Ragnfrid.blogg.no

- Hverdag / Inspirasjon / Underholdning -

Happy New Year

 • 01.01.2015 - 00:48

Godt Nyttår!

Nå har klokken passert midnatt for omtrent en time siden, og vi har nettopp startet vårt nye år med flott fyrverkeri (Ikke så mye her i gården, for her er det jævlig tåkete.), kaker og noe godt i glasset. I hvert fall for de av oss som faktisk er gamle nok til å drikke alkohol, om ikke du har drukket litt i smug for foreldrene dine. Selvsagt er ikke jeg en av de, for jeg er ikke 18 år enda, men jeg har likevel hatt noe godt i glasset. Nemlig First Price Cola Free. Cola uten sukker med andre ord. Kunne unnet meg en alkoholfri øl, men jeg følte ikke helt for det i kveld. Det går aldri an å nye noenting når man lider av regelmessige smerter i nakken.. Jeg håper alle mine herlige lesere har hatt en super feiring av det nye året, enten det har vært sammen med venner eller familie. Så vil jeg takke alle som har ofret tiden sin på å lese bloggen min i 2014. Jeg sier det ikke ofte, men jeg setter så utrolig mye pris på det. Så tusen hjertelig takk skal dere ha for det.

Som jeg har nevnt i et tidligere innlegg, tenkte jeg å starte 2015 med å gjøre noe ordentlig crazy og ut av det blå. I hvert fall for min del. I veldig mange år har jeg vært veldig imot å opprette en Facebook-konto. Litt fordi at jeg ofte opplever at det man vil ha, kan man ikke få, og det man ikke vil ha, kan man få. Pluss at jeg aldri har vært så interessert i, eller opptatt av å gjøre som alle andre. Så har jeg vel i lang tid vært veldig sint på Facebook, og nå lurer kanskje veldig mange på hvorfor. Det har seg nemlig slik at jeg hadde Nettby før, men Nettby måtte selvfølgelig nedlegges på grunn av at for mange brukere gikk over til Facebook. Grunnen til at jeg skriver om alt dette tullet, er nettopp fordi jeg tenkte å starte 2015 med å legge fra meg mange av mine absurde regler og meninger om alt jeg i bunn og grunn egentlig er litt småredd for. For i stedet for å hyperventilere og få abstinenser hver gang jeg møter på sider ved verden jeg ikke liker eller skjønner meg på, har jeg for vane å dikte opp absurde regler og meninger om disse tingene, for å ha en "grunn" til å holde avstand fra det. Ikke spør meg hvorfor jeg lever mitt psykiske liv på den måten, men hittil har det i hvert fall hatt en viss funksjon. Nå føler jeg at jeg går rundt grøten igjen, men poenget med dette innlegget er egentlig bare å informere dere lesere om at jeg faktisk har opprettet en Facebook-konto. Noe jeg ALDRI i mitt liv trodde jeg skulle gjøre. 

NB! - For de av dere som ønsker å følge med på hva som skjer på Facebook'en min framover, har jeg opprettet en klikkbar link til Facebook-profilen min under "Følg Meg" boksen i sidemenyen. Eller dere kan klikke HER!
Get redy with me tag

 • 31.12.2014 - 20:24

Ut på aketur

 • 31.12.2014 - 19:03

I mitt forrige innlegg skrev jeg blant annet at jeg skulle ta med meg Miriam og Diana ut på en liten aketur borti nabolaget. Det har jeg gjort, og selv om jeg snart er voksen, hadde jeg det like moro i bakken som de små. Vi ble ikke lenge, men nok til å bli veldig kalde og innmari slitne. Da vi kom hjem var mamma godt i gang med å lage middagen vår. Siden vi ikke er så veldig mange i hus på nyttåraften i år, byttet vi ut vår tradisjonelle Kalkun med and i stedet. Akkurat som på julaften har dagen gått fra A til Å på no time, mye på grunn av Miriam og Diana, men jeg skal ikke la det stoppe meg fra å ha en super nyttårskveld. Med både "The royal variety performance 2014", masse fyrverkeri og mye annet kos. Dessverre liker ikke vi å investere i eget fyrverkeri, så vi utnytter oss av andres lommebok og ser på deres fyrverkeri i stedet. Til vanlig pleier vi i hvert fall å kjøpe inn en pakke eller to med stjerneskudd, men det ble det ikke noe av i år. Så heldigvis er det nyttårsaften til neste år også.Jeg føler ikke det er så veldig mye å si om resten av dagen. Jeg sto opp rundt ellevetiden, men var ikke våken før nesten halve dagen var over. Som alle andre dager denne juleferien, laget jeg meg en god frokost, gikk inn på rommet og så flere episoder av House. Kan ikke for det, men I'm kind of hooked.. Senere vil det bli lagt ut en ny videoblogg, så det er bare å holde seg oppdatert :)

Er du fremdeles nysgjerrig?

 • 30.12.2014 - 19:13

Den siste tiden føler jeg at jeg har skrevet veldig mye om hendelser fra fortiden min. Det er kanskje ikke noe jeg gjør bevisst, men å skrive om de samme hverdagslige tingene jeg gjør hele tiden, vil i lengden bli veldig kjedelig å lese. Dessuten er jeg utrolig dårlig på å ta med kameraet når jeg går ut, så det blir veldig sjeldent spennende bilder å skrive rundt. Kanskje dette burde være ett av mine nye nyttårsforsetter? Når det er sagt er det nyttårsaften i morgen, og enkelte lesere har spurt etter en "Get redy with me" videoblogg. Dum som jeg er, måtte jeg selvfølgelig søke etter dette på YouTube, da jeg ikke visste hva det var. Nå som jeg vet det er, er jeg litt skeptisk til konseptet må jeg si. Som jeg har skjønt, er det akkurat som å lage en sminkevideo, bare det ikke heter sminkevideo. Grunnen til at jeg er litt skeptisk til nettopp dette, er litt på grunn av at jeg ikke eier så mye sminkeprodukter, og tror derfor det ikke vil bli så veldig spennende å se på for dere sminkeinteresserte. Dessuten bruker jeg veldig lite sminke når jeg først sminker meg. Kanskje mascara, eye liner, litt øyeskygge og that's it. Men hvis dere fremdeles er nysgjerrig på hvordan jeg sminker meg, hadde det vært fint med en liten kommentar om det i kommentarfeltet under. 

Siden det er nyttårsaften i morgen, regner jeg med at det vil bli dårlig med oppdateringer. Jeg har nemlig planer om å ta med meg Miriam og Diana ut på aketur borti nabolaget. Det har jo blitt så mye snø de siste ukene, og barn liker snø. Det gjorde i hvert fall jeg da jeg var liten. Jeg lyste opp hver gang jeg så snø. Jeg skulle lage snømenn og snøhuler, snøballer og snøengler. Alt en kunne gjøre med snø. Nå er det ikke like kult å leke med snø lenger, som det det en gang pleide å være, men det er alltid moro å tilbringe tid sammen med mine to søte små lillesøstre. Så nevnte jeg så vidt i mitt forrige innlegg at Sigrid skulle komme til Oslo for å feire nyttår, men så viser det seg at hun skal feire sammen med venner i stedet for med oss. For en sviker!.. Nei da, hun skal få gjøre som hun vil. Den lille lillesøsteren min har jo blitt så stor, 15 år og greier. Og mer rart synes jeg det er når folk vi ikke kjenner, ved første øyekast, tror at hun er den eldste av oss to. Haha! Da kan jeg ikke annet enn å le. Men nå prater jeg bare rundt grøten igjen, hvilket jeg har en tendens til å gjøre veldig mye, har jeg hørt.. Men igjen, hvis dere fremdeles er nysgjerrig på hvordan jeg sminker meg, hadde det vært fint med en liten kommentar om det i kommentarfeltet under. 

For et ork

 • 30.12.2014 - 11:33

Med litt hjelp fra mamma har jeg klart å stå opp nesten to timer tidligere i dag, enn noen annen dag denne ferien, og det kjenner jeg. Fy fader for et ork det var å stå opp i dag. Hjernen var våken, men øynene mine var klistret sammen som lim. Tror det tok meg femten minutter å komme meg opp av sengen, fra da mamma kom inn på rommet og vekket meg. Likevel tror jeg det var ganske lurt av meg å tvinge mamma til å vekke meg, for nå får jeg i hvert fall døgnrytmen tilbake håper jeg.  

Om ikke veldig lenge skal jeg komme meg ut litt, for jeg skal bli med mamma til byen. Der skal vi møte Sigrid, for hun skal være her på nyttårsaften. Det blir koselig, men før jeg rører utgangsdøren, skal jeg ta meg en kort liten morgendusj for å vekke liv i meg selv. Jeg er fremdeles ganske trøtt, og da hjelper det litt ekstra å sprute litt vann i ansiktet. Det funker i hvert fall på film. 
Tungt å fordøye

 • 29.12.2014 - 18:35

Jeg er en person som er alt for glad i fortiden min til å kaste gamle minner, selv om det kanskje trengs en gang i blant for å rydde opp i livet. Jeg tok meg en rydderunde på rommet her om dagen, men jeg har fremdeles ikke hjerte til å kvitte meg med enkelte ting. Flere ganger har jeg gått rundt meg selv og spurt "hva er den rareste tingen jeg eier", men jeg finner aldri et godt svar. Jeg tar vare på det aller meste som kan friske opp gamle minner, gode som vonde. Jeg har tatt vare på mormors gamle glansbilder, gamle bursdagskort, mobilpynt man ikke kan bruke lenger, kinobilletter og nøkkelbånd. For å ha nevnt noe. Det er kankje på tide å kvitte meg med mer, men jeg synes det er litt tungt å legge vekk ting jeg forbinder med barndommen. 

Da jeg flyttet hit jeg bor nå i sommer, måtte jeg bite tennene godt sammen og manne meg opp da jeg måtte kaste pulten min. Pulten jeg hadde hatt siden 2.klasse på barneskolen. Jeg måtte ikke kaste den fordi den var gammel og stygg, men fordi det ikke var plass til den. Det er fremdeles tungt for meg å fordøye det, for den pulten har jeg delt så mange fine minner med. Jeg hadde skrevet så mye rart på den, klistet flere klistremerker på den. Den pulten var rett og slett et stort minne i seg selv, og derfor var det veldig sårt å kvitte meg med den. Jeg antar at jeg bare hater å si farvel til gamle venner. 
Sene morgener

 • 29.12.2014 - 14:45

Nå som det bare er en uke igjen av juleferien, er det nok på tide å snu døgnrytmen tilbake til normalen. For selv om det er veldig deilig å sove til klokken er halv tolv, er det ekstremt usunt i lengden. Men det har sine fordeler. I løpet av ferien, så langt, har jeg endelig hentet inn mye av den manglende energien jeg virkelig har trengt. Dette kjennes både på humør, kropp og sinn. Kanskje det ikke er noen vits i å sove lenge om morgenen lenger. Med tanke på at det faktisk bare er en uke igjen til skolehverdagen er tilbake, vil det nok være et sjakktrekk å legge seg tidlig i kveld. Jeg sier ikke at jeg skal legge meg ni, men gjerne før midnatt slik at døgnrytmen stabiliserer seg, og blir mer som den var før ferien startet. 

Siden jeg sover bort mesteparten av dagene mine, har jeg lite å bedrive timene fram mot kvelden med. I dag var vel klokken rundt kvart på tolv da jeg sto opp, så jeg har ikke vært våken særlig lenge. Til å stå opp så seint, fikk jeg meg i hvert fall en god frokost. Nemlig det beste jeg vet å spise til frokost: Hardkokt egg med jordbærsyltetøy på. Nam.. Jeg vet at den kombinasjonen høres utrolig kræselig ut for veldig mange, men tro meg, det er ikke bare jeg som liker jordbærsyltetøy på eggene mine. Men nok om sære matvaner. 

Så langt har jeg brukt dagen min på å dusje og se på film. I dag gikk jeg for en god klassiker fra barndommen: Shrek Forever After - The Final Chapter. Ingenting er bedre enn å starte dagen med en god latter og litt humor. Det er som de sier, filmene er virkelig bedre på sitt originale språk, enn på norsk.  Me Myself & Time

 • 29.12.2014 - 00:01

Denne nest, nest, nest siste dagen i 2014, tenkte jeg og dele den fine nye bloggen til Melissa med dere. Skikkelig gamle lesere kjenner Melissa som min andre halvdel her på bloggen. Savner henne fælt må jeg si, men det gjør jeg hele tiden. Antar hun ble lei av blogg.no, men nå er hun tilbake, bare på en helt annen bloggplatform. Hun er ikke like flink til å oppdatere bloggen sin som jeg er med denne, men hun skriver med store ord og et stort hjerte. Det er det jeg kanskje liker best med Melissa. Hun har så store og filosofiske ord på hjertet sitt, at jeg nesten kan omtale henne som vennegjengens vise person. 

Bloggen heter Me Myself & Time, med en undertittel som lyder "Something about my life I guess..". Om dere klikker dere innom bloggen hennes, vil dere fort legge merke til at jeg er den eneste personen så langt som faktisk har lagt igjen kommentarer. Veldig pussig etter min mening, for jeg synes det er like motiverende og gøy å skrive kommentarer, som å få kommentarer. Dessuten tror jeg man blir en bedre blogger av å få tilbakemeldinger, noe jeg også har nevnt tidligere. 

Besøk memyselfandtime Trenger ny inspirasjon

 • 28.12.2014 - 18:38

Som dere helt sikkert har lagt merke til, har jeg vært en elendig blogger i dag. Jeg har nemlig begynt å gå litt tom for ideer, og prøver som en gal mann og lete etter masse ny inspirasjon. I det siste føler jeg vel at lykken ikke har vært helt på min side, for jeg aner ikke hva jeg skal skrive om. Kanskje jeg føler på en ny skrivesperre, som er rett rundt hjørnet. Det ville i så fall vært utrolig kjipt, særlig nå som jeg føler jeg har kommet skikkelig i gang med bloggingen igjen. Men nå skal det sies at jeg har skrevet om det aller meste fra før av, og at det kanskje er derfor jeg føler jeg har gått tom for ting å skrive om. 

Til blogger å være får jeg også veldig lite tilbakemeldinger i forhold til andre, i hver fall blant blogger jeg leser. Ofte føler jeg at det er tilbakemeldinger som holder meg gående, så vær så snill, gi meg tilbakemeldiger. Gjerne gi kritikk for den slags skyld også, slik at jeg vet hva jeg kan jobbe videre med som blogger. Practice makes perfect, right? My wishes tag

 • 28.12.2014 - 17:56

Hva samlet du på da du var liten?

 • 27.12.2014 - 21:06

Alle barn samler på mye rart, men vi 90's Kids var nok verre enn barn i dag. I hvert fall slik jeg husker det, for vi samlet på all verdens merkelige ting. Jeg har også observert at mye av det jeg samlet på som liten jente stadig kommer tilbake i butikkene. Så kanskje du som barn i dag, kjenner deg litt igjen når jeg nå er i ferd med å liste opp alt jeg kan huske og ha samlet på i mine barndomsår. Jeg orker ikke nevne alt, for da kommer dette til å bli super langt, men jeg kan nevne de mest sentrale tingene jeg har samlet på. 

Pokémonkort
Dette var et "must have" på barneskolen. Jeg husker ALLE hadde Pokémonkort. Grønne, blå, lilla, gule, røde og brune. Finnes helt sikkert flere farger, men jeg kan desverre ikke memorere alt jeg ser i løpet av livet. Det husker spesielt godt var glanskortene. De "sjeldene" kortene ALLE ville ha. Tror jeg hadde nesten ti stykker, men på den tiden var det nesten farlig å ha kort med mer status enn andre kort. Husker veldig mange stjal kort fra hverandre, eller jukset da vi hadde Pokémonkortkamper i skolegården. It was a brutal game.. Etter så mange år, har jeg faktisk klart å ta vare på tre av mine flere hundre Pokémonkort. Ikke spør meg hva som skjedde med de andre, for det har jeg faktisk NULL pailing på.

Gummiarmbånd
Dette var også et "must have" på barneskolen, men dette var nok mest populært da jeg gikk i 2.klasse. Gummiarmbåndene fantes i flere forskjelige farger, og hvis du røyk et armbånd med vilje, eller det bare røyk av seg selv på grunn av slitasje, måtte du gjøre forskjellige ting. Hvis du for eksempel røk et svart armbånd betydde det at du måtte ha sex. Veldig merkelige greier, men barn er rare dyr. Jeg husker jeg hadde hundrevis av disse gummiarmbåndene, og for ikke så alt for lenge siden skal jeg ha sett disse gummiarmbåndene på Accessorize. 


Datadyr
OMG! Det var tider det. Jeg tror faktisk datadyr var mest populært blant jenter, og jeg husker jeg fikk mitt i en bursdagspressang fra mamma og pappa for veldig mange år siden. Datadyrperioden var også noe som oppstod på barneskolen, men det gjør alt virker det som. Jeg husker ikke helt hvorfor jeg absolutt ønsket meg et datadyr, men de var vel søte da antar jeg. Jeg husker vi kunne mate de og gå på tur med de og til og med linke datadyrene våre opp mot hverandre, slik at de kunne leke sammen. Yey!

Hviskelærstøv
Jeg vet hva dere tenker: hvorfor gidde å samle på søppel? Vel.. Jeg vet faktisk ikke, men jeg husker jeg gjorde det. Jeg samlet på viskelærstøv fordi andre som samlet på viskelærstøv hadde fortalt meg at det gikk an å smelte sammen viskelærstøvet til ett nytt viskelær igjen. Selvfølgelig vet jeg med mitt oppegående meg at det bare er tull, men hva er det ikke barn tror på. Jeg husker det var en hver lærers mareritt at vi samlet på viskelærstøv, for vi spiste opp alle viskelær vi kunne få tak i. Vi visket overalt, uten å egentlig trenge et viskelær. Vi visket for moroskyld, og det verste var at jeg hadde en helt plastpose full av dette griseriet. Nei, æsj! Jeg tør egentlig ikke tenke tilbake på den tiden. For en gris jeg må ha vært. En periode samlet vi også på blyantspiss, men det er en helt annen historie. 

Servietter
Jeg kan ikke helt huske når jeg startet å samle på sevietter, men jeg vet at jeg til slutt fikk nok. Jeg har faktisk boksen med serviettene fremdeles, men nå brukes de til snytepapir og reservedopapir. Jeg hadde all verdens med motiver og farger på serviettene, og jeg tror jeg hadde noen favoritter blant alle de jeg hadde klart å samle. Dessverre kan jeg ikke huske hvordan de så ut, for jeg har kvittet meg med de aller fleste. Her jeg sitter i dag, klarer jeg ikke helt å forstå hva jeg må ha tenkt på da jeg først startet å samle på disse papirklutene. Det virker helt idiotisk ut.

 

Sparkle a little

 • 27.12.2014 - 15:04

Etter nesten en hel uke innendørs, har jeg brukt dagen på å lufte hodet mitt. Puste inn ny og frisk luft og kjenne på vinterkulden som endelig har bestemt seg for å komme hit til Oslo også. Siden jeg ikke har funnet min gamle lue etter flyttingen i sommer, har jeg vært fornuftig og kjøpt meg en ny. En lue dagens fjortiser kanskje ville sagt var skikkelig "swag", men det var Miriam som valgte den, og jeg må stole på henne. Det viser seg faktisk at hun har litt god smak til en snart 4-åring å være. 

Nå som jeg har kommet hjem, venter jeg på at middagen skal bli ferdig. Jeg begynner å bli litt sulten igjen, for en liten bolle på kafé holder ikke akkurat magen særlig mett. I hvert fall ikke min. I stedet for å kjede meg mens mamma styrer med middagen, skal jeg i mellomtiden se på Jack Frost. En julefilm jeg i min barndom kunne se om og om igjen uten å få nok. 

Change of color

 • 26.12.2014 - 23:06

Nå begynner det å bli veldig lenge siden sist jeg farget håret mitt, faktisk så lenge at frisøren jeg klippet meg hos sist sa: "jeg ser at du ikke har farget håret ditt før".. Hehe.. Jeg har farget håret flere ganger før, men jeg fikk skikkelig lyst til å farge det igjen etter å ha observert den nye blåfargen til Live Color XXL serien på H&M. For de av dere som ikke vet det, har jeg farget håret mitt blått før. Hårfargen jeg brukte da er fra Hair Colour Rinse serien, et merke jeg absolutt ikke vil anbefale til noen. Det er en av de verste hårfargeproduktene jeg har kjøpt, fargen klør under påføring og vaskes ut utrolig fort. Ikke gradvis, som ikke-permanente hårfarger vanligvis gjør. Etter x-antall vask så håret mitt plutselig grønt ut, så hårfargene til Hair Colour Rinse er definitivt noe jeg aldri kommer til å prøve igjen. 

 For å vise dere litt hva jeg har lyst til å gjøre med håret mitt, har jeg funnet litt inspirasjonsbilder på We Heart It og Tumblr, og laget en liten kollasj av det. For det meste ønsker jeg meg en ombre-aktig look, for det har jeg lenge hatt lyst til å prøve ut. Dessverre er det ikke alt man har penger til bestandig, men allerede har jeg bestemt meg for at 2015 skal bli mitt år. Mitt crazy looking år. Jeg fyller tross alt 18 år om knapt en måned, så noe "helt ut av det blå" må jeg klare å få til. Skal jeg, eller skal jeg ikke? 

Flere videoblogger?

 • 26.12.2014 - 18:39

I år har flere lesere enn noen sinne spurt etter videoblogger. Jeg vet det er utrolig lenge siden sist jeg la ut en videoblogg, men jeg prøver virkelig å gjøre noe med det. For å understreke det skal jeg prøve alt jeg kan for å gjøre 2015 til et bedre bloggår. Grunnen til at jeg har vært sløv med videoblogging, kommer av at jeg selv føler jeg har veldig lite å videoblogge om. Jeg føler rett og slett at jeg har gått litt tom for ideer. Jeg har forsøkt meg på det aller meste tidligere, men jeg kjenner jeg mister litt motivasjon til å lage videoblogger, når jeg ikke får tilbakemeldinger.

Dersom det fremdeles er et ønske om videoblogger, hadde det vært litt moro for meg å vite hva dere tenker. Hva dere kunne være interessert i. Tema, eller forslag til videoblogger. For uten å egentlig vite hva dere liker, er det veldig vanskelig for meg å komme på noe morsomt å gjøre. Så om dere har forslag til temaer, eller forslag til videoblogger, hadde jeg i grunn satt pris på at dere skrev ned dette i kommentarfeltet. Jem and the Holograms

 • 26.12.2014 - 14:31

Siden jeg ble født sent på 90-tallet, er mange av mine favoritt barnefilmer fra 80- og 90-tallet. Alle klassikerne fra Disney og Looney Tunes var bestandig på tv, og derfor har det alltid vært moromt å se det igjen i senere tid. Men det var spesielt en film jeg aldri kunne få nok av. Jeg kunne se denne om og om igjen, så mye at mamma og pappa fikk nok. Jem and the Holograms var min barndoms favorittfilm. Opprinnelig var det en amerikansk tv-serie som gikk på tv fra 1985-1988, men jeg hadde den komplette serien på VHS. Jeg husker jeg hadde en hvit sakkosekk på den tiden, og i den kunne jeg sitte i flere timer hver dag å se Jem and the Holograms.

Jem and the Holograms kan sammenlignes litt med Hannah Montana, da hovedkarakteren er "normal by day and rock star by night". Serien handler om Jem, den mystiske vokalisten i rockebandet Jem and the Holograms. Hennes egentlige navn er Jerrica Benton, og under dette navnet er hun eier og daglig leder av Starlight Music. Jerrica tilpasser seg denne personligheten med hjelp av en holografisk datamaskin, kjent som Synergy, som ble bygget av Jerricas far for å være "den ultimate lydvisuelle underholdene synthesizer", og er testamentert til henne etter hans død. Jerrica har kommandert Synergy til å legge inn eksterne mikroprosjektorer i øredobbene hennes, slik at det eneste hun trenger å gjøre for å bli Jem, er å trykke på øredobbene sine.  

Siden dette er en gammel tv-serie, er det ikke mulig å få tak i en trailer, men jeg har funnet tema sangen til serien, og tenkte jeg kunne dele den med dere. Litt for å vise hva Jem and the Holograms egentlig er og kanskje gi dere en tanke om hvorfor dette var min barndoms favorittfilm 

Det første minnet

 • 25.12.2014 - 20:57

Før jeg begynte på skolen bodde jeg på en liten plass på Vestlandet, ikke så langt unna Bergen. Den knøtt lille bygden het Indre Matre og der bodde jeg sammen med mamma, pappa, Sigrid og Øyvår. Vi bodde i et rødt hus med både loft og kjellerleilighet. Jeg delte rom med Sigrid, og Øyvår var så liten at jeg ikke helt kan huske om hun delte rom med oss eller om hun lå på samme rom som mamma og pappa. Det røde huset vårt lå knapt hundre meter unna barnehagen jeg gikk i, så det var kort vei å gå til nærmeste lekeplass. Bak barnehagen lå det en liten skog, men den var stor nok til å gå seg vill i. Spesielt for en 3-4 åring, som jeg var den gang. Jeg var bestevenn med en som het Inger Beate, og hun lekte jeg med hver dag. En dag vi var i barnehagen skulle vi på tur i den lille skogen som lå bak barnehagen, og vi hadde vært der mange ganger før. Jeg og Inger Beate visste om en snarvei ned til barnehagen, så da vi skulle tilbake til barnehagen igjen husker jeg vi fortalte de voksne at de kunne gå føre, også kom vi litt etter de. Vi visste jo om en snarvei.

Noen minutter ble til flere timer, og jeg og Inger Beate hadde ennå ikke funnet snarveien tilbake til barnehagen. Men nå hadde vi gått så mye fram og tilbake at vi ikke lenger visste hvor vi var. Likevel kan jeg ikke huske jeg var særlig redd. På et tidspunkt hadde vi gått så langt inn i skogen at vi møtte et stup. I bunnen av det stupet lå en vei og et hvitt hus. Huset til en annen person jeg pleide å leke med i barnehagen: Andreas. Jeg husker jeg så pappa sin hvite ford kjøre opp til det hvite huset sammen med en politibil, og det var vel da jeg husker jeg fikk en vond klump i magen. Selv om jeg kunne ha ropt ned til pappa, valgte jeg å la være, og heller gjemme meg sammen med Inger Beate bak en stor stein. Jeg kunne ikke klokken på den tiden, så jeg vet ikke hvor mange timer vi la bak den store steinen, men jeg husker det som om det skulle være kjempe lenge. Da det var begynt å bli mørkt ute, husker jeg vi hørte lyder av mennesker. Andre enn oss selv. Så blir det litt mørkt for meg, men det siste jeg husker er at vi ble funnet av foreldrene våre der vi lå bak den store steinen. Da jeg kom hjem igjen husker jeg mamma og pappa kjeftet utrolig mye på meg, og at jeg fikk husarrest i X-antall uker. Mer enn dette husker jeg ikke, men jeg mener at dette er det første minnet jeg har. 

Taking care

 • 25.12.2014 - 17:37

Siden butikkene ikke åpner igjen før på lørdag, har jeg hatt veldig lite å gjøre i dag. I stede for å kjede meg, har jeg brukt mesteparten av dagen på å nappe bryn, renset ansiktet for døde hudceller og egentlig bare pleiet meg selv. Noe jeg ikke tar meg tid til veldig ofte, men det er likevel viktig å ta vare på seg selv. Derfor er det deilig med ferie, for da har jeg tid til å gjøre ting jeg ellers ikke får tid til. Kanskje jeg kommer tilbake på skolen med silkemyk hud i ansiktet, og til og med kvisefri. Det hadde i så fall vært veldig deilig. Faktisk tror jeg denne dagen har vært en av de bedre på lenge, for jeg begynner endelig å føle meg mer uthvilt etter en god natts søvn. Samtidig har jeg hatt tid til å slappe av og hente inn masse energi, noe jeg i en god periode har hatt mangel på. Så selv hvor mye jeg liker skolen, har det vært deilig med ferie. Fremdeles er det ti dager igjen av ferien, så jeg har mange dager igjen å bruke på å slappe av og hente inn enda mer energi. 

Denne ettermiddagen har jeg brukt sammen med familien. Som sagt åpner ikke butikkene igjen før på lørdag, så vi har holdt oss inne i hele dag. Ute er det rundt ti elleve minusgrader, så det har ikke akkurat fristet så veldig å være ute. I dag har vi sett Julenatt i Blåfjell, en koselig julefilm man kan se sammen med hele familien. Kjenner jeg meg selv rett, blir det nok noen timer foran tv-skjermen i kveld også. For i romjulen er det bestanding morsomme julefilmer å finne på tv. Så i kveld hadde det vært morsomt å få med seg Flåklypa Grand Prix. Sist jeg så den må jeg ha vært veldig liten, for jeg kan ikke huske noe av handlingen i det hele tatt. Er jeg heldig får jeg mamma til å se den sammen med meg, for det hadde vært koselig. 

Nå skal jeg planlegge morgendagens innlegg, og hvis det er noe dere ønsker jeg skal blogge om er det bare å rope ut. 

Julaften 2014

 • 24.12.2014 - 19:50

Siden jeg har to små søstre på 2 og 3 år, har julaften min gått fra A til Å på veldig kort tid. Litt kjipt for oss store, men jeg skjønner det ganske godt også. Ville vært utrolig dumt dersom Miriam og Diana sovnet lenge før moroa startet.. Etter en fin morgenstund med både De tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen, tok vi turen ut for å dra til kirken. Gudstjenesten vi ønsket å få med oss startet da klokken var halv to. Heldigvis gikk bussen som normalt, så vi slapp å gå ute i vinterkulden. Å ta med seg småbarn i krirken er aldri en enkel oppgave, men overraskende nok klarte Miriam og Diana å holde seg i ro. 

Da klokken nærmet seg halv tre rundet Gudstjenesten av, og vi kunne endelig dra hjem igjen. Siden vi alle var nok så sultne da vi kom hjem, tok det ikke lang tid før julemiddagen sto på bordet. Det finnes ikke noe bedre enn smaken av jul når man er sulten på julaften. Tiden mellom julemiddagen og gaveåpningen, brukte jeg på å rydde og vaske rommet. Det trengtes, for her lå det støv i alle kriker og kroker. Men det er deilig å få shinet opp hele rommet en gang i blant også. 

Som sagt har julen min gått fra A til Å på veldig kort tid, så julegavene ble også åpnet ganske tidlig. Klokken hadde ikke rukket å bli seks en gang. Men jeg fikk fine ting jeg. Av min fetter fikk jeg en søt liten kopp med navnet mitt på, og av mamma fikk jeg tre par Mix And Match Socks, et par tøfler fra Winter Wonderland og 500 kroner ved siden av. Julegaven fra pappa fikk jeg på mandag, og derfra kom 2000 kroner rett i lommen. Så må jeg ikke glemme det søte lille julehjertet Diana laget til meg i barnehagen. Mer har jeg ikke fått i år, men jeg regner nok med at jeg får boken: Under en ny måne (New Moon) kombinert med bursdagsgaven min senere..

Ventetiden er endelig over

 • 24.12.2014 - 11:16

God Jul!

Nå er julaften endelig her, og vi har alle gledet oss lenge til denne dagen. Det er ingen flere luker igjen på julakelderene våre, for ventetiden er endelig over. For denne gang. Til kvelden venter en rykende fersk ribbemiddag med både julepølser og medisterkaker, en delikatesse uten like. Etter julemiddagen, en riskremdessert jeg ikke klarer å vente på. Og mens julegavene åpnes kan jeg kose meg med både Goro og Krumkaker. For en vakker dag å våkne opp til. 

I denne morgenstunden sitter jeg i stuen sammen med mamma, Miriam og Diana. Jeg har nettopp laget meg en god julefrokost bestående av lefser med julesylte og en kopp te ved siden av. I mange år har det vært en tradisjon å se De tre nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen tidlig på morgenen på julaften, og i år skal tradisjonen opprettholdes. Akkurat som alle andre år.

Om jeg ikke tar meg tid til å oppdatere bloggen i løpet av dagen, vil jeg benytte denne anledningen til å ønske dere alle en riktig God Jul. Håper alle får det de ønsker seg i kveld. Mange juleklemmer til dere.Lykke er..

 • 23.12.2014 - 21:17

Hvert år har jeg deltatt i så mange julekalendere og adventskonkurranser, men har aldri hatt lykken på min side. I år derimot har jeg vært litt heldigere. På søndag deltok jeg i den fjerde og siste adventskonkurransen til tattavkvinnene, og vinner ble annonsert i dag. Siden jeg ikke har hatt så mye hell med julekalendere og adventskonkurranser tidligere, har jeg ikke hatt for vane å lese innlegget med fasit og annonsert vinner. Jeg har rett og slett ikke ønsket å skuffe meg selv mer enn nødvendig, men i dag kunne jeg ikke dy meg. Jeg ble litt paff da jeg leste setningen "Vinneren denne gangen ble Ragnfrid! Gratulerer så mye til deg!".. Jeg hadde aldri sett for meg, ikke en gang i min villeste fantasi, at lykken min skulle snu. 

Nå har jeg vunnet meg en julegave ekstra. Dæven så moro! På bilde under kan du se hva jeg har vunnet..

Bilde: tattavkvinnene.blogg.no


#Konkurranse #Adventskonkurranse #Julekalender #Premie #Gave #Vinner #Lykke #Jul 

Julegleden

 • 23.12.2014 - 20:38Merkelig nok føles lille julaften ut som hvilken som helst annen dag i året, om man ser bort i fra all julepynten. I skrivende stund befinner jeg meg på rommet mitt, der jeg bor for meg selv hver dag hele året. Rommet mitt har jeg ikke orket å pynte, så det ser ut som det ellers gjør i løpet av året. Det eneste som kan minne om jul her inne er Flax-kalenderen min. Ellers går dagen som normalt. Jeg murer meg selv inne på rommet, ser noen episoder av diverse serier, kanskje en film eller to i tillegg. Jupp, pretty much the same shit..

Jeg har ikke lyst til å ødelegge julegleden deres, men jeg er veldig sikker på at morgendagen blir den samme som i dag. Jeg kommer ikke til å være kledd annerledes enn jeg ellers er. Det eneste som skiller julaften fra resten av året er gavene, og siden julaften ikke føles magisk ut lenger, har jeg sluttet å glede meg til julaften også. Julegleden min har visnet og tørket ut for lengst. Tror jeg nesten må bli et barn igjen for å kunne kjenne på den samme spenningen. 

Magen rumler

 • 23.12.2014 - 16:41

Mens mamma har tatt seg jobben med å handle inn siste rest til julen, har jeg sittet barnevakt for mine koselige små lillesøstre. Vi har lekt med Barbier og lego, og mye annet moro for å få tiden til å gå. Nå ser vi litt på julebarnetv i stunden før nest siste episode av Jul på Månetoppen kommer på barnetv. Vi håper det ikke er mye trafikk hjem, for vi begynner å savne mamma litt. Hun bruker nemlig så lang tid på å handle i dag. 

Vi har til og med vært så snille at vi støvsuget og ryddet hele stuen, og da kommer mamma til å bli så glad når hun kommer hjem igjen. Nå gleder vi oss til julegrøt, for magene våre begynner å bli sultne. Vi har til og med klart å pynte juletreet ferdig til jul, så nå er det ekstra koselig å være ute i stuen.Lille Julaften

 • 23.12.2014 - 11:09

God morgen herlige lesere!

I dag våknet jeg opp med en kriblende følelse i magen, nesten som en ny forelskelse. Tenk at det er lille julaften, dagen før den store dagen. Dette året har gått fort. Personlig synes jeg det ikke er lenge siden det var julaften, og nå er den her snart igjen. I dag er det mye som skal gjøres. Det skal ryddes og pyntes til jul. Juletreet skal opp og pyntes med de vakreste julekuler og glitterbånd. Så blir det ordentlig god hjemmelaget julegrøt til middag. Ah.. For en herlig dag å våkne opp til.
#Bullying

 • 22.12.2014 - 20:17

Vi gjør alle dumme ting, og spesielt når vi ikke har det bra med oss selv. Gjennom barndommen ble jeg mobbet konstant hver dag, like mye på skolen som etter skolen. Jeg fikk hundrevis av spydige kommentarer om mitt utseende og klærene jeg brukte. Jeg var tydeligvis ikke god nok for de andre barna rundt meg, men det er ikke bare gjevnaldrede og yngre personer jeg har blitt mobbet av. Faktisk voksne også. Ordene jeg fikk høre mest var: stygg, nerd, rar, ukul, fitte, dust, idiot og dumming. I et mer voksent perspektiv er disse ordene barnslige og helt på trynet. Jeg tar meg ikke lenger nær av det, fordi ordene får en annen betydning når du vokser opp.

Som ordtaket sier, når du får høre en ting nok ganger, begynner du å tro på det. Dette skjedde med meg, og til slutt hadde jeg behov for å påføre andre den smerten jeg satt med. Veldig barnslig egentlig, men hva er det ikke barn gjør for å føle seg alt annet enn stygg og uverdig?.. Jeg hevnet meg. Jeg begynte å ta igjen med samme mynt. Mobbet de som mobbet meg, bare verre. Hvilket ikke var så veldig lurt, har jeg skjønt. Til slutt fikk jeg flere telefoner fra sinte foreldre. Dette gjorde meg mer sint enn jeg allerede var. Jeg følte det var så urettferdig.. De sinte foreldrene skjelte ut meg som om det var jeg som var monsteret. Om de bare visste hva deres sønn eller datter gjorde mot meg først. 

Alle foreldre tror det beste om barna sine, og det er ikke noe i veien med det. Alle foreldre er sånn, men hva med å være litt mer åpen for at barn gjør livene helvete for hverandre? Heldigvis for meg har jeg vokst opp til å bli en mentalt sterkere person. Jeg lar meg ikke knekke like fort lenger, selv om jeg er deprimert. New in

 • 22.12.2014 - 17:30

Nå er jeg sliten.. Helt kaputt.. Jeg har fått tilbake de enormt vonde nakkesmertene igjen, og jeg har på følelsen av at jeg snart kreperer. Likevel, oppi alt det vonde, har jeg klart å ha en fin dag sammen med mamma og Sigrid. Det første vi startet dagen med var resten av julegavehandlen, og det tok sin tid, så da vi var ferdig med det, bestemte vi oss for å ta en matpause på Mc Donalds. Ikke akkurat det sunneste alternativet, men mat er mat når man er sulten. 

Jeg hadde behov for å kjøpe meg et par nye vintersko, og siden vi allerede var nede i sentrum, var det like greit å få unna det i samme slengen. Så nå har jeg fått kjøpt meg det jeg trengte aller mest denne vintersesongen. Før jeg kunne dra hjem, måtte jeg vente på pappa, for han hadde julegaver å komme med. Det vil si penger. Egentlig en veldig bra løsning for meg som ikke vet hva jeg ønsker meg til jul. Det eneste jeg har på ønskelisten min hittil er bok nummer to i Twilight Sagaen og et par ullsokker.

Men siden jeg kom hjem sliten og med mye smerter i nakken, tror jeg det mest fornuftige for meg akkurat nå er å ta resten av dagen med ro. Se litt på House og få timene til å gå. 
Den siste julehandelen

 • 22.12.2014 - 09:43

God morgen kjære lesere!

Nå nærmer julaften seg med stormskritt. Det er bare to luker igjen på julekalenderen, og i morgen er det lillejulaften. I dag har jeg en del å gjøre. Først skal jeg og Sigrid møte mamma i sentrum innen klokken 11:00. Vi skal nemlig handle inn siste rest med julegaver, og i tillegg må jeg få kjøpt meg et par nye vintersko. Nå som snøen har lagt seg og det er godt og kaldt ute, blir det for dumt å fortsette og bruke joggesko. Noe jeg har mått leve med fram til nå. 

Når den delen av dagen er over, er det vel på tide å tenke hjemover, som sagt vi ikke må gjøre noe mer etter det. Men før jeg drar ned til sentrum, må denne jenta ha seg en ordentlig god frokost. Et litt bedre og mer mettende måltid enn det jeg smelte sammen til frokost i går. Du vet, to brødskiver med Brelett smør og jordbærsyltetøy, funker bare ikke for denne magen her i lengden. Er fremdeles litt trøtt i trynet ja.. 

Rare ting jenter gjør

 • 21.12.2014 - 20:34

Vi har alle rare ting vi gjør når vi er alene. Noen klør seg sikkert i rumpa eller i skrittet, noe de aller fleste synes er ekkelt eller pinlig å gjøre ute i det offentlige. Kanskje noen til og med biter tånegler. Hva vet jeg? Jeg har også mine sære og rare ting jeg gjør når jeg er alene hjemme, men nå som jeg mer eller mindre er voksen, har jeg lagt dette litt fra meg. 

Jeg er helt sikker på at mange vil kjenne seg igjen når jeg lister opp hva slags rare ting jeg gjør når jeg er alene, og kanskje spesielt jenter. Selv hvor mye man prøver å benekte det. Jeg har nemlig funnet ut av at veldig mange jenter gjør de samme tingene når de er alene, helt ubevisst, selv hvor ulike vi kan være. Det vi jenter kanskje gjør aller mest er å ta og kjenne på puppene våre, klemme de inntil hverandre og prøve å få dem til å se mer markante ut enn det de er fra før. Alle jenter vet at når du klemmer puppene inntil hverandre ser det ut som du har mer pupper enn det du har.Mange jenter bruker også mye av tiden sin på å se seg selv i speilet. Lete etter kviser, hudormer, tegn til bart eller rynker. Vi napper brynene og sørger for at de er pene og jevne. Vi studerer hver millimeter i hele hansiktet i håp om å se ut som en glatt barnerumpe hver dag. Veldig sexy..?

Jeg vet også at veldig mange jenter stalker x-kjærester og gamle flammer på nett. Dere kan ikke se det, men over hodet mitt akkurat nå lyser det "skyldig" lang vei. Grunnen til at vi gjør dette er er ubevisst, men jeg vil tro det er fordi vi trenger å le av deres "stygge" nye kjærester. Eller bare gråte over hvor mye penere hans nye kjæreste er enn deg.

Vi er også veldig ekle, for vi raper og prumper mye. Nå må ikke dere gutter som leser dette bli sjokkerte, for jenter er faktisk like mye mennesker som dere. De aller fleste av oss er bare ikke mann nok til å rape og prumpe på steder der det er andre mennesker til stede. Vi er like ekler som dere, men vi er flinkere til å skjule det. 

 

 

Magic Magnet Earrings

 • 21.12.2014 - 16:18

Da var strøm og Internett tilbake i hust, og jeg hjemme igjen fra en koselig tur på senteret sammen med mamma. Det ble en liten spisepause på Lille Persille underveis, for jeg var ganske sulten siden jeg spiste lite til frokost. Jeg bestilte meg en kylling cæsar samwitch med en flaske Coca Cola Zero ved siden av. Litt av en delikatesse. Det vil si, mer luksus enn jeg normalt unner meg selv. 

Jeg fikk til og med kjøpt det nye ToppGirl bladet på vei hjem, så nå har jeg plutselig noe å lese på i ferien også. I tillegg har jeg fått meg en snodig liten gave følgende med bladet. Et par søte små svarte Magic Magnet earrings. Må være veldig praktisk for de uten hull i ørene. Øredobbene finner du på CARAMIA.NO

Nå skal jeg finne tilbake til roen og kose meg med noen flere episoder av House, før jeg går ut på kjøkkenet for å spise middag. Fri, men ikke helt fri..

 • 21.12.2014 - 10:15

Vanligvis liker jeg ikke søndager. De er stort sett stressende og fulle av lekser jeg enten har glemt bort, eller ikke rukket å gjøre. I dag er det litt deilig med søndag. Når klokken nærmer seg tolv, skal jeg bli med mamma bort på senteret og brenne av noen timer, mens elektrikkeren er her for å styre med noen ledninger. Føler det er litt bedre å være utendørs og gjøre noe, mens Internett er nede. Uten Internett er det nesten ingenting å finne på hjemme, synes jeg. 

Det er tre dager igjen til julaften, og det eneste jeg har i tankene mine er samfunnsfagpresentasjonen. Den må være ferdig til første torsdag etter juleferien, så jeg føler jeg har dårlig tid på meg, selv om det nesten er to uker til. Jeg liker bare ikke å komme på etterskudd med skoleoppgaver, så jeg må nok jobbe litt med samfunnsfagpresentasjonen i ferien. Selv om jeg egentlig ikke har så veldig lyst, men jeg er godt i gang.. 

Fram til da skal jeg kose meg med frokost og morgente. Ingenting er bedre enn en myk start på morgenen. Samtidig blir det nok en episode eller to av House også. Jeg har nemlig fått litt dilla i det siste. 
That awkward moment

 • 20.12.2014 - 19:31

For en liten periode i 6.klasse bodde jeg på Notodden sammen med mamma. Dette var omtrent ett år ettet at mamma og pappa gikk fra hverandre. I klassen jeg startet i, var vi tilsammen 28 elever, og jeg kom mest over ens med guttene. En kveld etter skoletid ble jeg invitert ned til lekeplassen som lå i nabolaget der jeg bodde, for å spille fotball sammen med fire eller fem gutter fra klassen. Jeg kjedet meg og hadde ikke stort annet å gjøre, så jeg dro ned. Vi spilte litt fotball, men så gikk fotballspill over til småprat. Så vi sto i en ring, som "kule" unger gjør når de prater med hverandre. 

I dag angrer jeg litt på at jeg dro ned til lekeplassen den kvelden. Jeg hadde nemlig på meg en veldig løs Cubus-kosebukse, og det ser jeg nå at jeg ikke burde ha brukt. Før jeg vet ord av det dukker en annen gutt fra klassen opp på lekeplassen, men jeg kunne ikke se han, for han var litt for opptatt med å dra ned buksene mine og ydmyke meg foran alle andre guttene. På den tiden skal det sies at jeg ikke hadde like god selvtillitt som det jeg har klart å bygge meg i ettertid, og jeg ble ganske flau. Ikke bare litt heller, men veldig flau. 

På den tiden var det også veldig vanlig for gutter å ikke klare og holde kjeft, så gjett hvem som møtte opp på skolen dagen etter med stirrende blikk og latter rettet mot seg?.. Det var meg. Når jeg ser tilbake på hendeles i dag, ler jeg så mye at jeg får krampe i magemusklene. Men den kvelden for seks år siden opplevde jeg dette som ekstremt pinlig og umenneskelis slemt gjort. Takk og lov for at denne hendelsen ikke har hjemsøkt meg i ettertid..
Drikkepress

 • 20.12.2014 - 13:15Alle vet at jeg ikke drikker alkohol, og alle vet at jeg ikke drikker fordi jeg ikke er 18 år ennå og fordi jeg i følg loven ikke har lov. Ennå.. Likevel prøver alle inndirekte å presse meg til å drikke. Det er i hvert fall den følelsen jeg sitter igjen med, og jeg er så møkk lei av det. I tillegg vet alle at jeg blir provosert av andre som drikker før de har lov, men likevel snakker de om alkohol rett foran fjeset mitt. Akkurat som om de inndirekte prøver å gjøre meg sint og såret med vilje. 

Jeg er så møkk lei av å se mindreårige drikke og ikke få konsekvenser for det. Akkurat som om det er helt okey å bryte loven. Jeg vet at dersom jeg hadde startet å drikke alkohol like tidlig som mange på min egen alder, ville en rekke konsekvenser møte meg med en gang jeg kom hjem. Derfor kjenner jeg meg sint, såret og provosert når andre på min egen alder og yngre drikker uten at det skjer noe. 

For meg virker det som om alkohol er det eneste dagens ungdom klarer å tenke på. Hele tiden hører jeg folk snakke om fest og alkohol, og jeg blir så lei. Særlig når flere på mitt eget trinn kommer fyllesyk på skolen, og i tillegg snakker om festen de var på i helgen og om hvor fulle de ble.. Er det virkelig bare meg som blir provosert når ingen konsekvenser kommer? 

Hadde jeg vært en forelder og barnet mitt hadde staret å drikke i ung alder, ville jeg tvunget barnet til å drikke så mye alkohol at det fikk overdose, måtte på sykehuset og bli pumpet og ble så redd at det sannsyneligvis aldri ville drikke igjen. Ellers så hadde det vært romarrest, null besøk, null Internett, null mobiltelefon og null tv i et helt år.. Så når ingen mindreårige som drikker alkohol, eller røyker og snuser for den slags skyld, ikke får konsekvenser, kjenner jeg meg utrolig provosert. Ikke minst sint og kjempe såret. 

Så jeg drikker ikke alkohol. Nettopp fordi jeg er under 18 år, enn så lenge, og har i følge loven ikke lov til å drikke. Så kan noen være så snill og si meg hvorfor gjennomsnittsungdommen føler seg så forpliktet til å drikke alkohol? 

En gammel sjel i en ny kropp

 • 19.12.2014 - 22:54

Denne gangen har jeg lyst til å dele et tidligere innlegg med dere, et innlegg jeg skrev 28.januar 2013. Jeg føler jeg trenger å formidle nye lesere, om ikke gamle også, om hvor viktig det er å ta vare på hverandre, ikke minst de menneskene man har rundt seg. Være takknemlig og ikke ta ting for gitt, for ikke alt i livet har sine positive sider.Hver dag i flere år har jeg brukt friminuttene på skolen til å henge ved døren. Flere ganger har folk spurt om jeg vil henge med de, eller bli med opp til senteret. Hver gang svarer jeg nei. Det er på ingen måte for å være spydig mot de som spør, men for meg er det en utfordring i seg selv å svare ja. I fem år har dette vært en vane, og vi vet alle at gamle vaner er vonde å vende. Jeg bruker også lang tid på å bli kjent med nye mennesker, og selv om jeg veldig gjerne ønsker å gi dem er ja, vet jeg at det ikke vil bli lett. 

For noen kan dette virke som en vanskelig situasjon å sette seg inn i, men for de som ikke er av den super sosiale type, og kanskje har flyttet mye i tillegg, vil lett forstå. Jeg husker godt mitt første år på ungdomsskolen. Jeg var fremdeles dypt deprimert, gikk fremdeles kledd i kjedelige farger og sminket meg med mørke og tunge farger. I tillegg var veg veldig sjenert. Etter hvert som 9.klasse kom, gikk jeg inn for å legge vekk den mørke og depressive siden av meg selv. Bare det i seg selv var en ganske stor utfordring. Så kom karakterpresset og hardtkrevende arbeid. Samtidig som mye forandret seg på skolen, var jeg flere ganger i løpet av sommeren før 8.klasse nødt til å møte flere vonde situasjoner. Etter to uker på ferie med tante i Danmark, kom jeg hjem til to personer som var kommer for å sende meg om mine søstre i forsterhjem. Den dagen raste alt for meg. Jeg så et mørkt tomrom, et grusomt vendepunkt. Aldri før har jeg grått så mye. Fra den dag ble jeg negatvit innstilt på alt.

Denne sommeren ble også Miley Cyrus's "Can't Be Tamed" album lansert. Jeg kan huske hvor oppslukt jeg ble av låten "Stay". Det var den eneste låten som holdt meg oppegående, som ga meg håp om at jeg snart kunne komme hjem igjen. Hjem til de menneske jeg var aller mest glad i, og som betydde mest for meg. 

"I love you more than I did before, and if today I don't see your face. Nothing's changed, no one can take your place, it gets harder every day. Say I love you more than I did before. And I'm sorry it's this way. But I'm coming home, I'll be coming home. And if you ask me I will stay, I will stay"

Den aller siste setningen satt fast som som superlim. Jeg skulle hjem, det tok bare tid.. Tre uker gikk før vi kom hjem igjen, og jeg var så utrolig glad. De lengste og vondeste tre ukene i mitt liv var over. Jeg kunne endelig være med vennene mine igjen. Det var kun tre uker igjen til skolestart og jeg tenkte kun positivt. 

Men så kom beskjeden.. Vi skulle flytte til Oslo.Her sitter jeg. Foran PC'en og lengter etter livet. Følelsen av å være til. finne på bøll sammen med venner, men i stedet sitter jeg fast i Oslo med unntak av ferier. Derfor har jeg en trang for å dra til Rjukan hver gang jeg får muligheten. 

Nå som jeg har bodd her i nesten tre år (fem år i skrivende stund), har jeg lært mye, og mest av alt at livet går videre. Selv hvordan framtiden din ser ut.. Håper dette innlegget har gitt ett innblikk i hvordan livet kan være for noen, og at de menneskene vi kanskje tar for gitt burde tas vare på. At vi må være takknemlig for det vi har, for før man vet ordet av det har man kanskje mistet alt..

En fin start på ferien

 • 19.12.2014 - 18:34

Det ligger noe i ordtaket "har man ikke noe å gjøre, så får man noe å gjøre". Jeg hadde nettopp kommet ut av dusjen og var egentlig veldig klar for å ta resten av dagen med ro, men i stedet måtte jeg dra til barnehagen og hente Miriam og Diana. Heldigvis er alt på stell nå, men nå er jeg grusomt sliten. Nå skal jeg slappe av. Mamma var til og med så snill at hun kjøpte med seg iskaffe hjem til meg som takk for at jeg hentet de to små i barnehagen. Snakk om en fin start på juleferien. Jaja, jeg skal ikke klage. Det blir i hvert fall en god middag og runde dagen av med. Emosjonelt ødelagt

 • 19.12.2014 - 15:42

"Love is a piece of bull shit, it's a fucking lie"
- Mason Musso -

Noen av de klokeste og mest sanne ord jeg har hørt. Spør du meg kunne det ikke blitt sagt bedre. Sjokkert?.. Det er ikke at jeg ikke tror på den store kjærligheten alle snakker om. Den man finner i de mest klissete romantiske filmene, jeg har bare veldig misslykkede og dårlige opplevelser med kjærlighet og forelskelse.. Jeg har funnet min Romeo, for lenge siden, men min Romeo har en annen Julie. Så? Man kan si jeg er fullstendig emosjonellt ødelagt.  

I løpet av mitt snart 18 årige liv, har jeg vært forelsket to ganger og hatt tre tre "kjærester". Når er det meningen at man skal finne den rette, og når vet man at han er den rette? Rettere sagt, når dukker den store kjærligheten opp? Skal jeg lete etter den, eller skal jeg vente på den. Eller er det en skjebne-sak? Jeg er sikker på at jeg er "cursed", og at skjebnen har bestemt seg for at jeg skal ende opp som Siv Jensen - Forever alone and single. Juleferie!

 • 19.12.2014 - 12:23

Da var siste skoledagen i 2014 over, og jeg kan storkose meg med en lang og deilig juleferie. Skal bli deilig med en rekke sløve morgener og slappe dager nå. Føler jeg trenger det etter mye hardt skolearbeid de siste ukene. Jeg har ikke mye planer for ferien, men tar heller dagene litt som de kommer. Det er bare fem dager igjen til julaften, men lille stressede meg har klart å glemme alt som heter julepakker. Jeg har vært så fokusert på å prestere godt på alle prøver og vurderingssituasjoner den siste tiden at jeg har lagt alt som heter jul og desember til side. Ennå vet jeg ikke hva som skjer på julaften, hvem jeg skal være hos eller hva jeg skal gjøre. Denne desembermåneden har rett og slett vært et stort kaos, og derfor kjennes det deilig å endelig kunne si det er juleferie. 
En skummel tanke

 • 18.12.2014 - 16:38

Da var det torsdag. Nest siste skoledag før juleferien. Fy flate så fort dette året har gått. Det føles som om det var i går jeg fylte 17 år, og om litt over en måned er jeg 18 år. Dæven, som årene flyr. Tenk at jeg snart er voksen! En skummel tanke å gå rundt og bære på, men en morsom tanke også. Det er ikke hver dag man fyller 18 år. Jeg har ikke planer om å gjøre noe stort ut av det. I bursdagshelgen min har jeg planer om å ta meg en tur til Stokke for å besøke Melissa, og selv om det fremdeles er en stund til bursdagen min, gleder jeg meg veldig til å feire dagen med besvennen min igjen. Tror ikke jeg har feiret bursdagen min med venner siden før jeg kom til Oslo, og derfor gleder jeg meg ekstra mye.

Men før bursdagen min har jeg mye annet å tenke på. Først kommer julaften, så nyttårsaften og så har Moah bursdag. Og etter alt dette har jeg bursdag, men det er mye å glede seg til og se fra til. Så starten på 2015 blir nok ikke så aller verst. 
Jakten på Nisseluen

 • 17.12.2014 - 19:05

I kveld skjer det lite, men i morgen skjer det mye. I morgen er det den offesielle nisselue-dagen på skolen vår, så hele skolen kommer til å se ut som en haug med rødnisser. Vet ikke helt om det er min greie akkurat, men er det nisselue-dag, så er det nisselue-dag. Har ikke skaffet meg nisselue ennå, for det var utsolg på nille. Må nok be mamma ta seg en tur ned på senteret og se etter nisselue, mens jeg blir igjen hjemme og gjør leksene mine. Jeg har nemlig årets siste prøve i morgen, så jeg må øve godt. Ville vært kjipt om det gikk rett i dass. Me Myself & I

 • 17.12.2014 - 15:35

Siden jeg føler jeg har skrevet meg tom for ideer, tenkte jeg å skrive litt om meg selv. Mange har helt sikkert fått inntrykk av hvem jeg er og hvordan jeg er som person allerede, ved å lese bloggen, men det er garantert mye jeg ikke har fortalt dere om meg selv.

Jeg vil beskrive meg selv som en person med beina godt plantet ned på jorda. Jeg drar ikke alle under samme kam og tror ikke på fordommer. Enten liker jeg deg, eller så liker jeg deg ikke. Punktum. Jeg er en lojal venn med et stort hjerte, og tilbyr alltid en hjelpende hånd når det trengs. I tillegg er jeg sta som faen og gir aldri opp før jeg har kommet til mål. Husk, ingenting er umulig. Det umulige tar bare lenger tid. Jeg vil si jeg er et snilt menneske, for jeg hater å såre og gjøre andre vondt. Jeg er et menneske som bryr seg om alle. Jeg vil heller se deg glad enn meg selv glad, for gleden av å se deg smile er mye større enn gleden jeg får av å være glad.Noen vil kanskje si jeg er merkelig, unormal og sær, og noe vil jeg til en viss grad si meg enig i. Ikke alle kan være like. Når man tar seg tid til å bli kjet med meg, finner man fort ut av at jeg er ærlig under alle omstendiheter. Spør du meg om noe får du et ærlig svar. Det trenger ikke være akkurat det svaret du søker, men du får et ærlig svar likevel.. Mange mener jeg burde slippe meg litt løs fra regler, siden jeg hele tiden følger dem. Jeg vet det ville gledet mange, men jeg er dessverre oppdratt bedre. Jeg liker ikke konsekvenser, så hvorfor bryte de da? Jeg vet at flertallet mener regler er til for å brytes, men hva får vi egentlig ut av å bryte regler?

Jeg er pappajente. Har vært det så lenge jeg kan huske. Vet ikke helt hvorfor, men jeg kan anta det er på grunn av våre felles interesser for blant annet film og musikk. Jeg har en eldre bror i tillegg til mine fire lillesøstre. En bror jeg ikke har kontakt med, uvisst av hvilken grunn. Sist jeg så han gikk jeg i 5.klasse på barneskolen, så det begynner å bli mange år siden. Liker ikke å være til bry, så jeg orker ikke gjøre noe stort ut av det. Jeg har andre mennesker i livet mitt også. Selvfølgelig er der kjipt, men sånn er livet for noen. 

Et magisk eventyr

 • 16.12.2014 - 14:12

På barneskolen husker jeg desember som den beste tiden på året. Alle i klassen brukte all energi på å gjøre julen så hyggelig som mulig for hverandre. Vi innvisterte i en felles pakkekalender, og jeg husker det var like moro hvert år å se hva slags rariteter som skjulte seg under pakkepapiret. Gud vet hvor mye rart jeg har fått opp gjennom. På barneskolen hadde vi også en årlig sangling, en juleavsluttning for hele skolen, som holdt til i skolens gymsal. Vi rigget til scene, lys og lyd, og alt annet teknisk som måtte til for å lage et spektakulært og minnerikt show. Vi hadde et helt opplegg planlagt til den 13.desember hvert år, så langt det ikke var i en helg. 

Det begynner å bli en god stund siden jeg gikk på barneskolen, men minnene fra den fantastiske tiden vil aldri forsvinne. Nå som jeg går på videregående har desember gått fra å være årets mest magiske eventyr, til å bli årets mest stressende måned. Jeg tenker ikke på desember som en måned med latter, sang og glede lenger. Heller en måned med skikkelig karakterpress og prestasjonsangst.

Rett før jul er skoleukene gjerne proppet med det som virker som uendelig mange prøver og vurderingssituasjoner. For ikke å snakke om alle innleveringene våre. Desember er ikke lenger hva det en gang var, og jeg gleder meg ikke på samme måte til julen lenger.. Jeg blir aldri enig med meg selv når jeg prøver å finne svar på hvorfor jeg føler det sånn, men kanskje det rett og slett er fordi jeg ikke er et barn lenger. Kanskje det som virket som et magisk eventyr da, ikke er et magisk eventyr lenger. 

Samtidig er det veldig tragisk for meg å se andre rundt meg bære på den gløden jeg har mistet. Jeg tror jeg har mistet julegleden helt, men jeg vil for all del ikke ende opp som Grinchen. Jeg vil ikke være den som ødelegger julen for andre med å prakke på dem min negativitet. Jeg vil heller at dé skal smitte gløden deres over på meg, den gløden jeg har mistet, for det er jeg helt sikker på at ville bidra til et bedre helhetdinntrykk av julen..
Mye å se fram til

 • 15.12.2014 - 20:56

Over nyttår skjer det mye. Mye spennende og mye nytt. Jeg fyller blant annet 18 år, og kan kjøre bil om jeg vil det. Tror ikke det vil skje på en god stund ennå, men det er lov å drømme. Ved siden av dette kommer nye sesonger av mine absolutt favoritt tv-serier, hvilket inkluderer Game Of Thrones og House Of Cards. Og helt på slutten av året, nesten i hvert fall, starter jeg mitt tredje og siste år på videregående. Med andre ord har jeg mye å se fram til. 

Jeg har helt sikkert fortalt meg selv det samme i årene som har vært, men jeg har virkelig troen på at 2015 blir mitt år. Jeg kan ta feil, men jeg liker tanken. Dette er vel noe vi alle forteller oss selv år etter år, men selv om ikke lykken alltid er på vår side, slutter vi aldri å være optimistiske. 
Kan ikke feire ennå

 • 15.12.2014 - 16:20

Denne mandagen har gått overraskende bra, mot alle forventninger. Endelig kan jeg si meg ferdig med semesterets mest krevende og gjeldende vurderinger, og det føles så utrolig deilig. Likevel kan jeg ikke feire ennå, for jeg har fremdeles en vurdering til denne uken. Men det går nok bra det og, bare jeg har den rette innstillingen og øver godt. Nå som jeg har kommet hjem for dagen og egentlig ikke har så mye å stresse med, har jeg tenkt å slappe av og ta resten av dagen litt med ro. Det tror jeg er litt fornuftig med tanke på hvor sliten jeg faktisk er. Jeg trenger med andre ord å lade opp batteriet.Ja, hvorfor ikke?

 • 14.12.2014 - 19:18

Så langt har dagen vært alt annet enn morsom. Jeg har lest til engelsken og jeg har øvd til matteprøven, og nå slapper jeg av. Hjernen min er helt sprengt. Siden det er mange år siden sist jeg så Ringenes Herre, har jeg startet på den triologien igjen. Har kun startet på den første filmen, men jeg synes det var litt moro å få med seg hele Hobbiten-Ringenes Herre-Historein som en sammenhengende filmserie. Tidligere denne uken hadde jeg et Hobbiten-maraton, så hvorfor ikke ende det hele med et Ringenes Herre-maraton.  

Når filmen er ferdig vil jeg tro det er så seint at jeg går og legger meg uansett, så jeg kommer ikke til å gjøre så veldig mye annet i kveld tror jeg. Jeg har hørt rykter om at pappa skal ta seg en kaffestopp hjemme hos oss på vei hjem fra Rjukan, men det blir i så fall ikke før litt seinere i kveld..
Svar på spørsmålsrunden

 • 14.12.2014 - 15:18

Har du vært forelsket i en jente før?
Jeg har aldri vært forelsket i en jente før. Har heller aldri hatt følelser for en jente. Jeg utelukker ikke at det aldri kommer til å skje, men hittil er det bare gutter jeg har vært forelsket i og hatt følelser for. Så på dette tidspunktet i livet tenner ikke jeg på jenter. 

Hvor mange kjærester har du hatt?
Nå kommer det jo helt an på hva man anser som en kjæreste, men på barneskolen hadde jeg to "ordentlige" kjærester, og på videregående har jeg hatt en. Det blir til sammen tre stykker om jeg husker riktig. 

Har du en kjæreste?
Jeg er faktisk singel. Så vet dere det.  


Er du nær din mor?
Jeg og mamma har et veldig sterkt bånd, og veldig mye av grunnen til det er at hun alltid har vært der for meg når jeg har trengt hjelp til lekser og annet skolearbeid. Uten mamma er jeg veldig sikker på at karakterene mine hadde vært verre enn de er i dag. Så jeg vil si at skole og utdanning har vært vår felles greie, men det var også en tid der jeg og mamma ikke var fullt så gode venner også.   

Har du hatt samleie før?
Jeg er litt usikker på hvorfor jeg har valgt å ta med dette spørsmålet i det hele tatt, men det har seg sånn at veldig mange opp gjennom har spurt om dette. Tydeligvis finnes det lesere som er veldig nysgjerig på om jeg er jomfru eller ikke, og jeg tenker at dette er en privatsak som er unødvendig å dele på bloggen. Jeg deler mye og er åpen om det aller meste, men dette er noe jeg ønsker å holde privat.

Hvor mange bestevenner har du?
Noen av dere vet det allerede, fordi jeg har skrevet så mye om de opp gjennom, men for dere som ikke har fått det med dere har jeg to bestevenner. Melissa og Moah. Vi har kjent hverandre i alle år egentlig, for vi har gått på samme trinn på samme barneskole alle sammen, men vi ble vel ikke ordentlig kjent med hverandre før mot slutten av 4. klasse.  

Liker du å danse?
Dans er noe jeg alltid har hatt en viss interesse for, men interessen har aldri vært så stor at jeg har gått på kurs eller trening for å gjøre noe ut av det. Derimot gikk jeg på turn i 5 år, hvilket var kombinert med dans. Ble veldig lei meg da jeg måtte slutte på det.  

Kan du lage en video hvor du viser rommet ditt en gang?
Jeg ser ingen grunn til å ikke gjøre det, men nå har det seg sånn at rommet mitt er utrolig lite og kronglete. Så jeg er veldig sikker på at det ikke vil falle i interesse hos dere. Dessuten har jeg for det meste vist dere hva jeg har på rommet mitt tidligere, og de som har fått med seg det har sett at jeg ikke har mye spennende å se på. Men for all del, hvis dette er noe dere ønsker skal jeg selvfølgelig lage denne viden, selv om jeg mener det ville bli dårlig underholdning.  


Hva er din beste opplevelse?
Dette er et veldig vanskelig spørsmål å svare på, men jeg tror min beste opplevelse var Miley Cyrus konserten 28.mai. Mest fordi jeg var forberedt på å ikke dra. Jeg hadde nemlig ikke penger til billett, men så en vakker dag starter Melissa en samtale med meg på Twitter. Hun har nemlig kjøpt billett til konserten, men finner ut av at hun ikke kan dra likevel. Så spør hun meg om ikke jeg vil kjøpe den. Jeg spør hvor mye hun skal ha for den, hun svarer 300 kroner, jeg snakker med mamma og finner ut av at det ikke var en så alt for gæren pris. Så skjer det mest fantastiske noen sinne.

Meg: Jeg trenger kontonummeret ditt.. Forresten vil mamma overføre pengene fra sin konto siden jeg ikke har nettbank. Thx U're the best :)
Melissa: Vet du hva? Du er bestevennen min. Du trenger ikke betale for den ;) det er en gave fra meg til deg. Hva er adressen din?
Meg: Tuller du?

Bare sånn for å ha sagt det også, jeg er en stor Miley Cyrus fan. Har alltid vært og kommer alltid til å være det, så da jeg fikk konsertbilletten i posten gråt jeg av glede. Husker jeg var så utrolig glad, for jeg hadde aldri trodd at det var Melissa som skulle oppfylle min største drøm for meg. Jeg føler jeg skylder henne livet mitt, men hun sa hun ikke ville ha noe i gjengjeld. Melissa er virkelig en sann venn. Jeg er så utrolig glad i henne. 

Hvordan har du det akkurat nå?
Akkurat nå har jeg det helt okey, for jeg tresser mye på grunn av kommende skoleuke. Ellers er livet herlig på de aller fleste måter. Selvfølgelig kunne jeg hatt det bedre, men det kan vi alle. Orker ikke å bruke tiden på å klage over unødvendige små filleting, så jeg vil nok si at akkurat nå, rent over, har jeg det helt fint. 

Hva har du tenkt å bli?
Den store drømmen er å jobbe som programleder på tv, men det er bare tiden som kan vise om jeg kommer meg til mål. Ellers så høres det veldig morsomt ut å jobbe som programleder i radio. Så det er nok ett av de to yrkene jeg sikter på. 

Hvordan opplevde du barndommen?
Følelsesmessig vil jeg si jeg opplevde barndommen som en berg og dal bane, men jeg vil egentlig påstå at jeg har hatt en alle tiders barndom. Selvfølgelig har ikke alt vært idyll, men jeg har klart og overleve de verste tidene også. Jeg fikk mine bestevenner i barndommen, og er utrolig takknemlig for det. Flere av de beste minnene jeg har er fra barndommen. Jeg ble deprimert i barndommen, men vil si jeg plages mindre av det nå enn jeg gjorde da. Som en oppsummering ville jeg ha gitt barndommen terningkast 5, for selv om jeg har opplevd utrolig mye positivt, har jeg også opplevelser jeg helst kunne levd uten. 

Stressuken

 • 14.12.2014 - 13:21

Denne morgenen føler jeg at jeg har vært veldig effektiv. Jeg har støvsuget og ryddet rommet, skiftet på sengen og ved siden av det rukket å ta meg en dusj. Men selv om jeg for det meste har vært lat denne morgenen, kan jeg ikke være det resten av dagen. Jeg må bli skikkelig sta og lese heftet med de engelske novellene på nytt og øve til semesterprøven i matte. For alt dette har vi vurderinger i, i morgen. Snakk om dårlig tilrettelegging. 

For å være ærlig gruer jeg med til denne uken. Det kommer bare til å bli stress. Først to vurderingssituasjoner i morgen, så en vurderingssituasjon på torsdag og ved siden av dette er jeg nødt til å ferdigstille hørespillet jeg jobber med i lyd. Når kan jeg begynne å slappe av? Jeg er så lei av stress. Jeg blir i så dårlig humør av det..

The end

 • 14.12.2014 - 00:26

Det som startet som en lang og fantastisk reise har tatt slutt, men vi vet alle at når et kapittel er over, begynner et nytt. Denne gangen er jeg noe usikker. Harry Potter tok slutt, Narnia tok slutt, The Twilight Saga tok slutt, Ringenes Herre tok slutt og nå The Hobbit. Hva skal det neste store bli? The Hunger Games og Divergent triologiene er spesielle på hver sin måte de og, men ikke på langt nær så spesielle som de førstnevnte. For meg i hvert fall.

Mamma sa en gang at man kan tolke det som et tegn, et tegn på at livet som barn er over og at voksenlivet er i vente rett rundt hjørnet. En tolkning der man tar utganspunkt i at fantasien og eventyrene tilhører et barns sinn og sjel, og ikke fullt så mye et voksens. Likevel spør jeg igjen, hva skal det neste store blir? Det kan vel ikke være over nå, kan det? Det ville i så fall være utrolig trist. Min første Lussekatt

 • 13.12.2014 - 15:30

Jeg liker tanken på at det snart er jul, for i julen baker vi julekaker, punter i stuen og tenner mer stearinlys enn vi gjør ellers i året. Da jeg var på senteret med mamma i stad fikk jeg smake min første Lussekatt på mange år. Da snakker jeg så mange år at jeg hadde glemt hvordan de smaker. Så ble det litt tegnekonkurranse og julefilm på senteret. Jul i Flåklypa. Under samme arrangement kom en person vanrende gjennom senteret med Ludvig kostyme, hvilket skremte livskiten ut av Miriam og Diana, men det var helt fram til jeg forklarte de at det bare var en person som hadde tatt på seg et kostyme. Da var det plutselig ikke så farlig lenger. 

Da vi egentlig var klare for å dra hjem, ble vi møtt av en flokk med jenter i hvite luciadrakter, glitter i håret og lykter i hendene, som gjorde seg klar til å gå i luciatog. Vi måtte jo selvfølgelig få med oss det, så da ble vi ventende en stund til toget begynte å gå. Jeg savner den tiden jeg selv gikk i luciatog, så det var ekstra koselig å stå på sidelinjen og se på de skjønne små jentene synge.Nå har jeg kommet hjem og venter i spenning på at kvelden skal komme, at klokken skal bli ti over halv ni, for da blir det kino - The Hobbit: The Battle of The Five Armies. Det skal bli deilig å endelig se filmen, for jeg klarer snart ikke å vente lenger. Jeg har gledet meg så mye den siste uken at jeg snart ikke klarer beherske meg selv. Jeg har snart gått bananas.. 

Livet er herlig

 • 13.12.2014 - 10:36

For en herlig dag å våkne opp på. Ikke for tidlig, og ikke for seint. Overraskende nok føler jeg meg mindre trøtt enn jeg har gjort på veldig lenge, og det kan jeg vel ta som et godt tegn? Den 13. luken på julekalenderen er åpnet, og det er bare elleve dager igjen til julaften. Kjenner du ikke at det kribler litt ekstra i magen nå, med tanke på at vi er over halvveis i ventetiden? Det kribler i min. Jeg har ikke mye på ønskelisten i år, men det er nok å glede seg til likevel. Jeg har ennå ikke bestemt meg for hvor jeg vil være i julen, eller hvem jeg skal feire den hos, men håper julen blir magisk uansett hvor jeg ender opp. 

Jeg sto opp for knapt to timer siden, og har ennå ikke rukket å dusje eller kle på meg. Men om ikke lenge skal jeg møte mamma på senteret, så det er vel kanskje på tide å våkne ordentlig opp og starte dagen før den er over..

Kinobillett bestilt

 • 12.12.2014 - 22:53

Da er morgendagens kinobillett bestilt, og jeg kjenner det bruser ekstra mye i kroppen bare ved tanken på at billetten faktisk er bestilt. Det var veldig vanskelig å finne en kinosal med ledige plasser, så jeg følte meg nesten 10 kg lettere etter jeg fikk bekreftelse på at akkurat den billetten og akkurat det setet jeg bestilte var mitt, og bare mitt. Jeg vet det er mulighet for å se filmen i 2D, men jeg skal se den i 3D. Flaks for meg at jeg har 3D-briller fra før av, for da slipper jeg å betale nesten 30 kroner for et nytt par. Det ville desuten vært sløsing med penger, siden jeg har 3-4 par fra før. De jeg har er kanskje litt støvete, da de ikke har blitt brukt på en god stund. Husker ikke helt hvilke 3D-film jeg så sist, men jeg tror faktisk det var The Hobbit: The Desolation of Smaug - den andre filmen i triologien. 

Jeg har mye jeg skal gjøre i helgen, så jeg håper for all del at mamma vekker meg til en akseptabel tid i morgen. Tror det blir for seint å sove til klokken 12:00, noe jeg ellers setter stor pris på. Men siden jeg skal få tid til både å øve til semesterprøven i matte og engelsk vurderingen vi har på mandag, og i tillegg ha tid til å dra på kino, burde jeg komme meg opp av sengen relativt tidlig. 

PS: Jeg ser det ikke er mange som har kommet med spørsmål til spørsmålsrunden, så jeg vil igjen bare minne dere om at spørsmålsrunden fremdeles er åpen for spørsmål. Er dere flinke nok til å legge igjen mange fine spørsmål til meg, har jeg planer om å svare på alt sammen innen helgen er over. 
Link til spørsmålsrune

Hun tok abort som 14-åring

 • 12.12.2014 - 21:21Jeg vet ikke om alle har fått med seg dette, men i går postet Sophie Elise et innlegg på bloggen sin, der hun skrev blant annet at hun ble intervjuet av VGTV. Det lå ingen link eller video til intervjuet i innlegget, men jeg støtte tilfeldigvis på linken til intervjuet da jeg scrollet meg gjennom vg.no for kort tid siden. Jeg liker å holde meg oppdatert på det som skjer i bloggverdenen, så jeg tok meg tid til å se hele intervjuet. Jeg ble litt satt ut og sitter igjen med bakoversveis. Jeg har ikke for vane å lese bloggen til Sophie Elise, og det fikk jeg føle ordentlig på da det dukket opp svar på spørsmål jeg ikke har lest noenting om på bloggen hennes. 

Det jeg fikk bakoversveis av, var samtalen rundt Sophie Elises abort, den hun tok som 14-åring. Grunnen til at jeg ble litt satt ut, har litt med å gjøre at dette ikke var noe jeg hadde kjennskaper til fra før av. Dette er helt nytt for meg. Jeg vet at hun er sexuelt aktv, for det legger hun ikke skjul på, men jeg hadde ikke den villeste anelse om at hun en gang i tiden var gravid og valgte å ta abort.

Selvfølgelig synes jeg det er utrolig modig gjort av en person å åpne seg så fullstendig, men er dette noe man egentlig har så veldig lyst til å dele med hele Norge? Jeg er helt sikker på at dersom jeg hadde endt opp i en slik situasjon i løpet av livet, er alle mennesker i hele Norge de siste jeg ville fortalt noe som helst til. Men nå er ikke jeg Sophie Elise. Hva tenker vi egentlig om dette? 

Link til innlegget der Sophie Elise skriver om aborten
Link til intervju med VGTV 

Trøtt i trynet

 • 12.12.2014 - 18:42

Det er nesten umulig å tro hvor trøtt man kan bli etter en lang og varm dusj. Som planlagt tok jeg meg en lang og varm dusj, fikk på meg pysjen og la meg godt nedpå sengen. I stedet for å ødelegge øynene mine mer enn nødvendig, gikk jeg inn på p3.no og hørte på Radioresepsjonens podcaster. De gutta er jo morsomme, så hvorfor ikke? Det siste jeg kan huske er dilemma-spalten deres, for etter det kom mamma inn på rommet og spurt om jeg sov. Jeg vet ikke om jeg sov eller ikke, eller om jeg bare ble borte en stund, men trøtt var jeg i hvert fall. 

Kan ikke si jeg er trøtt nå lenger, for Miriam og Diana har sin positive innvirkning på meg. Da de kom hjem ble det litt Lucia-tog for bare meg og noe gjemsel, for det er nemlig favorittleken deres. Selv om det ikke er min favorittlek, var det i alle fall bedre enn å sitte i sengen og være i en kanontrøtt tilstand. Så nå er jeg vel og merke mer oppegående, inntill videre.. 

Endelig helg!

 • 12.12.2014 - 15:11

Endelig er det fredag, dagen i uken alle venter på og gleder seg til. Denne helgen har jeg sett litt ekstra fram til, med tanke på at jeg skal på kino og se Hobbiten: The Battle of The Five Armies. Jeg gleder meg som et lite barn, og kjenner at sommerfuglene i magen presser ordentlig på. Nå som jeg har kommet hjem fra en midt på treet morsom skoledag, er det ekstra deilig å legge seg rett ut på sengen og strekke seg. Kanskje det blir litt mer film til og med, da jeg fikk et grusomt bra tips fra en leser i går. Så nå har jeg har jeg helt sikkert hundre flere filmer å velge i på Netflix. Siden jeg ikke rakk å åpne dagens luke på julekalenderen min i dag tidlig, burde vel kanskje det gjøres også. Så satser jeg på å ta meg en lang og varm dusj, for så kaldt som det har vært ute i dag, skal det bli deilig å få tilbake varmen i kroppen. Kanskje jeg lager meg selv en kopp te, for da blir det i hvert fall stemning på det stusselige lille soverommet mitt. 

En god nattesøvn

 • 11.12.2014 - 23:15

Nå har kveld snart blitt til natt, og om ikke alt for lang tid har jeg gått og lagt meg. Jeg har i det minste hatt en koselig dag, så jeg vil tro jeg kommer til å sove godt i natt. Ingenting føles bedre enn en god nattesøvn. Så er det bare og våkne opp i morgen, og møte opp på skolen med så mye positiv energi det er mulig å hente fram. Skoledagen avrundes med bowling i sentrum, og da kan man vel egentlig ikke klage?.. Men før morgendagen kan komme, må jeg gå inn på badet, finne fram tannbørsten og pusse tennene mine blanke og pene. Er jeg heldig ser de hvitere ut når jeg ser meg selv i speilet i morgen tidlig. Kosekveld

 • 11.12.2014 - 19:33

Siden det har vært lite med lekser denne uken på grunn av prøveeksamen, har jeg kunnet bruke tiden min annerledes. Jeg har selvfølgelig tre viktige og avgjørende vurderingssituasjoner neste uke som jeg trenger å fokusere på, men til og med jeg trenger en pause i blant. Så i dag, etter jeg kom hjem fra skolen, har jeg sett på diverse episoder av tv-serier og julekalendere jeg har gått glipp av. 

Resten av kvelden regner jeg med vil gå til å dusje og stelle meg, for så å finne meg til rette under dynen og sette på en spenningsfull eller morsom film fra Netflix. Ikke det at det er så mye å velge i, for jeg har sett det aller meste som ligger tilgjengelig på Netflix fra før av. At de ikke bare fornyer alt som er, i stedet for å vente en evighet på nye filmer som du også har sett. 

Minner om spørsmålsrunde..

 • 11.12.2014 - 15:24

Vi har kommet til julekalenderens 11. luke, og det er bare 13 dager igjen til julaften. Ventetiden blir bare kortere og kortere, men det gjør ingenting. Denne morgenen startet ganske rolig, da jeg kunne sove litt lenger i dag også. Kanskje det var litt deilig at prøveeksamen var denne uken likevel, men i morgen blir det å komme seg tilbake til den vanlige hverdagsrutinen igjen. Selv om jeg må opp tidlig i morgen, har jeg ingenting å klage over, for i morgen blir det bowling. 

Jeg vil også minne dere om spørsmålsrunden som pågår på bloggen. Er det noe du lurer på, eller ønsker å spørre meg om, er sprøsmålsrunden en fin anledning for deg å få svar på det du er nysgjerrig på.
Link til spørsmålsrunden.How the 'A' Stole Christmas

 • 10.12.2014 - 19:11

Kjære blogglesere, og ikke minst Pretty Little Liars fans. Jeg har æren av å fortelle dere at jeg for knapt en time siden fant ut av at den nye episoden av Pretty Little Liars, julespesialen, ligger ute på nett. Holy macaroni! For en ventetid, og for en energi-boost. Jeg svetter fra top til tå, og etter å ha sett episoden sitter jeg igjen med et større spørsmålstegn enn noen sinne. Jeg skal ikke røpe for mye, for jeg vet det fremdeles er mange som henger langt etter, men jeg må bare få frem at teorien om at Alison har/hadde en tvillingsøster kanskje ikke er så langt unna sannheten som vi tror. Men nå må jeg understreke at dette bare er min tolkning av informasjon gitt i episoden. Det er nesten så jeg gråter, for jeg er så utrolig forvirret. Bare dette ikke ender som Gossip Girl - at vi i den aller siste episoden finner ut av at 'A' har vært rett foran trynet vårt hele tiden uten selv å legge merke til det. Huff, huff, huff! Dette er bare alt for spennende..  

Klarer du ikke å vente lenger, se episoden her på bloggen (video under denne teksten).

Dette blir for dumt

 • 10.12.2014 - 16:35

Jeg kommer hjem fra en kort og slitsom dag på skolen, scroller nedover nettavisen.no og blir skutt i hodet av overskriften "Du har pakket inn gavene feil".. Har jeg det nå, spør jeg meg selv. Så klikker jeg på overskriften og blir skutt i hodet en gang til, da jeg legger blikket over på ingressen "Denne metoden vil spare deg for mye tid".. Okey? Så, hva er det jeg leser? Jeg leser at dersom du skal pakke inn en firkantet eske, er sjansene store for at du setter esken vinkelrett på papiret og bretter inn fra hver sin kan. Dette er tydeligvis helt feil det, men hvorfor?.. Fordi en japansk butikkmedarbeider viser hvordan innpakkningen kan gjøres mer effektivt.

Vent nå litt.. Betyr det at vi i alle år, i flere generasjoner, har pakket inn julegavene våre feil, fordi èn japaner pakker gaver bedre? Dette blir for dumt. Det blir som å si at vi nordmenn er dummere enn japanerne. Ja, de er helt sikkert flinkere enn oss på enkelte områder, men det trenger ikke bety at vi pakker inn gavene våre feil. Dessuten, jeg har aldri fått en julegave med dårlig innpakkning. Synes vi er flinke jeg, og fortjener langt mer ros enn det vi får. Klikk på bildet under for å se video

#Julegaver #Pakker #Innpakkning #Feil #Nettavisen #Skole 

Når dynen fremdeles er god & varm

 • 10.12.2014 - 09:42

Etter å ha kunnet stå opp litt seinere i går på grunn av prøveeksamen, var det mer vanskelig å stå opp i dag. Det er nok sikkert mørket som gjør meg trøttere, men uansett hvilken dag i uken det er, er det forferdelig å måtte stå opp så tidlig. Spesielt når dynen fremdeles er varm og god, men jeg kom meg ut av dynen til slutt. Nå sitter jeg i klasserommet med rumpa godt plantet på stolen, og er fremdeles like trøtt som da jeg våknet. Det er da det er fint å tenke på juleferien som ligger rett rundt hjørnet. Fram til skoledagen er over, er det å komme seg tilbake i Pro Tools og redigere enda mer hørespill.. Akkurat som om jeg ikke har fått nok av det allerede. 

OBS! -  Minner om spørsmålsrunden som ligger ute på bloggen.

Hobbiten-maraton

 • 09.12.2014 - 17:45

Siden helgen ikke er så alt for langt unna, og jeg skal på kino og se den tredje og siste filmen i Hobbiten-triologien, varmer jeg opp til helgen med et Hobbiten-maraton. Jeg har nettopp startet på den andre filmen, og jeg kjenner sommerfuglene strømmer på i magen allerede. Jeg gleder meg til lørdagen som et lite barn, og jeg håper virkelig at filmen leverer like mye som forventingene er store. Traileren virker lovende, så det gjenstår egentlig bare å vente og se.

Denne uken er det veldig vanskelig å få plass rundt omkring i Oslos kinoer, og det beviser at det ikke bare er meg som sitter og venter i spenning på den spektakulære avslutningen på Hobbiten-fenomenet. Det er litt synd egentlig, men alle gode ting tar også slutt. Filmen har verdenspremiere i morgen, så for min del håper jeg at ingen fra klassen ser den før meg. Det ville i så fall være veldig kjipt dersom noen finner på å røpe filmen, før jeg i det hele tatt får en sjanse til å se den. Men jeg håper på det beste.  

De ble ikke så aller verst

 • 09.12.2014 - 14:41

For å gjøre en lang historie kort. Helt på begynnelsen av dette skoleåret, tror det var en av de første ukene tilbake etter sommerferien, tok vi klassebilder. Desverre fikk jeg aldri noen lapp i posten med innloggingsinformasjon. Derfor var jeg så smart at jeg sendte en mail til Ariel Foto og etterspurte innloggingsinformasjonen. Bedre seint enn aldri? Heldige meg fikk det jeg var på jakt etter, og når jeg logget meg inn i stad, må jeg si jeg ikke ble skuffet. Det er ikke de beste bildene av meg hittill, men de ble ikke så aller verst heller. 

Er litt usikker på om jeg skal bestille bildene eller ikke, men jeg har i hvert fall lyst på klassebildet. Glemte å bestille det vi tok i Vg1, men gjort er gjort. Gleder meg i hvert fall til klassebildet henger på veggen sammen med alle de andre klassebildene mine. 

Siden jeg endelig kan si meg ferdig med prøveeksamen, har jeg tenkt å bruke det som er igjen av dagen på å gjøre lekser, og eventuelt se på noen nye episoder av serier jeg ikke har fått tid til mens jeg har jobbet med prøveeksamen. Skal si det føles ordentlig godt å være ferdig med det. 

Det var deilig!

 • 09.12.2014 - 09:31

God morgen herlige dere!

Denne tirsdags morgenen har jeg virkelig storkost meg hjemme. I dag er det nemlig prøveeksamen, hvilket betyr at du bare trenger å komme på skolen til avtalt tid, og siden jeg ikke trenger å komme før klokken 13:00, orker ikke jeg å dra til skolen nå. Hva skal jeg liksom gjøre med de fire resterende timene der? Så tok meg lov til å sove litt lenger enn normalt i dag. Våknet 08:30 for å være presis. Det var deilig! Nå skal jeg pakke utstyret jeg trenger å ha med meg til skolen i dag, slik at jeg ikke trenger å stresse med det like før jeg skal dra..

Anbefaling: Julefilmer

 • 08.12.2014 - 22:57

På grunn av min store interesse for film, har jeg sett mye julefilmer opp gjennom. Like mye alene som sammen med familien. Mine absolutt favoritt-julefilmer tenkte jeg derfor å dele med dere. Har du noen favoritter?The Chronicles Of Narnia The Lion The Witch and The Wardrobe
En film og en verden vi alle kjenner til, og har blitt enormt glad i. Kort oppsummert handler den om de fire Pevensie-søsknene Lucy, Edmund, Susan og Peter, som under andre verdenskrig i Englad, sendes ut på landet. Barna trer inn i Narnia gjennom et magisk klesskap, mens de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet, som gjør at det alltid er vinter. Sammen med løven Aslan, kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia.
Kjøp filmen.. Klikk her

The Grinch Who Stole Christmas 
The grinch er et monsterlignende vesen som ødelegger idyllen i den prektige lille byen Whoville. Her hygger man seg året rundt, men ikke så mye som i julen. The Grinch lar seg motvillig lokke til å bli med på juleforberedelsene av søte lille Cindy Lou Who, og det skulle han selvfølgelig aldri ha gjort. Hans forhold til julen blir bare verre, og nå bestemmer han seg for å ta en riktig grusom hevn over julekos-byen.
Kjøp filmen.. Klikk her

A Cristmas Carol
Kort fortalt - En animert gjenfortelling av Charles Dickens' klassiske roman om Ebenezer Scrooge som misliker julen og sløsing av penger. Han er ganske rik, men vil ikke at noen skal arve formuen hans. En julenatt får han besøk av gjenferdet etter sin avdøde partner, Jacob Marley, som advarer han mot en tung straff han vil møte etter døden: å bære en tung lenke for hver onde gjerning han har gjort i sitt liv. I løpet av julenatten skal tre ånder besøke han og forandre han slik at han kan vise hva julen egentlig betyr.
Kjøp filmen Klikk her

The Holiday
Denne romantiske komedien er jeg helt sikker på at veldig mange jenter har på listen over beste julefilmer. Jeg er helt enig. Dette er en film jeg forelsket meg i fra første glimt. Bedre julestemning blir det ikke. Kort fortalt - To kvinner plaget med gutte-problemer bestemmer seg for å bytter boliger, til hvert sitt land, hvor de begge ender opp med å møte en lokal fyr og bli forelsket.
Kjøp filmen.. Klikk her

The Santa Clause
Jeg må ærlig innrømme at dette er en av de bedre julefilmene jeg har vært borti. Jeg lo og hygget meg fra første møte med historien, og har blitt så glad i filmen at jeg i samme slengen så nummer 2 og 3 også. En julefilm for hele familien. Kort fortalt - Når en mann med uhell dreper Julenissen på julaften, finner han seg på magisk vis rekrutert til å ta hans plass.
Kjøp filmen.. Klikk her

Jack Frost
Av alle julefilmer i hele verden, er dette julefilmen som topper kaken. Denne julefilmen har jeg sett hvert år siden jeg var liten jente og den bringer fram mange minner og mange følelser. Kort fortalt - En far, som ikke kan holde sine løfter, dør i en bilulykke. Ett år senere, returnerer han som en snømann, og får en siste sjanse til å ordne opp med sin sønn, før han er borte for alltid.
Kjøp filmen.. Klikk herHome Alone
En juleklassiker det aldri går an å bli lei av. Personlig mener jeg  de to første filmene de beste, for de to siste filmene i serien er bare skuffende. Spesielt da det er bytte av skuespillere og setting. Det blir liksom ikke det samme uten den originale Kevin. Kort fortalt - En 8 år gammel gutt som ved et uhell blir etterlatt hjemme. Mens hans familie flyr til Frankrike til jul, må han forsvare sitt hjem mot de idiotiske innbruddstyvene Harry og Marve.
Kjøp filmen.. Klikk her

Bridget Jones's Diary
På lik linje med The Holiday, er dette også en romantisk komedie en hver jente burde få med seg. Den er morsom på en velig pinlig måte, men på en pinlig måte som får deg skikkelig forelsket. Jeg rett og slett elsker denne filmen. Kort fortalt - En kvinne er fast bestemt på å forbedre seg selv mens hun ser etter den store kjærligheten, hvilket hun holder alt hemmelig om i en dagbok.
Kjøp filmen.. Klikk her

The Nightmare Before Christmas
Før jeg skriver noe nå må jeg si at jeg er stor fan av Tim Burton-filmer, og dette er blant mine favoritter av han. Det er kanskje ikke en film egnet for barn, men for oss "godt voksne" folk, er dette en julemusikal som lett kan falle i smak om man har sansen for det gotisk-pregede fenomenet til Tim Burton. Kort fortalt - Jack Skellington, kongen av Halloween, oppdager julebyen, men forstår ikke helt konseptet.
Kjøp filmen.. Klikk her

"hva har skjedd?"

 • 08.12.2014 - 16:35

Du vet du følger lite med på det som skjer rundt deg, når bestevennen din oppdaterer deg på hva som skjer med personer i familien din. Dette er faktisk ikke tilfelle. Dette skjer bestandig, og jeg føler jeg får litt dårlig samvittighet av det. Jeg er alltid opptatt med skole, hvilket resulterer i at jeg bortprioriterer ting andre kanskje mener er langt viktigere. Så her sitter jeg og får spørsmål som "hva har skjedd?" når jeg ikke en gang vet svaret på det selv. 

Men nå skal det sies at jeg aldri har vært særlig interessert i å invadere andres liv uten at de selv oppsøker meg. Så grunnen til at jeg aldri vet ting om familien min, er fordi de aldri sier disse tingene til meg. Så spørsmål som "hva har skjedd?", kan jeg aldri svare på, fordi jeg aldri blir fortalt noenting. Det er i hvert fall utrolig sjeldent..Ragnfrid 2.0

 • 07.12.2014 - 19:40

I mange år har jeg holdt tilbake på kjempe mye, enten på grunn av angst, eller frykten for å bli som alle andre. Om ikke så veldig lenge har 2014 blitt til 2015, og siden jeg fyller 18 år på nyåret, tenkte jeg å starte 2015 med å gjøre noe jeg aldri hadde sett for meg at jeg kom til å gjøre. Fra og med 1.januar, har jeg, Ragnfrid, bestemt meg for å bli mainstreem. Jeg har bestemt meg for å gå bananas. Mer bananas enn jeg noen gang har vært tidligere. Fra og med 1.januar 2015, skal jeg opprette en Facebook konto. 

Whæ! Jeg burde vel kanskje ikke ha skrevet det, men det gjorde jeg. Og jeg vet hva alle dere som kjenner meg tenker nå: "ENDELIG!". Eller så tenker dere bare på hvor idiotisk jeg er, fordi jeg i alle år har kastet ut kommentarer om hvor tåpelig, teit og oppskrytt jeg mener Facebook er. Men litt gæren må da jeg få lov til å være også..? 

Så for å overbevise dere om at jeg snakker sant, skal jeg fra og med i dag legge facebook logoen under Følg Meg kategorien i sidemenyen, men det vil ikke være noen aktiv link å trykke på før 1.januar 2015.  Holy shit! What have I done? #GirlGoneWild #OMG 

PS: Nå kjenner jeg det bobler i kroppen. Jeg er kjempe varm og pulsen er skyhøy. Det er nok bare angsten og de gamle vanene mine som propper hjernen min med "NEI! Du må ikke gjøre dette", tanker. Men holy macaroni..

Jul for meg er..

 • 07.12.2014 - 13:38

Jul for meg er koselige kvelder innendørs på kalde dager. Et pledd over beina, en kopp varm kakao i fanget og et mørkt rom fyllt med stearinlys. Gjerne en favorittfilm stående på tv-en, noen pepperkaker liggende i en skål på stuebordet og om ikke man finner en film, litt lav julemusikk i bakgrunnen mens man leser en spennende bok. Føler jeg får litt juleglede bare av å skrive dette. 

Tenkt at det bare er 17 dager igjen til julaften. Som jeg gleder meg. Kanskje ikke akkurat til julaften, men til juleferie og den kosen julen bærer med seg. Ah.. Herlig! Men jeg kan ikke sitte hele dagen og drømme meg bort, for jeg har desverre ting som må gjøres. Still more to do

 • 07.12.2014 - 10:39

God morgen herlige dere!

I dag kommer dagen mest sannsynlig til å bli like tung og hard som gårsdagen. Har fremdeles en del ting igjen å gjøre, for det er ikke bare bare å lage hørespill. Jeg kan trøste meg med at jeg har kommet godt i gang, hvilket jeg er glad for. Skulle tatt seg ut om jeg ventet med alt til siste liten, på et så stort prosjekt. Heldigvis er jeg ikke like sliten som jeg var i går, så jeg tror det skal gå lett for seg. 

Hvis jeg får tid til overs i dag, noe jeg tror ikke kommer til å skje, kommer jeg nok til å finne meg en film og sløve litt. Har jobbet så hardt i helgen at det synes jeg selv at jeg fortjener, men nå skal jeg bare våkne ordentlig først, komme meg i dusjen og ta på meg noen klær. Kan ikke akkurat sitte med pysjen på hele dagen..Fremdeles litt trøtt i trynet..

Rimelig sliten

 • 06.12.2014 - 15:53

Etter en lang kveld med barnepass i går og flere timer med redigering av prosjekt til prøveeksamen i dag, kjenner jeg meg rimelig sliten. Jeg er ikke uthvilt i det hele tatt, og kunne gjerne byttet bort alt jeg hadde å gjøre med noen timer søvn. Jeg har egentlig ikke mye å klage på, men når kroppen og hjernen ikke helt henger med, er det vanskelig å få gjort noe nyttig. 

Jeg er mega stresset, for fram til mandag skal jeg ferdigstille 4 minutters hørespill og lese 24 sider med engelske noveller. Det er ikke egentlig mye, og langt fra noe å klage over, men det tar så lang tid. Spesielt å ferdigstille hørespillet. Jeg er så glad for at det snart er juleferie. Jeg har lekser å gjøre i ferien også, men ikke med så tette frister som alt vi har å gjøre før ferien. Det er deilig å vite.. 
Ask me anything!

 • 06.12.2014 - 12:03

God morgen alle herlige blogglesere!

Nå har det visst blitt en god stud siden forige spørsmålsrunde, igjen. I den anledning tenkte jeg å fyre løs med en ny. Denne gangen håper jeg på mange spennende og morsomme spørsmål, da lesertallet har økt. Jeg er åpen for det meste, så her kan du spørre om hva som helst. Her finnes det ingen grenser for hva som er lov og ikke lov. Har et håp om å få tid til å svare på spørsmålsrunden innen kommende uke er over. Så det er bare å begynne og spørre! 

Den jævla angsten

 • 05.12.2014 - 15:58Så lenge jeg kan huske, har jeg følt meg utenfor. Som at jeg ikke passer helt inn i samfunnet. Så langt det går, prøver jeg å ikke være lik alle andre. Lik mengden. For hva er poenget med å være som alle andre? Jeg har på følelsen av at alle rundt meg lever livets glade dager, og utforsker voksenverdenen på en måte jeg aldri har turt å gjøre. Jeg har kanskje meg selv å takke, men underveis kom angsten et sted. 

Angsten hindrer meg fra å gjøre så mye. Ting jeg til og med innerst inne ønsker å være en del av, men som jeg pent trekker meg unna på grunn av forskjellige tvangstanker. Ikke kan jeg dra på fest, for jeg er redd for å bli servert alkohol ufrivillig, drikke meg full og angre på at jeg drakk dagen etter. Angre på at jeg ikke ventet til jeg ble atten, som jeg alltid så for meg. Ikke kan jeg ringe mennesker jeg ikke kjenner, eller ta telefonen når et ukjent nummer ringer, for jeg er drit redd nye og fremmede mennesker. 

Det finnes mer enn bare dette som hindrer meg fra å gjøre ting, og bare på grunn av at min hjerne har bestemt seg for at enkelte ting i livet er "drit farlig". Gud!.. Jeg er smart nok til å kjønne selv at alt jeg er redd for er unødvendig å frykte. Jeg bare gjør det, ubevisst av hvilken grunn. Så selv om jeg prøver hardt å ikke være som alle andre, skulle i visse tilfeller ønske jeg var mengeden. De tør så mye mer..

"Ordentlig bra"

 • 05.12.2014 - 08:31

Da var det fredag igjen. For meg en grusomt slitsom dag. Jeg starter dagen med å spille inn manus til prosjetet jeg har på prøveeksamen, så skal jeg begynne å sette sammen og redigere lydfilene til et ordenltig bra hørespill. Kan ikke sette meg et lavere mål enn "ordentlig bra". Så blir det å komme seg hjem igjen i løpet av dagen, for så å sitte barnevakt utover kvelden og natta. Mamma skal nemlig på julebord med jobben, og det er koselig det. For henne altså, men ikke fult så mye for meg. Jeg er da i tillegg like trøtt og sliten og utmattet som jeg var i går, men likevel skal man klare å gjøre alt på en gang. 

Siden jeg skal sitte barnevakt i kveld, blir det åpenbart ikke mye oppdateringer. Det får jeg rett og slett ikke tid til, for når jeg passer de små, må fokuset være 100% rettet mot de. Jeg er egentlig veldig glad for at det er fredag. At det er fredag betyr nemlig at jeg kan sove lenger i morgen, og slipper å våkne så tidlig.. 

Den aller første gangen..

 • 04.12.2014 - 18:16

I det siste har jeg observert flere bloggere skrive innlegg med tema "Den aller første gangen", så jeg tenkte like gjerne å henge meg på jeg også. Inspirasjon har jeg funnet hos blant annet sophieelise og sina.

Mitt første kyss..
Mitt første kyss fikk jeg da jeg var ganske liten. Faktisk så liten som 6 år gammel. Jeg husker ikke så mye fra akkurat den dagen, eller hvordan det skjedde, men jeg husker hvem mitt første kyss var. Nå har det gått så mange år at jeg godt kan røpe at gutten som ga meg mitt første kyss, fremdeles har en plass i hjertet mitt. På akkurat  samme måte som at Justin Bieber alltid vil ha en plass i hjertet til Selena Gomez. 

Min første kjæreste..
For noen jenter er det kanskje vanlig at det første kysset også er ens første kjæreste, og slik har det vært i mitt tilfelle. Vi begynte i samme klasse på skolen, og ble veldig fort venner. Til og med med tanke på hvor frekke vi var overfor hverandre, men vi ble nå i hvert fall kjærester. Kanskje ikke det man vil definere som en kjæreste når man er eldre, men likevel. Vi var sammen ganske lenge også, slik jeg husker. Jeg mener på at det ble slutt mellom oss i løpet av vårt andre år på skolen, men på den tiden kunne ett år føles ut som hundre.  


Min første bh..
Nå må jeg nesten le litt, for min første bh er noe jeg husker ekstremt godt. Før jeg begynte å bruke bh pleide jeg ikke å bruke pysj, så jeg gikk rundt i huset med bare trusa før leggetid. Da jeg begynte å vise tegn til pupper, synes verken mamma eller pappa at det var så kult for meg å bare gå rundt i trusa lenger. Spesielt ikke da vi fikk gjester på besøk, så da tok mamma "praten" med meg. Noen dager etter ble jeg med mamma og pappa ned til Notodden på Tuven senter, for på Rjukan finnes ikke butikker som selger bh'er. Husker jeg kjøpte en rosa bh uten bøyler, med et kattemønster på seg og en hvit bh med bøyler og røde stropper, som hadde et hundemønster på deg. 

Jeg husker det var så flaut å bruke bh at jeg dekket meg til med alt jeg kunne finne. Jeg burde vel også si at jeg begynte å bruke bh før jeg begynte i 5.klasse, så det var ekstremt ukomfortabelt å begynne på skolen etter ferien. Husker jeg fikk mange blikk fra jentene på trinnet, og en jente bemerket seg det så godt at hun begynte med prikkedøden på puppene mine. So not fun..Min første menstruasjon..
Min første menstruasjon var mer smertefull enn noe annet jeg har opplevet. Jeg hadde så mye kramper at alt jeg klarte var å ligge på ryggen i fosterstilling og gråte. Dette husker jeg ekstremt godt, for dette var føste uke i sommerferien etter 5.klasse. Jeg var på tur sammen med pappa, Sigrid og Øyvår til Tronheim, og vi hadde planer om å ha en skikkelig fin ferietur, men den idyllen ble med dagene borte for meg. Husker jeg gikk på do og fant noe brunt i trusa, jeg visste jo ikke hva det var og synes det var alt for flaut å fortelle pappa.

Så jeg ringte mamma og fortalte henne det. Hun hadde ringt pappa, og pappa hadde dratt i butikken for å kjøpe truseinnlegg. Så får jeg høre den mest pinlige kommentaren fra pappa noensinne. Dette er ord som har festet seg i hjernen, og som mest sannsynlig aldri kommer til å forsvinne. Jeg ligger og nærmest gråter. Har det så vondt med meg selv, og så hører jeg pappa si etter han har gitt meg pakken med truseinnlegg: "du må ikke være redd for å snakke med pappa om jentegreier"...

Tom for ideer

 • 04.12.2014 - 16:19

Å finne noe å skrive om tar en evighet, i hvert fall om man ønsker å skrive bra. Jeg føler det går i perioder. Noen perioder har jeg kjempe mye bra å skrive om, og andre ganger ikke fullt så. Den siste uken har jeg oppdatert bloggen oftere enn på veldig lenge, men nå som jeg har hatt en ordentlig god periode, begynner de aller fleste ideer å bli oppbrukte. Jeg har ikke lyst på en ny periode med lite, eller ikke noe blogging. Ikke nå som jeg har kommet så godt i gang.

Uansett, går jeg ut i fra at det blir ferre oppdateringer fram til prøveeksamen perioden er over. Det går hektisk for seg på skolen fram til jul, men det er det vanlige. Likevel resulterer det i andre prioriteringer for meg - Skole først, blogg etterpå. Heldigvis er det ikke lenge til ferie, og det skal bli godt nå.. 

Jeg får vondt i hele meg

 • 03.12.2014 - 20:39

Jeg vet ikke hva det er med meg og deprimerende blogger, men jeg føler ofte at disse bloggene er mer spennende og interessante å lese enn de tradisjonelle rosabloggene. Jeg har nettopp startet å lese en blogg som virkelig har gitt meg et sterkt inntrykk. Hvert ord jeg har lest sitter fast som lim i tankene mine, og det skjærer meg i sjelen å lese om hvor vondt hun har det. Jeg får vondt i hele meg, men likevel er det noe ved innholdet i bloggen som treffer meg hardt og godt. 

Dette er en blogg jeg mener fortjener oppmerksomhet. Ikke fordi hun ønsker det selv, men fordi jeg føler hun kunne trenge motivasjon, inspirasjon og støtte fra verden rundt seg i herdagen. Selv om jeg ikke deler de samme psykiske problemene hun skriver om, kjenner jeg igjen meg selv i mye av det hun skriver. Det er så åpent og ærlig. Rett fra levra. Hun burde vite at hun skal være stolt over seg selv og de stegene hun har klart å ta. 

Kjenner jeg blir litt emosjonell når jeg skrivet dette, men bloggen kan dere besøke her: megogmia.blogg.noHår under armene.. trendy?

 • 03.12.2014 - 17:34

Er det noen som kjenner seg igjen hvis jeg sier at hår under armene ikke er særlig pent å se på jenter? Vel.. Da er det ikke bare meg. Likevel, merkelig nok, har dette blitt en ny trend i statene. Amerikanske Destiny Moreno er blant dem som har gitt nytt liv til armhulehåret sitt. "Gjør det selv"-videoen hennes er sett over én million ganger på YouTube, og dette hårreisende fenomenet er spådd til å bli neste års skjønnhetstrend. 

Hæ?..Den nye trenden er ikke bare å gro hår under armene, men å farge det i alle slags merkelige farger. Når, og hvorfor ble dette trendy? Kan jeg plutselig begynne å "glemme" og barbere meg under armene, og forvente at resten av verden gir etter? Hva skjedde med "ÆSJ!" egentlig? Trodde jenter var forpliktet til å fjerne alt som het hår på kroppen jeg. Husker selv hvordan det var da folk hele tiden kommenterte at jeg ikke barberte leggene mine, og da spesielt hvis gutter kommenterte det. Gutter med mindre hår på leggene enn meg. "Faen Ragnfrid! Du har faen meg mer hår på leggene enn det jeg har jo!" - ikke kult.  

Så mitt spørsmål er:
- Er hår under armene trendy?

 

De beste skoledagene

 • 03.12.2014 - 09:11

Uansett hvilke måned det er i året, er onsdager de beste skoledagene. De er korte, og jeg får jobbe med det jeg liker best. I perioden fram mot jul vil jeg ikke si at oppgaven er en av de morsomste, men likevel. Å jobbe med lyd har alltid vært gøy. I skrivende stund befinner jeg meg i ett av skolen lydstudioer, for i dag er det tid for innspilling av hørespillet. Skal bli deilig å bli ferdig med det, for jeg føler jeg begynner å få litt dårlig tid på meg. Det er bare 15 dager igjen til innleveringsfrist. 
Veldig flaut

 • 02.12.2014 - 19:47

Selv på en koselig desemberkveld som denne, kan ikke virkeligheten legges til side. Leksene må gjøres, selv hvor mye man heller har lyst til å drømme om julaften. Heldigvis er det ikke så mye jeg trenger å gjøre i kveld, da jeg for det meste har gjort de aller viktigste leksene fra før av. I kveld er det norskleksen som står i fokus. Skulle egentlig ha gjort den da fristen var satt til søndag morgen, men på grunn av kluss med Fronter fikk vi ny innleveringsfrist. Passet meg ypperlig, for jeg hadde helt ærlig glemt at jeg hadde en norsk innleveringslekse. Veldig flaut for meg, med tanke på at jeg hele tiden skryter av min gode ordenskarakter. Jaja, gjort er gjort. Julens beste julekaker

 • 02.12.2014 - 16:12

Med tanke på at julen er rett rundt hjørnet, tenkte jeg å dele oppskriften på mine favorittjulekaker med dere. Det er mye julekaker å velge i, men det er spesielt Serinakakene som har satt sin elsk hos meg. I min familie har vi hatt Serinakaker hvert år til jul så lenge jeg kan huske. Det morsomte er å få lov til å være med og bake de. Som alle andre julekaker, er hjemmebakte best. De smaker til og med best!

Dette trenger du

Deig
150g margarin
250g hvetemel
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
100g sukker
1 egg

Pensling & Dryss
1 eggehvite
1dl perlesukker
1dl hakkede mandler 

 

Slik gjør du det:

1. Sett stekeovnen på 200°C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate. 

2. Smuldre smøret med mel, bakepulverer og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen. 

3. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.

4. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10-12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl pårist.

5. Oppbevar kakene i en tett boks.TIPS: Legg noen få av disse gode Serinakakene i en porselenskopp eller et gammelt syltetøyglass. Pakk det hele inn i cellofan og knyt sammen med litt rødt bånd, og vips!, så har du både en lekker og smakfull gave. Og trenger du kanskje nytt kjøkkenutstyr til kakebakingen, burde du sjekke ut bakerenogkokken.no 

Prøveeksamen

 • 02.12.2014 - 12:42

Da har tiden for prøveeksamen kommet. Gruer meg ikke, men jeg har mange arbeidstimer foran meg. Oppgaven er i og for seg enkel, og ikke alt for åpen. Noe jeg er veldig glad for, for jeg er ikke noen god venn med skikkelig åpne oppgaver. Ofte blir det til at jeg bare sitter og synser rundt hva i huleste jeg kan gjøre ut av oppgaven. Denne gangen fikk vi alternative oppgaver å velge i, helt annerledes enn opplegget vi fikk til prøveeksamen i fjor. Temaet vårt minner meg en del om temaet jeg hadde på skriftlig norskeksamen siste året på ungdomsskolen, og siden jeg har vært noe borti temaet før, vil jeg tro det er enklere å gjennomføre prøveeksamen. 

Nå sitter jeg hjemme, for det er ikke noe mer for meg å gjøre på skolen enn det jeg allerede har gjort. I hvert fall ikke i dag. Jeg har kommet fram til en idé, og har egentlig bare igjen å skrive manus og kommunikasjonsstrategi for produktet mitt, før jeg kan begynne å gjøre noe som helst mer. For første gang, føler jeg meg veldig sikker og klar på hva jeg skal gjøre til en hver tid. Noe jeg ikke har vært så flink på tidligere med slike store oppgaver. Av den grunn føler jeg meg mindre stresset enn forutsett. 

Et ekstra julesmil

 • 02.12.2014 - 08:14

Helt siden slutten av oktober har jeg gledet meg til den dagen snøen kom, og det har jeg ikke lagt særlig skjul på. Men selvfølgelig måtte den dagen komme før jeg fikk meg tid til å kjøpe nye vintersko. Typisk min flaks. Burde vel egentlig ikke klage når jeg så og si har mast på at snøen skal komme veldig lenge nå, men jeg burde vel vært forberedt på det. Det er tross alt vinter. 

I går ble det ingen sein kveld på meg, ble faktisk en av de tidligste kveldene jeg har hatt på veldig lenge. Sovnet vel før klokken var åtte. Tidlig, jeg vet det, men om dere hadde gått rundt med like mye nakkesmerter som det jeg gikk rundt med i går, ville dere kanskje lagt dere like tidlig dere og. Så nå er det opp og stå, komme seg på skolen og legge til et ekstra julesmil. 

 

Ting å glede seg til

 • 01.12.2014 - 17:41

Det er mye fint man kan glede seg til i desember, selv om det er årets mørkeste måned. Blant annet kommer den tredje og avsluttende filmen i Hobbiten-tiologien på kino, som har premiere 10.desember. Gjett hvem som skal se den? Det er meg. Jeg har gledet meg så lenge, men denne gangen skal jeg ikke begå den samme tabben som sist. Denne gangen skal ikke Sigrid få lov til å være med. I hvert fall ikke sammen med Synne. De to på kino sammen med meg er bare ikke lurt. 

Det jeg kanskje gleder meg mest til i desember er juleferien. Nettopp fordi de neste tre ukene bare er stress. Til sammen har jeg fem vurderingssituasjoner med karakter, i tillegg til to eller tre innleveringer. Det er egentlig ikke så mye å gjøre, men alt er så tett opptil hverandre. Også teller alt på terminkarakterene vi får til jul. Mega stress! 

Kan det bli bedre?

 • 01.12.2014 - 07:00

En ny dag, en ny måned og masse nye muligheter. For en herlig morgen det er dere! Det er 1.desember, og første luke i julekalenderen skal åpnes. Kan det bli bedre? I skrivende stund sitter jeg og koser meg med frokost mens jeg hører på The Heart wants What It Wants av Selena Gomez, før jeg reiser av gårde til en lang og slitsom dag på skolen. Med tanke på at det er 1.desember vil jeg nok tro det er flere av dere som skal se på de forskjellige julekalenderene som kommer på Tv i kveld og alle dager fram til julaften.
- Hva liker du best med førjulstiden? 

Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no