hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

Julens beste julekaker 02.12.2014

Med tanke på at julen er rett rundt hjørnet, tenkte jeg å dele oppskriften på mine favorittjulekaker med dere. Det er mye julekaker å velge i, men det er spesielt Serinakakene som har satt sin elsk hos meg. I min familie har vi hatt Serinakaker hvert år til jul så lenge jeg kan huske. Det morsomte er å få lov til å være med og bake de. Som alle andre julekaker, er hjemmebakte best. De smaker til og med best!

Dette trenger du

Deig
150g margarin
250g hvetemel
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
100g sukker
1 egg

Pensling & Dryss
1 eggehvite
1dl perlesukker
1dl hakkede mandler 

 

Slik gjør du det:

1. Sett stekeovnen på 200°C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate. 

2. Smuldre smøret med mel, bakepulverer og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen. 

3. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.

4. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10-12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl pårist.

5. Oppbevar kakene i en tett boks.TIPS: Legg noen få av disse gode Serinakakene i en porselenskopp eller et gammelt syltetøyglass. Pakk det hele inn i cellofan og knyt sammen med litt rødt bånd, og vips!, så har du både en lekker og smakfull gave. Og trenger du kanskje nytt kjøkkenutstyr til kakebakingen, burde du sjekke ut bakerenogkokken.no 

Hvordan få flere lesere 28.11.2014

1. Oppdater jevnlig
Noe av det viktigste du kan gjøre som blogger er å oppdatere bloggen jevnlig. Jeg anbefaler minst 1 innlegg hver andre dag, men gjerne oftere enn det også. 1 innlegg om dagen er ideelt. Det at bloggen er oppdatert siden sist man besøkte den, øker sjangsen for at man besøker bloggen en gang til.

2. Sett pris på leserne dine
Sett pris på leserne dine. Her går mange i fellen! Det spiller ingen rolle om du har 10 eller 10 000 lesere hver dag. Det at et menneske tar seg tid i hverdagen sin til å stikke innom akkurat din blogg, er noe du virkelig må sette pris på. Elsk leserne dine, og dine lesere vil elske deg.

3. Hold en rød tråd
Hvis en leser liker et innlegg på bloggen din, kan du regne med at leseren forventer et innlegg i omtrent samme sjanger neste gang man beslker bloggen din. Det er ikke noe galt i å variere innleggene dine fra tid til annen, men å hold i hvert fall 1/3 av innleggene dine i samme sjanger.

4. Vær stolt av minst hver tredje innlegg
Uansett hvordan man vrir og vender på det og hvor mange lesere man har, kommer det alltid tilbake til innholdet. En blogg dør fort ut hvis bloggeren mister seg selv og kun legger ut mindre gode innlegg. Ha derfor som en tommelfinger regel at minst hvert tredje innlegg du skriver er et innlegg du legger masse tid inn i og kan virkelig være stolt av. Jo flere bra innlegg du skriver, jo bedre. Men det er viktig å ha noen innlegg av og til uten spesielt tunge ord og tanker.. for å la leserne dine slappe av litt.. Hvis man virkelig må konsentrere seg for hvert innlegg man skal lese på bloggen din, kan det bli litt slitsomt i lengden.

5. Les andre sine blogger
Man blir ikke en bra blogger uten å virkelig skjønne hva blogging er, hva folk liker med det og ikke minst hva du selv liker ved det. Hvis man leser mange blogger selv er det lettere å finne inspirasjon og ikke minst forstå hva som får folk til å legge igjen en kommentar og kommentere tilbake. Så vær oppdatert i Blogg-Norge og les blogger du ser på som "konkurrerende".

6. Kommenter bra blogginnlegg hos andre
Dette nevnes ofte i sammenheng når man skal fp flere besøkende, og jeg er helt enig. Det finnes bare flere måter å gjøre dette på, og de aller fleste gjør det på feil måte. Du skal på ingen måte drive og spamme blogger du er innom i løpet av en dag. Du skal ikke en gang legge igjen bloggadressen din i selve kommentaren. Du skal fokusere på å kommentere innlegg du har meninger om og konsentere deg om å skrive bra og ikke minst uten skrivefeil. Liker folk kommentaren din, vil de klikke seg inn og besøke bloggen din også, siden kommentaren din har forberedt med på hva som vil møte dem.7. Fokuser på innhold, ikke inntekt
Her er det også mange fallgruver. Alt for mange som får mange lesere begynner med en gang å hore seg i forhold til reklamer for det ene og det andre. Mange mister seg selv helt, og plutselig står de der med kun reklameinnlegg og besøkstallene stuper til bunns igjen. Da er det en hard vei oppover igjen. Hvis man skal reklamere for noe, er helt klart måten å skrive det som: redaksjonelle artikler hvor du forteller leserne dine at du får betalt for dette innlegget. Du burde også aldri omtale produkter og tjenester som du ikke står for. Din troverdighet er det viktigste du har overfor leserne dine. 

8. Kommuniser med andre bloggere
Dette er kanskje den aller viktigste i lengden. Nettverk. Bloggnettverk. Snakk med dine medbloggere! Sosialiser dere.. Enten på nett eller i real life. Hvelp hverandre til å flere lesere ved å bytte litt på dem. Det at du skriver et innlegg om en annen blogger, gjør ikke at du får mindre lesere. Det gjør kanske bare at den andre bloggeren får noen nye lesere. Ikke vær egoistisk - fortell om bloggere du liker osv.. Folk vil sette pris på det, og sjansen for at de gir deg litt link back tilbake er stor.

Dette var mine 8 tips til dere. Vil gjerne høre deres tanker om tipsene, og da hvis du kanskje har flere tips jeg ikke har nevnt. Bruk kommentarfeltet uder og legg igjen dine tanker. 

Bloggdesign 30.11.2013

Jeg er tydeligvis på min late side i dag. Helt siden i går kveld har jeg sett forskjellige tutorials på hvordan man kan lage et bloggdesign i photoshop. Ikke minst har jeg også laget meg en mal, men problemet er å få dette over i HTML og CSS koder. Gjennom gratisdesign er det ganske enkelt å skjønne, men det er fordi det er gjort ferdig på forhånd. Jeg som prøver å finne ut av dette på egen initiativ finner det ganske så komplisert. Ulempen med å være så besatt av å komme fram til mål, er at tiden løper, og til slutt vet du ikke hvor mye klokken er eller hvor mange timer du faktisk har drevet på med dette. 

Jeg merker godt at jeg har vært på min late side hele dagen, for hver gang jeg beveger på meg kommer en rakket med enegi i kroppen min. Denne energien må jo ut av systemet, men i dag tror jeg den kan forbli for designlagingens skyld. 

Til å lage dette designet har jeg hentet inspirasjon på min egen blogg, Wa2wo sin blogg og en hel andre blogger. Likevel synes jeg det var greit å holde seg til de rosa fargene. 

 

 

Øyne 11.10.2013Det aller første du gjør når du har åpnet bilde i Photoshop er å duplisere laget. Ved å gjøre dette lager Photoshop en kopi av filen. 

Det dupliserte laget tilfører du et "mykt lys" overgangsmodus. Ved å gjøre det på denne måten er det enklere å se hva du gjør når du skal begynne å jobbe med øynene.

Det neste du gjør er å gi det dupliserte laget en lagmaske. Dette kan du gjøre ved å utføre det på samme måte som er vist på bildet over. Når lagmasken er lagt zoomer du inn på det ene øyet og velger "Blyantvektøy" (du kan i prinsippet velge, men det et denne funksjonen jeg bruker).

Det du skal gjøre nå er å "hviske ut" øyet - Om du ser nøye nok kan du se at jeg har "hvisket ut" en stripe sånn cirka midt på øyet. Dette gjør du selvfølgelig på begge øynene. 

Når du er fornøyd kan du zoome ut bildet i vanlig størrelse igjen og velge og vrake i overgansmodus, men jeg forestekker overlapping eller multiplisert. Alt ettersom hvilke effekt du ønsker å gi til bildet. Slik vil det ferdige resultatet se ut. 

 

-Synes du dette var nyttig? 
-Ga det mersmak?

 

---Ragnfrid--- 

 

Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no