hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

Tenning av julegran 30.11.2014

Sammenlignet med opplegget rundt tenning av julegrana på Rjukan, var dagens opplegg på Manglerud utrolig skuffende. Aldri før jeg sett eller opplevd at publikum er så "giddalause". Jeg fikk inntrykk av at de som sto for arrengementet virkelig hadde bommet med opplegget, men nå kan det hende at jeg føler det på den måten fordi jeg er oppvokst på et sted der det skjer mye mer på en sånn dag.

På Rjukan er det julemarked, så tennes julegrana, så går vi rundt juletreet mens vi synger barnevenlige julesanger, slik at opplegget blir like moro for små som store. Da vi er ferdig med det er det noen som holder noen taler og helt, helt, helt på slutten av opplegget kommer Julenissen og gir bort godteposer. Og fordi det skjer mye mer, varer opplegget mye lenger. 

Det blå nå i hvert fall gløgg og pepperkaker da, også noe dødt liv da vi skulle gå rundt juletreet. Maken til lite julegnist har jeg aldri vært vitne til, og akkurat som på Rjukan kom Julenissen også.  • Dato: 30.11.2014
 • Tid: 18:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

Julens sosiale høydepunkt 30.11.2014

Det er kanskje litt seint å starte et innlegg på denne tiden av døgnet med å si god morgen, men god morgen er det i hvert fall for meg. Har kun vært våken en time, men det var godt å få sove litt. Tenkte jeg skulle starte dagen med å gjøre ferdig leksene mine før jeg blir med mamma bort til Manglerud for tenning av julegrana. Tror det blir koselig, snakket med Melissa i går kveld og da hadde det vært tenning av julegrana på torget på Rjukan. Så julen kommer til alle, og ikke bare her i Oslo.

Skulle ønske jeg kunne være med på tenningen av julegrana på Rjukan i går, husker det pleide å være julens sosiale høydepunkt hvert år da jeg bodde der. Buhu! Livet må gå videre, det er surt men sånn er det. Kan ikke leve i barndommen resten av livet, selv hvor koselig det kunne vært.  • Dato: 30.11.2014
 • Tid: 13:08
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Lørdagskos 29.11.2014

Etter flere times arbeid med koding av design, har jeg funnet roen for kvelden og tatt fram litt lørdagsdigg. Fortjener det etter en lang dag føler jeg. Nå siitter og blar gjennom det nye topp bladet mamma kjøpte med seg fra butikken tidligere i dag. Jeg leste nettopp at fra og med neste utgave skal ikke topp hete bare topp lenger, men TOPP GIRL. Ikke spør meg hvorfor, men jeg tror det har noe å gjøre med at bladet fyller 30 år. Det står til og med skrevet en "check list" over nye ting de lover oss lesere. De skriver:

"Vi fyller 30 år og feirer med ny logo og nytt design.15.desember finner du det nye bladet i butikkhylla, og du har masse å glede deg til"

 • Vi gir deg eksklusive stjerneintervjuer
 • Vi inviterer deg med til å skape innholdet
 • Vi lover mange nye og spennende sider

Uansett gleder jeg meg til å se hvordan resultatet blir. Er alltid moro å se forandringer ved favorittbladet sitt. Begynner å bli en god stund siden sist de endret logo og design. Husker jeg rett var sist gang de endret logo og design på blad nummer to etter Vannessa Hudgens nakenbilde-skandalen for 6-7 år siden (omtrent). Jaja, nå skal jeg tilbake til lørsdagskosen. 

 • Dato: 29.11.2014
 • Tid: 22:39
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

Gjøre noe hyggelig for andre 29.11.2014

Siden forrige innlegg jeg skrev på bloggen har jeg fått hengt opp årets julekalender på veggen. Det ble ikke en fancy dyr julekalender som jeg har hatt for vane å ha i barnsommen, men heller en liten symbolsk ting. Jeg har funnet frem juleplatene mine og hørt litt på julemusikk, men dagen har ikke bare vært morsomt og fylt med kos. Jeg har nemlig brukt dagen på mer fornuftige ting også, som å rydde og støvsuge rommet for rusk og rask. Det må faktisk gjøres det og, selv hvor lite lyst man har til det. 

Nå sitter jeg med Mac'en i fanget og koder nytt design til en leser. Så snill er jeg faktisk, at jeg tar meg tid til å gjøre noe hyggelig for andre. Det tar grusomt mye tid, men det passer meg veldig godt når jeg ellers ikke vet hva jeg skal bruke tiden min på. Dessuten er julen rett rundt hjørnet, og er det ikke i julen man skal ta ekstra godt vare på hverandre, og være ekstra snille?  • Dato: 29.11.2014
 • Tid: 16:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

En herlig følelse 29.11.2014

God morgen alle mine herligheter!

I dag våknet jeg opp fra en veldig merkelig drøm, en så merkelig drøm at det nesten blir litt for flaut å skrive om det på bloggen. Så jeg lar være å fortelle dere om dette akkurat i dag, men jeg har likevel noe koselig å fortelle dere. I går kveld, rett før jeg la meg, hentet mamma fram adventstaken og julestjernen vår. Det er tross alt første helgen i advent, og julestemningen slår snart rot hjemme hos oss også. Vi har byttet ut de grønne mindre pene gardinene i stuen med noen røde som passer juletiden ordentlig godt. Grønn er ikke akkurat en som passer til julen. 

Kanskje vi burde starte nedtellingen til julaften? Så vi gjør det. I dag er det 25 dager igjen til julaften. Den tiden går fort, og for mitt vedkommende er det bare tre uker igjen på skolen før juleferien. Så deilig det skal bli med ferie, men før den tid har jeg en prøveeksamen jeg må komme meg gjennom. I tillegg har jeg et hørespill som skal ferdigstilles innen torsdag 18.desember, dagen før siste skoledag før juleferien. Jeg har en del mer å gjøre i tillegg til dette, men den listen er så lang at den ikke behøver å ligge her på bloggen. 

Jeg har brukt morgenen på å lese andre blogger, og det viser seg å være flere enn bare meg som har begynt å pynte til jul. Selv om jeg ikke har så mye tid til å tenke på julen før ferien, kjenner jeg det på kroppen at juletiden virkelig har kommet. Juleproduktene har kommet i butikkene. Alt fra julebrus, pepperkaker, mandariner og masse annet julekos. Mangler bare julemusten min, Sveriges svar på julebrus. Synd man bare får tak i det i Sverige, så kanskje jeg må ta meg en harrytur før jul..

 • Dato: 29.11.2014
 • Tid: 11:14
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Hvordan få flere lesere 28.11.2014

1. Oppdater jevnlig
Noe av det viktigste du kan gjøre som blogger er å oppdatere bloggen jevnlig. Jeg anbefaler minst 1 innlegg hver andre dag, men gjerne oftere enn det også. 1 innlegg om dagen er ideelt. Det at bloggen er oppdatert siden sist man besøkte den, øker sjangsen for at man besøker bloggen en gang til.

2. Sett pris på leserne dine
Sett pris på leserne dine. Her går mange i fellen! Det spiller ingen rolle om du har 10 eller 10 000 lesere hver dag. Det at et menneske tar seg tid i hverdagen sin til å stikke innom akkurat din blogg, er noe du virkelig må sette pris på. Elsk leserne dine, og dine lesere vil elske deg.

3. Hold en rød tråd
Hvis en leser liker et innlegg på bloggen din, kan du regne med at leseren forventer et innlegg i omtrent samme sjanger neste gang man beslker bloggen din. Det er ikke noe galt i å variere innleggene dine fra tid til annen, men å hold i hvert fall 1/3 av innleggene dine i samme sjanger.

4. Vær stolt av minst hver tredje innlegg
Uansett hvordan man vrir og vender på det og hvor mange lesere man har, kommer det alltid tilbake til innholdet. En blogg dør fort ut hvis bloggeren mister seg selv og kun legger ut mindre gode innlegg. Ha derfor som en tommelfinger regel at minst hvert tredje innlegg du skriver er et innlegg du legger masse tid inn i og kan virkelig være stolt av. Jo flere bra innlegg du skriver, jo bedre. Men det er viktig å ha noen innlegg av og til uten spesielt tunge ord og tanker.. for å la leserne dine slappe av litt.. Hvis man virkelig må konsentrere seg for hvert innlegg man skal lese på bloggen din, kan det bli litt slitsomt i lengden.

5. Les andre sine blogger
Man blir ikke en bra blogger uten å virkelig skjønne hva blogging er, hva folk liker med det og ikke minst hva du selv liker ved det. Hvis man leser mange blogger selv er det lettere å finne inspirasjon og ikke minst forstå hva som får folk til å legge igjen en kommentar og kommentere tilbake. Så vær oppdatert i Blogg-Norge og les blogger du ser på som "konkurrerende".

6. Kommenter bra blogginnlegg hos andre
Dette nevnes ofte i sammenheng når man skal fp flere besøkende, og jeg er helt enig. Det finnes bare flere måter å gjøre dette på, og de aller fleste gjør det på feil måte. Du skal på ingen måte drive og spamme blogger du er innom i løpet av en dag. Du skal ikke en gang legge igjen bloggadressen din i selve kommentaren. Du skal fokusere på å kommentere innlegg du har meninger om og konsentere deg om å skrive bra og ikke minst uten skrivefeil. Liker folk kommentaren din, vil de klikke seg inn og besøke bloggen din også, siden kommentaren din har forberedt med på hva som vil møte dem.7. Fokuser på innhold, ikke inntekt
Her er det også mange fallgruver. Alt for mange som får mange lesere begynner med en gang å hore seg i forhold til reklamer for det ene og det andre. Mange mister seg selv helt, og plutselig står de der med kun reklameinnlegg og besøkstallene stuper til bunns igjen. Da er det en hard vei oppover igjen. Hvis man skal reklamere for noe, er helt klart måten å skrive det som: redaksjonelle artikler hvor du forteller leserne dine at du får betalt for dette innlegget. Du burde også aldri omtale produkter og tjenester som du ikke står for. Din troverdighet er det viktigste du har overfor leserne dine. 

8. Kommuniser med andre bloggere
Dette er kanskje den aller viktigste i lengden. Nettverk. Bloggnettverk. Snakk med dine medbloggere! Sosialiser dere.. Enten på nett eller i real life. Hvelp hverandre til å flere lesere ved å bytte litt på dem. Det at du skriver et innlegg om en annen blogger, gjør ikke at du får mindre lesere. Det gjør kanske bare at den andre bloggeren får noen nye lesere. Ikke vær egoistisk - fortell om bloggere du liker osv.. Folk vil sette pris på det, og sjansen for at de gir deg litt link back tilbake er stor.

Dette var mine 8 tips til dere. Vil gjerne høre deres tanker om tipsene, og da hvis du kanskje har flere tips jeg ikke har nevnt. Bruk kommentarfeltet uder og legg igjen dine tanker. 

Årets første snøengel 28.11.2014

Våknet opp til en tynt laken av snø på bakken, var så sikkert på at julen endelig var kommet. Der tok jeg feil, for som alle andre dager det har snødd i Oslo i år, har regnet smeltet snøen vekk. Jeg som gledet meg så til snø, til å legge meg ned i det hvite pulveret og lage årets første snøengel. Der gikk forventingene om den tradisjonelle norske vinteren vekk. Kanskje snø ikke er en selvfølge i Norge lenger. Kanskje snø er den nye tingen vi skriver på ønskelistene våre, den type ønskeliste vi i vår barndom ville sendt ha til Julenissen. 

Kvelden har kommet og det er ikke ett eneste snøfnugg igjen å se. På ny har snøen blitt borte. Smeltet. Så ja, snø står skrevet på ønskelisten. Ikke på papir, men i hjertet. Ingenting gir meg mer glede i julen enn snø. Jeg vetnter tålmodig og krysser fingrene for en hvit og vakker jul... • Dato: 28.11.2014
 • Tid: 19:56
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Hvordan kapre hjertet mitt 28.11.2014

Jeg er en kresen person, men fremdeles er det veldig lite som skal til for å inponere meg. Mange jenter har helt sikkert en kjempe lang liste med ting de ser etter i gutter, men min er ganske liten. 

1. Personlighet er veldig viktig. Jeg vil ikke være i et forhold med en gutt som egentlig ikke vet hvem han er, og som skifter fram og tilbake på personligheter ettersom hvilke personer han omgås med. Det er viktig for meg å vite at det faktisk er en ordentlig sjel han går rundt og bærer på, og ikke en han har plukket fra litt her og der.

2. Han må ha humor, og da spesielt min type humor. En god latter forlenger livet, og for meg er det utrolig viktig å kunne ha noen å le sammen med og dele morsomme opplevelser med. En gutt som ikke klarer å få meg til å le, er ingen gutt å ta vare på for meg. 

3. For meg er det veldig viktig at han stoler på meg og har tillitt til alt jeg gjør og sier. Dette går selvfølgelig begge veier. Jeg er ikke så veldig glad i tvilere, gutter som lider av det vi i dag har et så kult begrep for: "trusting issues". Selvfølgelig kommer tilliten med tiden, men en gutt som absolutt ikke klarer å stole på meg uansett hva, er ikke et kjærestemateriale. 

4. Vi må ha felles interesser. En gutt som ikke deler interessene mine, er veldig ofte en person jeg mest sannsynlig kommer til å kjede meg sammen med. I et forhold skal man kunne ha det morsomt sammen og ha noe til felles. Fordelen er om han har stor interesse for film og musikk, for da har jeg i det minste en person å dra på kino og konserter sammen med. 5. Han må respektere og godta meg for den jeg er som person, og ikke forandre meg til det verre eller be meg om å være en annen enn den jeg er. Det er nemlig veldig viktig for meg å vite at jeg blir verdsatt av de menneskene jeg har rundt meg. 

6. Ærlighet varer lengst, og det tror jeg på. Derfor er det veldig viktig for meg at han er fullt ut hundre prosent ærlig uansett hva det gjelder. Jeg er en persom som foretrekker å bli fortalt en sårende sannhet framfor en gledelig hvit løgn. 

7. Han må kunne godta at jeg er en deprimert person med behov for pusterom en gang i blant. At jeg har mine perioder der humøret og motivasjonen ikke er helt på topp, og hvor jeg aller helst skulle ønske jeg hadde et langt bedre liv.

8. En gutt som ikke forstår seg på hvordan det må være å ha mensen, og som bare klager og blir sur over at jeg klager, er ingen gutt for meg. Når jeg har mensen prøver jeg virkelig å skjule det, men dessverre er jeg en ekstremt humørsyk person akkurat den uken. Mye mer enn jeg er til vanlig. Så det er best for han å bare overse det hele. 

 • Dato: 28.11.2014
 • Tid: 15:26
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Gammelt nytt 28.11.2014

Det er umulig å ikke skrive noe et annet menneske har skrevet før, når man ønsker å være kreativ. Jeg kan lese et blogginnlegg om tips for det ene og det andre og bli inspirert. Noen ganger får jeg ofte lyst til å skrive om akkurat det samme, om ikke noe lignende. For eksempel: hvordan få flere lesere eller hvordan vet gutter at jeg liker de og lignende temaer. Jeg har ikke noen intuisjon om å kopiere andre bloggere heller, og det føler jeg vel kanskje at jeg gjør hvis jeg skriver om noe som har blitt skrevet om tidligere. Har det allerede blitt skrevet, er det gammelt nytt. Er det ikke? Vil det i det hele tatt være noen som kommer til å lese det da? 

Er det noen som har forslag eller spesielle til hva jeg skal skrive om framover? 
? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet! 

 • Dato: 28.11.2014
 • Tid: 08:03
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Anbefaling 27.11.2014

Det blir ofte veldig mange timer foran skjermen de dagene jeg ikke har så veldig mye å gjøre. Merkelig nok har det blitt ferre timer foran skjermen nå, enn hva det en gang pleide å være. Hva kan jeg si? Jeg elsker film! Siden det ikke er så veldig mye annet for meg å gjøre enn å øve til pvøven om Det digitale mediesamfunnet, som vi har i morgen, har jeg benyttet litt av dagen på å se film. Altfor mange timer med nesen nedgravet i bøker er veldig slitsomt for meg. Jeg er dessverre ingen leseløve, og kommer mest sannsynelig aldri til å bli det heller.

Denne gangen fant jeg meg en film på Netflx, en veldig spennde film på Netflix for en gangs skyld. Netflix begynner å bli så utdatert at det nesten ikke er morsomt lenger. Spesielt med tanke på det antallet film jeg har sett opp gjennom. Å finne en skikkelig nervepirrende og spennende film på Netflix for meg, er nærmest et mirakel. Så i dag ble det Riddick. Var egentlig ingen spesiell grunn til at jeg så akkurat denne filmen... Jo, kanskje. Vin Diesel. Han er HOT, HOT, HOT! Veldig HOT. Nesten umulig å tro at han faktisk er 47 år gammel, for normalt pleier ikke menn på 47 år å være så deilige å se på. Vin Diesel er litt av en godbit, om det går an å si det på den måten. Nam, nam!

Riddick er film jeg aldri har sett før, men det er en såpass bra Science Fiction film at jeg er nødt til å anbafale alle som har Netflix til å se den. Spesielt alle Vin Diesel fans der ute, og om ikke du har Netflix, ser du traileren på YouTube, eller her på bloggen og drar rett til kassa i nærmeste Platekompaniet butikk og kjøper filmen. Filmen kom ut i 2013, så den er ikke akkurat gammel. 

Alt handler om kommentarene 27.11.2014

Det er veldig merkelig hvordan nytt design og endringer på bloggen kan bidra til mer motivasjon og skrivelyst. Jeg vet bloggen har vært prioritert bort en periode, mest på grunn av mengden lekser jeg har hatt den siste tiden, men også på grunn av skrivesperre. Det er ikke alltid det frister å blogge når man føler man ikke får noe igjen for det. I mars 2015 har jeg blogget på AffiMizza i 5år, og jeg har fått like mye skryt som negativ kritikk for bloggen opp gjennom årene. Det er virkelig moro å se at så mange liker å lese bloggen min, men igjen er det veldig demotiverende når kun et fåtall av alle herlighetene mine legger igjen kommentarer. 

Jeg sier ikke at alt handler om kommentarene, men jeg merker selv de gangene jeg får kjempe lange positive kommentarer, at både humøret og motivasjonen til å blogge flyr rett til værs. Så må jeg få anledningen til å fortelle at motivasjonen min ble langt bedre i går, etter at jeg fikk en varm og herlig kommentar fra Linn Therese. Det er akkurat sånne kommentarer som gir meg glede og motivasjon i hverdagen. Særlig når man har så lange og slitsomme dager som mine. Kanskje dette burde være en liten oppfordring til dere andre...Når det er sagt, vil jeg på ingen måte klage. Jeg vil selvfølgelig alltid være utrolig takknemlig for, og glad i dere. Målet mitt har tross alt aldri vært å komme på topplisten heller, som jeg vet veldig mange bloggere ønsker og kjemper for. 

 • Dato: 27.11.2014
 • Tid: 13:08
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Ingen ordentlig julestemning 26.11.2014

For mer enn fem år tilbake ville vi ha vasset i snø på denne tiden av året. Flere lag med snø. Snøen ville ha lagt seg seint i oktober, om ikke tidligere. Nå er det fem dager til 1.desember, og det finnes fremdeles ingen tegn til snø i Oslo. Nettene begynner å bli kalde, for om morgenen ligger frosten som hard is på bakken. Boblejakken har jeg funnet fram for noen uker siden, men lue og vintersko mangler fremdeles. 

Bare vi får snø på julaften skal alt bli bra. Snø er julens trestamme. Uten snø blir det ingen ordentlig julestemning, for meg. Det er forferdelig å se bilder fra steder snøen har lagt seg. For noen dager siden hadde fetteren min lagt ut et bilde på Facebook der han stod kledd i varme vinterklær, med spaden i hånden, klar til å måke snø. Et bilde tatt på Rjukan, min kjære hjemby. 

Det er urettferdig!

Selvfølgelig har det vært dager der det har snødd her i Oslo, men ikke nok til å bli værende på bakken der snøen egentlig skal ligge på denne tiden av året. De dagene små snøfnugg har falt ned fra himmelen har det regnet på forhånd. Det har regnet så mye at snøen har smeltet lenge før den har fått sjans til å legge seg. Så ja, det er litt urettferdig. 

 • Dato: 26.11.2014
 • Tid: 22:06
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Forandring fryder 26.11.2014

Det er en stund siden sist jeg tok meg bryet med å pimpe opp bloggen ordentlig. Nytt design er på plass, men denne gangen ikke en av mine egne. Noen ganger tar det meg litt for lang tid å kode og designe egne bloggdesign, og derfor er vi bloggere ganske heldig som har andre til å gjøre det for oss, som i tillegg tjener penger på det. Det nye designet er det RRH Webdesign som står bak. Det er første gangen jeg faktisk bruker et av hennes design. Tidligere har jeg holdt meg til KvDesign, da hennes bloggdesign er de som har falt mest i smak. Likevel var det ett eller annet ved dette designet som dro det til meg fra første stund. 

Senere vil jeg også ta bilder til ny header. Denne gangen ønsker jeg å gjøre en liten vri. Tenkte å slå i gang en konkurranse, og den som dukker opp med den headeren jeg liker best, får en anbefaling og link på bloggen i en hel uke. Fram til da, får dere spare på alt dere har av fantasi og kreativitet.  • Dato: 26.11.2014
 • Tid: 18:07
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Aldri over 26.11.2014

En kort dag på skolen er over, men likevel er ikke skoledagen fullstendig ferdig. Skoledagen er aldri over før lekser er gjort, så i teorien er jeg på skolen fra halv ni om morgenen til nærmere halv tolv på svarteste natta. Gud, som jeg ønsker meg flere timer med søvn! Jeg er mentalt utslitt. Klarer ikke våkne opp utvilt. Vil bare sove. Og selv om jeg ikke er så veldig glad i ferier til vanlig, er juleferien det jeg faktisk ser mest fram til nå. Når ferien kommer skal jeg sove. Sove til jeg ikke klarer å sove lenger.  

 • Dato: 26.11.2014
 • Tid: 16:02
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

Singellivet 24.11.2014

Etter forholdene går det bra med meg. Har ikke så mye jeg føler for å dele om dagen, men jeg åpner meg nok sikkert mer med tiden. Slik som før. Hodet mitt er proppet med tanker og bekymringer jeg helst kunne vært foruten. Enkelte dager føler jeg for å legge meg, sove og ikke våkne opp igjen. Jeg føler meg så utrolig sliten, noe jeg egentlig ikke har noen grunn til å være. Helt ærlig gjør jeg ikke nok i løpet av en dag til å bli sliten av. Er det ikke lekser, finner jeg meg en serie å se på. Finner jeg ikke en serie, finner jeg en film å se på. Finner jeg ikke en film, er det ingenting igjen å gjøre. 

Mitt liv har offisielt blitt like tragsik som Siv Jensen sitt. Jeg er nok en gang singel, og har funnet ut av at jeg er alt for matcho for de aller fleste gutter. I følge nye kilder skal jeg visst til tider også ha en litt for maskulin personlighet. Vær så snill og si at jeg våkner opp i morgen, også har alt bare vært en merkelig drøm.

Slenger med to av de mest passende episodene av Sex & Singelsiv for dette innlegget: Det er nå du får se hvor tragisk jeg føler livet mitt har blitt. 

 

 • Dato: 24.11.2014
 • Tid: 20:55
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no