Ragnfrid.blogg.no

- Hverdag / Inspirasjon / Underholdning -

Mitt 2013

 • 31.12.2013 - 16:17

Nå er det ikke mange timer igjen av 2013, og med det i bakhodet kan vi sette oss ned og mimre over alle de fine stundene dette året har gitt oss. Jeg har kanskje ikke de mest spektakulære høydepunktene å skrive om i år, men jeg har mine ting å være stolt over også. Jeg har fullført grunnskolen og har begynt på videregående, overraskende nok på førstevalget mitt. Det er jeg selvfølgelig kjempe glad for, og jeg kan ikke huske sist skoledagene var så morsomme som de er blitt nå.

Med tanke på skole, er jeg utrolig glad for at jeg har fått lov til å være med på så mye. Jeg har fått være med på å lage min første tv-reportasje, som i etterkant ble lagt ut på NRK-skole sine nettsider. Jeg har fått lære mer om hvordan man kan ta bra bilder, jeg har fått være med på lage kortfilmer og til og med spille inn egne julelåter. Hvem hadde trodd at jeg skulle få sjansen til å være med på så mye bare ved å begynne på videregående?

- Reportasjen kan du se <HER>

I tillegg til mange morsomme stunder på skolen, har jeg også hatt en utrolig varm og fin sommer i Kragerø hos tante, en sommer som lenge vil være med meg. Det er lenge siden sist jeg har hatt det så morsomt i en sommerferie. Det har vært mye turer på byen, og masse is-spising og koselige turer ut på sjøen med båt. Jeg skal ikke si jeg er så veldig glad i å sitte på i båt, men på tross av det hadde vi en utrolig fin tur ut på holmene. Vi har spilt Gitar Hero og dagene hos tante gikk raskere enn man skulle tro.

Selv med så mange fine ting å huske, har ikke 2013 bare vært fryd og gammen for min del, men vi har alle lært at livet har sine nedturer også. Ikke at jeg ønsker å gå så veldig mye mer inn på det nå, men for å feire de siste timene av dette året sitter vi hjemme samlet rundt salongbordet og spiser lunch. Om ikke lenge skal vi ta oss turen ut og feire litt mer med å være med på Mangleruds tradisjonelle fakkeltog. Når den delen av dagen er over, er det klart for middag og filmer. Noe må man gjøre for å få tiden fram mot midnatt til å gå litt raskere, for det er tross alt fyrverkeriet vi alle sitter ganske spent på. 

Jeg er ikke sikker på om jeg orker å blogge stort mer i dag, men uansett vil jeg ønske alle mine søte og faste lesere et riktig godt nyttår. 

 
Fakkeltog

 • 30.12.2013 - 11:38

God morgen herlige dere!

Nå er det bare en dag igjen til nyttårsaften, og derfor skal mesteparten av denne dagen gå til å handle inn mat og alt som trengs til den store kvelden. I år skal jeg for første gang i mitt liv gå i fakkeltog på nyttårsaften, for det er en tradisjon her på Manglerud. Jeg vet ikke helt hvorfor det er blitt en tradisjon, men det kan da ikke skade å oppleve en ny side ved nyttårsskiftet forde. Jeg er egentlig ganske nysgjerrig på å finne ut mer om dette fakkeltog konseptet, for jeg har ikke hørt om andre steder som har denne tradisjonen. 

Etter storhandelen skal jeg kun fokusere på en ting. Lese ferdig boken. Jeg har vært litt dårlig på det den siste tiden, men jeg med min ikke-interesse for bøker prøver mitt beste. Om jeg skal prøve å beskrive hvordan én side i boken er kan jeg si at det er 36 linjer og skriftstørrelse 11. Er det noe rart at jeg svimer av etter tre sider? Er boken norsk, kan jeg fint lese mellom tjue og tretti sider før jeg har inntørkede øyeepler og surrete syn, men denne boken er på engelsk. Det er vel nå jeg egentlig forstår hvorfor de aller fleste lærere sier jeg burde lese flere bøker, like mye norske som engelske. 

- Men det er jo kjedelig!

You never know

 • 29.12.2013 - 14:18

I natt har jeg virkelig ikke sovet mye. Først våknet jeg av at Miriam og Diana hadde den latterkrampen inne på rommet til mamma, og rett etter de var ferdige med å le begynte Diana å skrike gjentatte ganger. Når det var over trodde jeg virkelig at jeg kunne legge meg ned for å sove igjen, men da ville Miriam se på Dora The Explorer. Til slutt fikk jeg så nok av lyder at jeg fant fram øreproppene mine, og jeg skal si jeg fikk sove etter det. Enkelte ganger er jeg så glad for at jeg har et tonn med ørepropper på lager. Du vet tross alt aldri når du får bruk for noen.

Da jeg våknet i dag tidlig var det faktisk ikke av meg selv, men av at Miriam ristet på meg og sa at stuebordet var blitt litt ødelagt. Det høres sikkert veldig søtt ut, men gud så irriterende det var å bli vekket. Når jeg hadde fått på meg klær og spist litt frokost fant vi ut av at vi ønsket å ta oss en tur ut for å trille litt på de nye dukkevognene, og det var kjempe morsomt. Vi ble faktisk værende ute en stund, for Miriam og Diana fant seg noen vanndammer som de forelsket seg i. Det ble mye steinkasting og hopping i vanndammene, men vi har alle vært der en gang. Husker selv hvor ekstremt morsomt å hoppe i vanndammer som liten.

Nå er jeg tilbake i min lille hule og prøver å finne ut av hva jeg vil gjøre med resten av dagen, og jeg vil nok tro mesteparten av tiden vil gå til å lese videre i boken. Kjedelig er det, men det må faktisk gjøres det også, selv hvor mye jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe helt annet. 

 

 Svart på hvitt

 • 28.12.2013 - 14:11

Det jeg ikke liker med denne ferien er at vi har fått i lekse å lese ut engelskbøkene våre. Merker jeg blir sliten bare av å tenke på det, for jeg er virkelig ikke den lesehesten jeg burde være. At boken er på engelsk gjør meg ingenting, men skriften er så liten og gramtikken er mye mer komplisert enn det jeg vanligvis leser, noe som gjør at jeg bruker mye lenger tid på å lese boken. Likevel må jeg lese den, og jeg hadde ikke gjort det dersom jeg ikke visste det var gruppesamtaler om det første skoledagen etter ferien. 

Noen ganger lurer jeg virkelig på hvorfor lærerne må ha vurderingssituasjoner med en gang etter en ferie. Mandagen etter er det matteprøve, ikke lang tid etter det igjen er det naturfagsprøve og ikke bare det men det er ikke lenge til vi skal begynne å lese bøker i norsken heller. Så mye på så kort tid. Hvorfor måtte dette skje etter og ikke før juleferien? Noen må virkelig forklare ting bedre for meg i senere framtid. 


 Dagens innkjøp

 • 27.12.2013 - 15:15

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en snar tur nede i byen, og jeg fikk fire fine filmer for gavekortet. Jeg kjøpte de to filmene jeg var på jakt etter, men også to andre spektakulære filmer. Jeg har 100 kroner igjen på gavekortet som jeg kan bruke, men jeg fant ikke noen andre filmer på tilbud som fristet å kjøpe. Til kvelden kommer jeg helt sikkert til å se en av filmene, men før den tid må jeg holde et lite øye med søstrene mine. 

Nå tenkte jeg å rydde litt plass til mine nye filmer i hyllen min, for det kan hende jeg må begynne på en ny hylle, for den jeg har er mer eller mindre helt stappet med filmer allerede. Dessuten er det nok noen av filmene jeg kommer til å sette ut på stuen, siden de i prinsippet ikke er mine. Så burde jeg vel kanskje finne et nytt sted til pc-spillene mine, for de hoper seg bare opp på plasser de egentlig ikke burde befinne seg.

 Juletilbud

 • 27.12.2013 - 12:03

Siden butikkene har åpnet igjen, er det tid for å utnytte seg av romjulsalget. Jeg har som førsteprioritet å bruke opp gavekortet jeg fikk til jul, for det vil lønne seg med tanke på alle tilbudene rundt omkring. Jeg har ikke helt tenkt på alle filmene jeg vil kjøpe for gavekortet ennå, men de jeg mangler i min samling er Twiligt Saga Breaking Dawn Part 2 og So Undercover. Resten av filmene finner jeg helt sikkert mens jeg leter på platekompaniet. 

Om ikke lenge skal jeg om mamma ta oss turen ut, men før det må jeg komme meg inn i klærne mine og stelle meg for dagen. Gå ut med vått hår og kun et håndklede til å dekke kroppen sin er ikke akkurat det beste for årstiden, spesielt ikke med tanke på det stygge været som er i dag. Grått, kjedelig og mye regn. Ellers har jeg ikke helt funnet ut av hva jeg skal gjøre med resten av dagen min etter det, men jeg har vel nok fantasi til å finne ut av det når den tid kommer. Ny musikkvideo

 • 26.12.2013 - 16:48

Den siste tiden har Miley Cyrus sjokkert mange rundt om i verden og kanskje aller mest for sine frekke sceneopptredner, men likevel skapte nok musikkvideoen til Wreking Ball mest oppstyr av alt. Å stille opp naken i en musikkvideo er virkelig ikke greit lenger, og spesielt ikke om du heter Miley Cyrus. I dag kom hun ut med sin nyeste musikkvideo til Adore You, og etter å ha sett den må jeg nok inrømme at Wreking Ball  ikke er noen ting i forhold til denne nye musikkvideoen.

Alle har hver sin måte å tolke en musikkvideo på, men for meg kunne denne musikkvideoen se ut som en "hvordan jeg onanerer video". Det er mye berøring av kropp og sexy leppebevegelser og mye mye mer, men bakom alt er musikkvideoen teknisk bra satt sammen. Om den gir mer mening til låten er opp til dere å bedømme. 

 
One memorable night

 • 26.12.2013 - 14:07

Etter at jeg flyttet til Oslo har det gått utrolig lang tid mellom hver gang jeg har truffet bestevennene mine. Dette er trist, men det gjør likevel at jeg ønsker å se de, selv om det bare er snakk om noen få minutter eller et par timer. Da Melissa og Makafi kom i går ble jeg så glad, og vi hadde det så morsomt. Jeg kan ikke huske sist jeg lo så mye og hadde det så gøy på en gang. Det er de stundene jeg savner mest, for det er som oftest de stundene man husker best senere i livert og før du vet ordet av det er få timer blitt til ett av livets beste minner. 

Dagen begynte med at jeg dro ned til Oslo S da klokken nærmet jeg 15:00, for etter hva jeg hadde blitt fortalt skulle toget til Melissa og Makafi være på Oslo S 15:30. Da T-banen min endelig kom, tok det ikke en gang fem minutter før Makafi hadde sendt meg en meldig, der hun skrev at de ikke rakk det toget som skulle være i Oslo 15:30. De måtte da vente på neste tog, og det ankom ikke Oslo før 17:30. Jeg orket selvfølgelig ikke å dra hjem igjen, så jeg ble værende i byen og sose i litt over to timer. 

Minuttene gikk og klokken ble 17:30, og jeg var mildt sagt jævelig glad for at de kom akkurat da. Jeg var rett og slett blitt drit lei av å vente, men deres egneltige grunn til å være i Oslo var å dra på Saga kino og se Justin Biebers Believe. Så etter å ha fulgt dem til Saga kino, måtte jeg igjen vente på de helt til filmen var over. Heldigvis for meg hadde kinoen bra lesestoff lett tilgjengelig, så minuttene gikk ikke fult så treigt som da jeg ventet på toget deres. 

En time og førti minutter senere var filmen endelig ferdig, og vi kunne for en gangs skyld være sammen som venner igjen og ha det kjempe morsomt. Vi var alle sultene, så vi gikk ned Karl Johan for å se om enten Burger King, McDonald's eller Max hadde åpent, men selvfølgelig måtte det være stengt. Vi måtte da dra tilbake til Oslo S, for der visste vi at noe måtte være åpent. Burger King ble det, og vi storkoste oss.

Tro det eller ei, men vi ble faktisk mer eller mindre sittende på Burger King helt til Melissa og Makafi måtte dra hjem igjen. Det ble ganske seint, for de tok ikke toget tilbake før klokken var 22:26. Hvilket vil si at jeg ikke var hjemme igjen før klokken var rundt 23:00, men når jeg først var kommet hjem tok det ikke lang tid før jeg gikk og la meg. Jeg vil nok si jeg var mest sliten etter all ventingen. Vil du bli linket?

 • 25.12.2013 - 14:06Julegaver

 • 25.12.2013 - 12:00

God morgen!

I går kveld må jeg ha vært utrolig trøtt, for jeg sovnet ganske fort når jeg først la meg nedpå puten. Pappa ringte rundt midnatt, men jeg var allerede så langt inne i drømmeland at jeg lot være å svare. Ellers var gårsdagen kjempe koselig. Jeg fikk en bok jeg hadde ønsket meg ganske lenge, i tillegg til 900 kroner, et skrin, en hårbørste og et gavekort på på platekompaniet til 400 kroner. Samlet sett har jeg fått mer enn jeg ba om, men skrinet der imot var kanskje litt upraktisk for min del. Etter så mange år har jeg fått så mange skrin og flere av de er plassert oppå hverandre, så hver gang jeg fåt ett nytt ett er jeg usikker på hvor jeg skal plassere det hen. Likevel er tanken god.

Siden det er 1. juledag i dag, er det også en uke til vi begynner på ett nytt år, men også en ny måned. Hvilket vi si at det er en ny linkerunde på gang snart, og er jeg heldig kommer den ut på bloggen i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Før den tid skal jeg nyte min rolige morgen og vente på at Melissa og Makafi kommer til byen. Sommerfugler i magen

 • 24.12.2013 - 16:38

God Jul!

Da er ventetiden over, den 24. luken i kalenderen er åpnet og vi kan glede oss over at julaften endelig er her. Mange gleder seg til den gode julemiddagen med ribbe, medisterkaker og julepølser og masse masse mer. Andre gleder seg kanskje litt mer til å åpne julepressangene. Kjenne og riste på de, men også å se julegleden i andre sine øyne. Selv gleder jeg meg til å åpne mine egne julepressanger, jeg er litt utsikker på hva jeg vil få, men jeg får bare krysse fingrene for at det er noe jeg skrev på ønskelisten min. 

Jeg gleder meg også litt til dagen er over. Ikke misforstå, jeg liker julaften, men hvilken bedre gave enn sine egne beste venner kan man få? Melissa og Makafi kommer innom Oslo i morgen og jeg klarer nesten ikke å vente. Nå er det så utrolig lenge siden sist jeg så de og sommerfuglene begynner å hope seg opp i magen allerede. Deres egentlige unnskyldning for å komme er Believe, Justin Biebers nye kinofilm. Vær så god sier nå jeg. 

 

 

Kvelden før kvelden

 • 23.12.2013 - 18:57

Helt fra julaften var over i fjor, har alle ventet på denne dagen. Kvelden før kvelden. I år har Lille julaften gått til en del julehandel, men også til innkjøp av siste rest med julegaver til nærmeste familie. Om ikke lenge skal juletreet opp, i tillegg skal det pyntes og ryddes i heimen til årets store begivenhet. Etter kveldens nyheter skal jeg finne meg en god plass i sofaen, for der skal jeg bli sittende en god stund. Jeg har og mamma har nemlig en tradisjon om å se Kvelden før kvelden sammen hvert år. 

Jeg har vel klart å skape min egen lille tradisjon for julen også. Den tradisjonen går ut på å være sinnsykt førkjølet, ikke rent lite heller. Det er pottetett nese, tørr og kløende hals og feber. Det er rett og slett ikke måte på hvor forkjølet man skal ha meg til å være. Jeg er blitt litt bedre enn jeg var i går, men likevel. Det er verken delig eller hyggelig å være syk i julen. Lille lille julaften

 • 22.12.2013 - 14:37

I dag er det dagen før lille julaften, også kjent som lille lille julaften for noen. På denne dagen har jeg planer om å ta meg en tur innom pappa, for der blir det familiebesøk og det synes jeg er ganske koselig å få være med på. Det er ikke hver dag man ser resten av slekta si. Så jeg kan vel godt si jeg har fiffet meg litt opp for anledningen, men det tror jeg er helt vanlig å gjøre. Det er jul tross alt, selv om det ikke er ett eneste snøflak å se ute. 

I går fikk jeg melding av Moah på twitter der hun sa at hun hadde fått gaven jeg sendte til henne i posten. Hun nevnte blandt annet at hun elsket den og at jeg fikk hun til å grine. Til slutt nevnte hun at jeg betyr så mye for henne. Så søtt. Poenget mitt var vel egentlig å få både Melissa og Moah til å grine av gavene, men Melissa har ikke åpnet sin ennå fordi hun skal åpne den på julaften. Jeg synes det er litt leit at jeg ikke får sett reaksjonene deres, men slik er livet. Inspiration #6

 • 21.12.2013 - 20:21

 
Trillepike...

 • 21.12.2013 - 14:21

Det er ikke hver dag man får tilbud om fast jobb som trillepike, men siden mamma har mange venninder med små barn, har jeg fått tilbud om å være trillepike for en av de. Rettere sagt er det vel mamma som har tipset sine venninder om meg. I dag skal jeg være trillepike fra klokken er 15:00 og utover, men hvor eksakt lenge det blir vet jeg ikke. I går kveld var jeg trillepike fra fem over halv seks til kvart over syv, og det var egentlig helt okey. Så er det morsomt å gjøre noe ekstra fint for folk rundt juletider. Alle vet at man skal ta vare på hverandre i juletiden, så hvorfor ikke?

- Hva gjør du i dag?Rockin' Around The Christmas Tree

 • 20.12.2013 - 16:55

Jeg beklager det dårlige bildet på videoen, men jeg måtte bare finne noe raskt og gæli. Jeg prøver også å finne ut av hvordan jeg kan gjøre sangen tilgjengelig for dere på iTunes også. Håper dere liker det dere hører, og må dere fortsatt ha en fin fredags kveld. 

 
 

Ferie!

 • 20.12.2013 - 13:15

Ferien min begynte 10:40 i dag etter et par drit morsomme timer på skolen. Allsang og kreds til visse elever i skolens auditorium, jeg skal ikke skryte for mye, men jeg var nok en av disse visse elevene. Det var ikke så stort. Vi ble ropt opp og fikk en rød rose for ikke å ha fått fravær så langt. Yey! For meg kom ikke akkurat det som noen bombe, for fravær er noe jeg nekter å få med mindre det er snakk om liv eller død. 

De siste timene etter jeg har kommet hjem har vært utrolig lange. Jeg vet det ikke er lenge siden jeg kom hjem, men tiden har gått så langsomt at det nesten føles ut som om ferien startet i går. Likevel har jeg klart å bruke denne langsomme tiden etter skolen på å lage julekort. Jeg har ikke skrevet de, men jeg har vært litt kreativ på Photoshop. Tenkte at det ville være koselig å sende litt jule-mail rundt omkring på dette enorme internettet. 

Jeg vet jeg fortalte dere at cover versjonen min av Rockin' Around The Christmas Tree skulle ligge på youtube innen i kveld, men nå ser det faktisk ut som om jeg kan klare å få det til i løpet av ettermiddagen. Jeg har gledet meg så mye til denne dagen, for flere av dere har tidligere spurt om ikke jeg kunne covre andre sanger også etter jeg lastet opp Getting Back. Jeg håper at dere der hjemme er like spente som meg.

Fram til da må dere ha en super fredag!

 

 Mind fuck

 • 19.12.2013 - 17:12

Denne uken har vi sett Hitchcocks klassiker Psyco i engelsktimene, og etter å ha sett den må jeg si at det er de mest mind fucka skrekkfilmene jeg har sett. I tillegg til å være tidenes kanskje mest mind fucka film, må det være en av de korteste filmene jeg noen gang har vært borti. Sett bort i fra det, er det likevel en av de bedre svart-hvitt filmene jeg vet om. Faktisk mye bedre enn vår egen norske juleklassiker Tante Pose. 

Når det er sagt må jeg si jeg er lei for at det ikke ble noe blogging i går. Søstern min hadde nemlig juleavsluttning og jeg så det som en fin ting å stille opp. Så tror jeg kanskje det var litt fint for mamma å ha en person med kamera til stedet, for det er med kamera man kan fange livets viktige øyeblikk. 

For dere som har glemt det, vil jeg igjen minne dere på at min cover versjon av Rockin' Around The Christmas Tree vil ligge ute på youtubekanalen min innen kveldstid i morgen. Fram til da må dere ha en strålende torsdag.
 

 

Fant lykken igjen

 • 17.12.2013 - 16:41

Selv om jeg kom hjem med stress og panikk i kroppen i går, prøvde jeg virkelig å ikke la det gå mer innover meg enn det det allerede hadde gjort da jeg kom på skolen i dag tidlig. Likevel gikk det litt mer innover meg, for jeg gikk rundt og ventet desperat på at en eller annen sjel skulle komme og låse opp basen vår. Jeg hadde jo allerede sett for meg alle konsekvensene som en film i hodet mitt, men når noen først kom tok jeg tak i sjansen og løp inn mot det klasserommet jeg hele tiden har hatt en liten følelse på at jeg glemte den i.

Når jeg fikk øye på den macen ble jeg så lykkelig. Dere skulle ha sett ansiktet mitt. Jeg følte meg plutselig mye lettere enn på veldig lenge. Fra nå av skal jeg virkelig passe på macen godt. Jeg skal så og si behandle den som om den var laget av rent glass.

Om jeg der imot ikke hadde funnet macen, ville skoledagen min vært veldig tragisk og fro ingenting. Da kunne jeg nemlig ikke ha jobbet videre med lydoppgaven, men jeg er veldig glad for at jeg kunne det til slutt. 


 

Livet ender her

 • 16.12.2013 - 16:09

Noen ganger lurer jeg på om det i det hele tatt går an å være mer glemsk enn meg. For noen uker tilbake klarte jeg å glemme macen hjemme da jeg gikk til skolen, noe jeg selvfølgelig ikke fant ut av før jeg var kommet til skolen. Denne gangen der imot er situasjonen snudd litt på hodet. Denne gangen dere, har jeg virkelig klart å glemme igjen macen på skolen. Jeg vet ikke hvor, men jeg vet at jeg satt inne på basen i fritimen vår etter naturfagen i det klasserommet vi har matte i da jeg sist brukte den.

Veldig stresset og satt ut sitter jeg nå hjemme og krysser fingrene i håp om at macen er det første jeg ser når jeg kommer inn i basen vår i morgen. Hvis ikke ser jeg livets ende allerede her. Hva i helvete er det som plutselig skjer meg? Jeg har aldri før videregående klart å glemme skolesaker. Verken her eller der. Hvorfor akkurat nå? Om jeg finner den i morgen skal jeg fra nå av og videregående ut ansette en person som overvåker macen min 24 timer i døgnet. Vær du sikker, for jeg ønsker virkelig ikke at en samme situasjon skal oppstå igjen. 

 

 

 

Penn og papir

 • 15.12.2013 - 22:28

Har dere lagt merke til hvor mye tid som går til å skrive brev gjennom desember måneden? Jeg er nok ikke den som skriver brev like ofte som jeg burde, men denne julen har jeg virkelig funnet fram penn og papir. Brevene har blitt lange og jeg har så langt ikke spart på noen detaljer. Denne gangen har jeg virkelig blottet hjertet for alle mulige følelser. Til og med de jeg ikke en gang visste at jeg hadde. Til meg å være er det veldig uvanlig, for jeg hater virkelig å snakke ut om mine helt innerste og sårbare følelser. 

Selv om jeg har blitt sittende og mimre gjennom brevbunken med våte øyne, har det vært utrolig deilig å gi slipp på enkelte følelser som jeg aldri trodde ville forlate meg. Kanskje brev er noe jeg bør begynne å skrive oftere.  

Tre lys er tent...

 • 15.12.2013 - 18:46

Tre lys på vår kjente adventstake er tent, og det gjenstår en søndag til før vi kan si at det fullstendig er jul. Dagene fram mot den siste søndagen i advent vil for mange være kjempe lange, men for meg ganske korte. Skoledager for meg er utrolig korte. Først kommer mandagen og før du vet ordet av det er halve uken gått, og to dager gjenstår. Denne uken vil kanskje gå raskere enn noen andre uker hittil, for juleplaten vår skal ferdiggjøres. Så blir fredagen kjempekort, for da er det bare julekos sammen med kontaktlærerne våre. Rykter går om at skoledagen er over innen lunch-tid den dagen. Så ja, denne uken vil bli veldig kort for min del. 

"Tenn lys, tre lys skal flamme for alle som må sloss, for rettferd og for frihet, de trenger hjelp av oss.
  Må ingen miste motet før alle folk er ett. Tenn lys for dem som kjemper, for frihet og for rett."
Myke morgener

 • 15.12.2013 - 12:10

Søndager er aldri bedre enn når de er ordentlig myke, og hva er vel bedre enn en myk start på dagen? Solen skinner, himmelen er blå og snøen smelter. I dag er det egentlig helt i orden, for gårsdagens slafsete vær var ikke akkurat det kosligste å støte på rett før jul. Det slafsete været er ment for våren, den årstiden snøen egentlig pleier å smelte. 

Sett bort i fra det, er det utrolig deilig å vite at det kun er snakk om noen dager igjen før årets juleferie endelig er her. Ved en rask titt på kalenderen, kan jeg meddele at det bare er ni dager igjen før den store dagen, før julaften er her. Jeg må si at dette året har gått utroig fort. Det føles ut som om jeg var ferdig på ungdomskolen allerede i går, men vi vet alle at mitt første halve år på videregående er over etter denne siste uken på skolen. Litt skremmende er det, men også en deilig tanke å ha i bakhodet.
 

Full stress

 • 14.12.2013 - 12:48

For en herlig lørdag! Det snør, og etter vinterens bedømming er det et strålende vær ute. Jeg skal på kino i kveld og livet er herlig akkurat nå. Det gjenstår fremdeles en del timer før filmen begynner, men jeg tenker meg nedover til byen for å kjøpe billettene ganske snart. For min del kunne timene fram til da gjerne vært kortere. 

Nå er det jo mega stress for meg, for Sigrid ønsker å ha ed seg en venn på kino i tillegg og jeg trenger å vite om hun skal være med oss eller ikke. Jeg er ikke akkurat den personen som bruker penger på folk som ikke møter opp. Det er rett og slett en ren prinsipp sak.

 

 

Må være på vakt

 • 13.12.2013 - 16:41

Jeg er så glad for at det endelig er fredag. Hele uken har jeg gått og ventet på denne dagen. Nå er jeg så sliten og ville bare sovet om jeg fikk sjansen til det. Likevel må jeg være på vakt, for jeg skal ha tak kinobilletter til Hobbiten: Smaugs Ødemark. Jeg og Sigrid har nemlig planlagt å bruke lørdagskvelden vår på kino, for nå er det så utrolig lenge siden vi gikk på kino sammen. Vi har faktisk ikke vært på kino sammen siden den første Hobbiten filmen kom. 

 

 

Barnevakt

 • 12.12.2013 - 11:35

Siden mamma har avsluttning med klassen sin på jobben i dag, skal jeg sitte barnevakt i noen timer utover kvelden i dag. Det blir koselig det, men jeg regner nok med at jeg blik like kake denne gangen som sist gang. Selv hvor koselig det er å passe på småsøsken, er det ubeskrivelig slitsomt når det har gått en stund. 

Grunnen til at jeg egentlig deler dette med dere er for å hinte om at det ikke vil bli så mye blogging utover ettermiddagen og kvelden. Da vil nok tiden gå til mer aktivitetsfyllte ting. 

 
It's good to be back

 • 11.12.2013 - 15:49

Fem timer av skoledagen har gått til å spille inn Rockin' Around The Christmas Tree i ett av skolens lydstudioer. Jeg synes det var utrolig morsomt å komme tilbake i et studio etter innspillingen av Getting Back før sommerferien. Jeg er så glad for at jeg valgte lyd som prosjekt til fordypning. Det er rene musikktimen i seg selv, så til dere som skal på videregående til neste år og ikke vil inn på musikklinjen, velg lyd på Medier og Kommunikasjon. Det er like morsomt og i tillegg lærer du enormt mye om teknikken som ligger bak. Kanskje det rett og slett er noe for deg som liker musikk og har det som en hobby. Hva vet jeg? Jeg kan bare fortelle ut i fra mine egne erfaringer. 

Forhåpentligvis blir låten ferdig redigert og alt det der innen torsdag neste uke, så jeg regner nok med at den vil ligge ute på Youtube innen fredagen etter. Jeg regner med at denne låten vil bli julens litt mer morsomme julegave, og da spesielt for familien. 


Juleplate

 • 10.12.2013 - 16:54

Jeg er på mange måter veldig glad for at jeg valgte lyd som prosjekt til fordypning. Hovedgrunnen er vel at vi har fått i oppgave å lage vår helt egenproduserte juleplate. Jeg ser for meg hvor morsomme ukene vil bli fram mot jul. Selv om jeg igjen har blitt forkjølet, skal jeg ikke la det hindre meg i å gøtse på under studiotiden vår. Låten vi har valgt å spille inn er Rockin' Around The Christmas Tree. Siden det ikke ble tid til min gruppe i studio i dag, skal vi begynne så fort skolen begynner i morgen. 

Nå er jeg hjemme og øver inn teksten. Jeg kan den jo, for jeg har tross alt hørt den år inn og år ut, men likevel liker jeg å kunne teksten så godt at jeg ikke er avhengig av å lese fra arket under studiotiden. Uansett tror jeg låta vil bli fett når den er ferdig. Har allerede planer om å publisere den på bloggen og legge den ut på youtube, som jeg gjorde med Getting Back. 

Kunne det være lyden av et fly?

 • 08.12.2013 - 14:59

Ulikt andre søndager våknet jeg brått av en brøytebil. Først trodde jeg kanskje jeg hørte feil og at det kunne være lyden av et fly, men det var helt til jeg reise meg opp av sengen og så ut av vinduet. Ut i fra desember sitt vær så langt, var det nesten umulig for meg å tro at det hvite jeg så ute faktisk var snø og ikke noe jeg lå og drømte om. Nå har julen virkelig begynt. Den kan komme når som helst for min del, for snøen har endelig kommet for å bli her i Oslo også. 


 

 

 

Julens materielle goder

 • 07.12.2013 - 21:22

Jeg burde nok ha blogget tidligere i dag, men jeg har vært med pappa hele ettermiddagen og fram til nå. Vi var i byen og tok oss en tur utenfor Østbanehallen ved OsloS. Der var det nemlig to sammenslotte lavvoer hvor de inni hadde ordenet til seg et juleverksted. Vi fikk gløgg, julekaker og marsipan, og liver kunne ikke være bedre akkurat da. Da vi dro hjem til pappa ble det risgrøt til middag og kake til dessert. Så langt kan jeg si dagen har vært full av julens materielle goder. Nevnte jeg å si at alt var gratis?

Det blir nok en tur innom pappa i morgen også, for jeg trenger å låne printeren hans. Likevel kan jeg ikke være hos han hele dagen slik som i daf, for jeg har fremdeles en engelsklekse jeg må få levert innen fristen sin i morgen. Jeg liker som sagt ikke å ligge på etterskudd med skolearbeid.

 

Dårlig kamerautstyr

 • 06.12.2013 - 17:02

Jeg hater at det skal bli så fort mørkt ute på denne tiden av året. Det gjør at alle bilder blir ekstremt dårlige med det kamerautstyret jeg har, og jeg må liksom ha bra bilder å legge ut hver dag. Det er nesten blitt et krav for en hver enkelt blogger. På disse tider skulle jeg hatt penger til å kjøpe meg tileggsutstyr. Bedre linser, bedre blits og andre ting. Jeg er ikke misfornøyd med det kameraet jeg har, for det er ekstremt bra og gir bilder med god kvalitet, men det er bare på døgnets lyse tider.

Vi får se hva jeg får av pressanger til jul, og jeg krysser allerede fingrene mine for nytt og bedre kamerautstyr til kameraet. Det hadde vært litt kjekt med tanke på at jeg faktisk liker å ta bilder utenom bloggen også. Hvem liker ikke det?

 

 

 

Dagen full av lekser

 • 05.12.2013 - 19:12

I dag har dagen etter skoletid gått til å gjøre ferdig lekser. Jeg måtte gjøre ferdig matteleksen vi hadde i Geogebra og det eneste som gjenstår av den er å printe den ut på biblioteket i lunchen i morgen. I tillegg har jeg oppvarmingen i gymtimen på mandag sammen med en annen i klassen, noe som har gjort at jeg har mått skrive skjemaet vi skal levere til gymlæreren vår. I tillegg til dette er det en bildeanalyse jeg må få skrevet ferdig til i morgen. Att på til må jeg levere inn denne engelskvideoen siden vi fikk utsatt frist. Vanligvis har vi ikke så mye lekser, men jeg skal egentlig ikke klage med tanke på hvor mye vi hadde på ungdomsskolen. 

Nå regner det og blåser veldig hardt, skulle nesten tro det var stormen i nord som var på vei. Ser for meg at natten vil bli mer eller mindre søvnløs på grunn av vinden. Samtidig er det litt hjemmekoselig med slik vind, for slik hard og bråkete vind var det på Rjukan støtt og stadig. Så for meg er det vel egentlig et herlig vær om man ser det rent metaforisk sett. 
Tiden flyr

 • 04.12.2013 - 16:45

Det er tydelig at det ikke er lenge igjen til jul. Nedtellingen er over alt, og med det mener jeg ikke bare at det synes på kalenderen vår, men også på skolen. På hele skolen er det plassert tv-er, og på hver av de telles det ned til jul. Dager, timer og minutter. Det er litt moro å bli minnet på at julen er rett rundt hjørnet, men nedtellingen er også fin å ha dersom man bare gleder seg til ferien. Det er bare to og en halv uke igjen på skolen før ferien, og når vi kommer tilbake på skolepulten er året blitt  2014.

Dette året har gått fort. Jeg og mange andre synes tiden etter sommerferien og til nå har gått raskt, for det er bare snakk om 15-16 uker (sett bort i fra ferien) siden vi begynte på skolen etter sommerferien og siden jeg startet på videregående. Nå er dette halve første året på videregående over. Likevel skulle man ikke tro det bare var gått et halvt år.  

21 dager igjen til julaften

 • 03.12.2013 - 19:02

Hei!

God 3. desember kjære dere. I dag er det ikke så veldi mye jeg har å blogge om, men noe må jeg da klare å få skrevet ned i løpet av noen minutter. Jeg har vært en tur hos pappa etter skolen i dag, for han ønsket at jeg skulle stille opp på et møte som ble holdt hjemme hos han. Sett bort i fra det har dagen gått som vanlig egnentlig. Det er ikke lekser til i morgen og livet er i og for seg helt supert. Nå skal jeg vende meg tilbake til rommet mitt der jeg fortsetter å se litt mer Game Of Thrones. Jeg har nemlig fått helt dilla.. Jeg begynte på den i går, for det var ikke flere serier å se igjen, for de jeg vanligvis ser på går ikke på tv i juletiden. Når jeg tenker over det er det jævlig synd, men sånn kan det gå.  

Julestemning

 • 02.12.2013 - 16:10

Det er 2. desember og julestemningen baller på seg hvor enn jeg vender nesen min. Gatene i nabolaget er dekorert med julelys og i hvert vindu jeg ser er det julestjerner og røde varme julefarger. Selv uten snø kan jeg få glede av å se på omgivelsene rundt meg. Hjemme har vi også hentet fram julepynten, men ikke alt. Stjernen står på sin rette plass i vinduet over sofaen, nissen står på peisen og adventstaken står på bordet der den alltid hat stått. Det er så koselig hjemme nå at jeg nesten ikke ønsker å forlate huset om morgenen.

Til tross for at julen er den beste tiden på året, må skolehverdagen gå sin gang til ferien kommer. Selv om det bare er tre uker igjen, kan den tiden ofte være utrolig lang. Likevel er ventetiden fram mot julaften den beste på mange måter også. Gleden og de andre følelsene som følger med, får tid til å øke litt mer for hver dag som går. Gud som jeg gleder meg til julaften!
Vinner av månedens blogg

 • 02.12.2013 - 08:08


Kilde: http://ebsk.blogg.no/

Den heldige vinneren av månedens blogg ble Eli-Birgithe som blogger om alt fra mote, klær, sminke, foto, trening og skole. Hun studerer medier og kommunikasjon, så vi har noe til felles. Bloggen til Eli-Birgithe er lys og har et ryddig og veluttenkt design. Hun bruker bilder med stor oppløsing og ser ut til å trives på bloggen sin. Blir dere fristet til å klikke dere videre til bloggen, kan du trykke <HER>

NB! - Det eneste du trenger å gjøre nå er å sende et bilde av deg selv til min e-mail adresse affi_raggi@hotmail.com som jeg kan bruke i sidemenyen.

 

 

Nedtellingen har begynt

 • 01.12.2013 - 13:18

Det er første søndag i advent og i og med at det er 1. desember i dag også, vil det si at nedtellingen til julaften endelig har begynt. Til tross for at snøen ennå ikke har sett sine lyse dager her i oslo, har jeg fått julekalenderen min på plass.  Siden ikke sjokolade- eller pakkekalendere var noe som fristet i år, fikk jeg meg et skrapeloddkalender der potten er på 500 000 kroner dersom du er heldig. Å bruke 50 kroner på en slik kalender var nesten mer interessant enn å bruke det på noe annet i år. 

Selv om desember er her og julefølelsene begynner å sette seg i kroppen, har jeg faktisk lekser å gjøre til i morgen. Tro det eller ei. Heldigvis er det bare snakk om én engelsklekse, men den er mer komplisert for meg enn man skulle tro. Jeg skal nemlig lage en video av meg selv snakke om boken vi leser. Jeg har ikke akkurat lest så mye av boken, for som dere vet er ikke jeg en typisk lesehest og får heller ikke en trang til å lese bøker når jeg må det. 

Ellers er det jo julekalendere som står i hodet på meg. I kveld blir det: Vaselina julekalender, The julekalender, Jul i skomakergata, Jul i svingen, Jul i blåfjell, Jul på Månetoppen og Jul i tøyengata. Syv herlige julekalendere. I løpet av desember blir det helt sikkert en del filmkvelder der Hjemme alene filmene går igjen. Det er ikke en eneste jul uten de filmene for meg, for i jula handler alt om tradisjoner. Jeg vet ikke om de tradisjonene jeg er oppvokst med er de tradisjonene resten av ladet er oppvokst med, men jeg tror likevel at det er tradisjonene og kvalitetstiden sammen med familien som gjør julen så spesiell. 


OBS! - Vinner av manedens blogg trekkes i kveld. Den som ikke har meldt seg på må gjøre det nå. Linkerunden finner du <HER>


Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no