hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

Bloggdesign 30.11.2013

Jeg er tydeligvis på min late side i dag. Helt siden i går kveld har jeg sett forskjellige tutorials på hvordan man kan lage et bloggdesign i photoshop. Ikke minst har jeg også laget meg en mal, men problemet er å få dette over i HTML og CSS koder. Gjennom gratisdesign er det ganske enkelt å skjønne, men det er fordi det er gjort ferdig på forhånd. Jeg som prøver å finne ut av dette på egen initiativ finner det ganske så komplisert. Ulempen med å være så besatt av å komme fram til mål, er at tiden løper, og til slutt vet du ikke hvor mye klokken er eller hvor mange timer du faktisk har drevet på med dette. 

Jeg merker godt at jeg har vært på min late side hele dagen, for hver gang jeg beveger på meg kommer en rakket med enegi i kroppen min. Denne energien må jo ut av systemet, men i dag tror jeg den kan forbli for designlagingens skyld. 

Til å lage dette designet har jeg hentet inspirasjon på min egen blogg, Wa2wo sin blogg og en hel andre blogger. Likevel synes jeg det var greit å holde seg til de rosa fargene. 

 

 

Pappa redder dagen 29.11.2013

Dagen min startet som et mareritt. Jeg kom på skolen, tok av meg yttertøyet, låste skapet og som hver morgen er jeg i ferd med å ta macen ut av sekken. Så kommer panikken. Det var ingen mac i sekken! Hva skulle jeg gjøre nå? Jeg rakk ikke å dra hjem igjen for å hente den, mamma hadde allerede dratt på jobb og den eneste utveien jeg så var å ringe pappa. Takk Gud for at han var på vei til Manglerud. Med en vond klump i magen spør jeg pappa pent om han ikke kunne være så snill å hente macen for meg. Jeg visste med meg selv at vi kom til å bruke macen hele skoledagen, men hadde det ikke vært for at vi begynte dagen med å se film, hadde jeg mått møte min aller største frykt i øynene. ANMERKNING! Jeg var så glad for at pappa klarte å levere macen til meg før vi startet andre time. Jeg er evig takknemlig. Pappa reddet dagen min.

Dere aner ikke hvor mye lettere jeg følte meg da pappa kom med macen. Det var som å miste i hvert fall hundre kilo. Så gikk dagen sin gang, og igjen møtte jeg pappa og resten av familien på Manglerud senter etter skolen. Jeg fikk en brus og der satt vi. Prater og hadde det faktisk ganske koselig sammen. På vei hjem strakk smilebåndet seg da det plutselig dalte den med snø. Om det fortsetter å snø like mye utover kvelden, er jeg helt sikker på at snøen endelig legger seg i Oslo også. Nå har jeg endelig kommet hjem, sitter plantet foran macen og gleder meg til Vårrullmiddag.
 • Dato: 29.11.2013
 • Tid: 17:15
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

"You're not a sketch" 28.11.2013

Kropp er veldig i fokus, og spesielt hos ungdommer. I dag kom jeg over en artikkel på nettavisen.no som handlet om nettopp dette. Hvilke kroppsidealer vi har og hvorfor modeller er så tynne. I kommentarfeltet er det noen som skriver

" I moten, tror jeg de fleste mannlige designere er homofile. Derfor skal de lage et motebilde av kvinnen. Sannheten er at de kvinnene som kommer under deres hender dør. I de aller fleste tilfeller på grunn av sykdommer som anoreksi. Kvinner er vakre med kjøtt på kroppen, og disse mennene tror og bryr seg så lite om kvinner, at de overser faren kvinner blir utsatt for. Jeg skulle før hatt fem kilo for mye på kroppen, og gledet meg over det, enn å ligne på en sytråd"

Etter å ha lest denne kommentaren kom jeg til å tenke over at dette ikke er så langt unna sannheten som man skulle tro. Modeller er tynne og blir gjerne tynnere med tiden, men hvorfor er ikke former og fett en del av kvinnens kroppsideal? En sunn kvinnekropp har former, og det sies at jo mer former du har på kroppen desto bedre vil en eventuel fødsel være. Fett er også naturlig å ha på kroppen, og hvorfor skal man ha det til å være en uting? Jeg skjønner at man lett kan få angst for å ende opp som amerikanerne som melder seg på programmer som Slanke Krigen, men hvis du er gjenomsnittelig slank trenger du vel ikke gå så langt som å bli paranoid.  


Foto: Star Models

For noen år tilbake, rettere sagt etter mormor gikk bort, gikk jeg over til trøstespising. Jeg visste rett og slett ikke om noen andre måter å slukke sorgen på. Dette endte opp med at jeg raste opp flere kilo og var allerede på mitt størte som 7.klassing. Den gangen visste ikke jeg hvor mye vekten min skulle gå til hodet på andre enn meg selv. Senere kom jeg til et punkt der jeg innså at noe måtte forandres. Jeg var aldri lat, for jeg gikk på turn, men jeg fikk i meg mye mer kalorier enn det kroppen min klarte å forbrenne. I løpet av ungdomskolen og sommerferier, har jeg klart å gå ned til sammen 20 kilo ved å kutte ned på matmengden og være mer i aktivitet. Likevel vil jeg ikke kalle meg selv tynn, men jeg ligger på en vekt jeg endelig har klart å bli fornøyd med. Så kroppsidealer er noe jeg egnelig aldri har sett opp til selv om jeg til tiden kan ha blitt påvirket.

Neste gang kan du kanskje spørre deg selv om det ville vært like fint med akkurat det samme kroppidealet for menn. Hvor attraktive ville menn vært dersom modellene ikke hadde hatt muskler og six-pack? Tenker du nå at kvinnens kroppsideal kanskje er styggere enn slik det blir fremstilt? Det tenker i hvert fall jeg. Kvinnens korppsideal er også veldig vanskelig å oppnå, med mindre du ber om å skape helsemessige problemer for deg selv. De aller fleste burde vel vite at å bli så tynn er helsefarlig, og jeg ville satt helsefarlig i den stygge kategorien. • Dato: 28.11.2013
 • Tid: 17:47
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Inspiration #5 27.11.2013

 • Dato: 27.11.2013
 • Tid: 22:17
 • Kategori: Inspiration
 • Kommentarer: 2

Vær bevisst på hva du legger ut 27.11.2013

Etter å ha sett en veldig tankevekkende dokumentar på skolen, satt jeg i etterkant og tenkte litt på tematikken bak dokumentaren. Dokumentaren gikk mest ut på hvordan pedofile kan komme i kontakt med barn gjennom chatting, eller bare det bruke en annen identitet for å skjule seg selv. Også hvordan barn og ungdom kan utsette seg selv for slike situasjoner. Som oftest bare ved å legge ut et lettkledd bilde av seg selv. Tross alt er det ganske skremmende når vi får høre om slike tilfeller. Det er ikke greit når uskyldige barn blir utsatt på en slik måte. Selvfølgelig vet vi at man har mindre kunnskaper om ting når man er yngre, men i en alder av 10-14 er det ikke bestandig man tenker over de konsekvensene som kan komme. 

Som blogger er jeg nødt til å være bevisst på hva jeg legger ut av bilder og annen informasjon om meg selv på nett, for det er ikke nødvendigvis alt alle behøver og vite. Selvfølgelig har jeg også blitt utsatt for situasjoner der jeg ikke har tenkt grundig gjennom konsekvensene på forhånd, men etter hvert som jeg har blitt eldre og har lært mer om nettvett, har jeg blitt mer bevisst på hva jeg ønsker å dele. Det er flere tilfeller der jeg har lest andre blogger og bildene består av lettkledde personer. Alle har forskjellig syn på det å være lettkledd, men for meg er det å stille opp i bikini på bilde lettkledd nok. 

Samtidig når du får høre om barn og ungdommer, kanskje på din egen alder som blir utsatt for overgrep på nett, sitter man gjerne og tenker. Tenker gjennom hva man har gjort på nett den siste tiden, hvor man kan ha laget bruker uten og vite hva nettstedet egentlig er. Kanskje du også tenker ganske mye mer på hva du skriver og legger ut av bilder. Uansett tenker jeg at alle burde tenke tre ganger før de legger ut noe på nett, for du vet ikke hvor disse tingene vil dukke opp senere. Ikke vet du om det vil bli brukt imot deg en gang i livet heller. Derfor bør du være obs på konsekvensene på fohånd. 


 • Dato: 27.11.2013
 • Tid: 16:27
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Viktig infromasjon 26.11.2013

Siden jeg har vært en dårlig blogger i det siste tenkte jeg og informere om noen små forandringer. Med tanke på at jeg er blitt så glemsk for tiden, tenker jeg det er lurt å ikke lenger ha ukens blogg. Selvfølgelig skal jeg fortsette å linke dere på bloggen, men heller som en månedtlig rutine. Hver uke ser ut til å blitt ganske stressende for meg. Derfor har jeg forandret "Ukens blogg" til "Månedens blogg". Jeg håper dette er forståelig og at dere melder dere på til månedens blogg i dette innlegget. Jeg vil gjerne at så mange som mulig melder seg på, for da har jeg et større utvalg av blogger å velge mellom. 

 

 • Dato: 26.11.2013
 • Tid: 16:40
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1

Et savn etter venner 25.11.2013

Selv om jeg trives utrolig godt på den skolen jeg går på nå, er det fremdeles noe jeg savner. Jeg savner å dele de fantastiske om morsomme øyeblikkene jeg får med mine aller beste venner. Venner jeg har brukt store deler av barndommen med min med, men som også er de menneskene i mitt liv som jeg ikke ville levet for uten. Jeg vet at vi alle bor på vildt forskjellige steder, men likevel eksisterer tomrommet. Et tomrom som er blitt like stort som savnet etter de. 

En ting er å dele øyeblikkene med de du har rundt deg, men noe annet er å oppleve de samme øyeblikkene sammen med dine nærmeste venner. Jeg er helt sikker på at det er flere som meg der ute. Noen som ønsker å tilbringe tiden deres med sine beste venner, men som ikke kan fordi et nytt sted separerer dem. Det er ofte jeg sitter og tenker på at avstanden gjerne kunne vært mye kortere, for avstanden i tid og strekning er mye kortere enn avstanden fra hjertet.

 • Dato: 25.11.2013
 • Tid: 17:16
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6

En vissen julefølelse 24.11.2013

Dagene i Oslo er ufattelig lange og følelsesløse før jul. Julepynten ute i gatene, pepperkakene, julebrusen, julemarsipanen og alt annet som er ment for julen kommer før desember. Det er akkurat som om julefølelsen visner vekk. Selv om jeg har bodd i Oslo i litt over tre år, har jeg ennå ikke klart å venne meg til det. På det lille stedet jeg kommer fra, er jeg vandt til at julen ikke begynner før første desember. Burde det egentlig ikke være slik? For meg begynner alltid julen den første dagen i desember. Ikke tidligere, ikke senere.

Det er en måned til julaften og Oslo har ennå ikke sett snø. Det eneste ute er frost og iskalde temperaturer. Jeg tror dette er det første året på veldig lenge hvor snø ikke er å se noe sted. Likevel har jeg et håp om å få se snø på julaften. I år er det mitt fremste ønske. Det har alltid vært snø på julaften, og da vil julen alltid bli forbundet med snø for meg. Dette er tydeligvis et dårlig år.

 

 • Dato: 24.11.2013
 • Tid: 23:24
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Time for change 24.11.2013

Nå begynner det å bli ordentlig lenge siden jeg sist var innom bloggen. Jeg har hatt problemer med med noe som heter skrivesperre, men nå som jeg har kommet tilbake er jeg i full gang med å endre på designet. Dette vil dere gradvis legge merke til på grunn av farge-endringer på designet og litt sånt. Nå som jeg først er i gang med å skrive et innlegg, kan jeg fint fortelle dere om min fantastiske kino-opplevelse. I går var jeg nemlig på kino og så The Hunger Games: Catching Fire. Jeg ble så utrolig revet med at jeg satt målløs i kinosetet etter at filmen var ferdig. Ut i fra hva jeg nå har sett, vil jeg nok påpeke at denne filmen er årets "Must" så langt.Denne søndagen har jeg brukt til mye rart. Alt fra å hjelpe mamma med å ta bilder av ting hun skal selge, til å gjøre engelsklekser. Jeg begynner å bli litt smålei av å ha lekser i helgen, for det er kun disse dagene i uken man har fri. Som alle andre er jeg også veldig glad i å bruke helgen til å koble meg bort fra skolearbeid, og derfor har jeg vel kanskje all grunn til å klage også. Selv om jeg sitter her og oppdaterer dere er leksene mine ennå ikke gjort ferdig for dagen, men livet er ikke bestandig like morsomt.

 • Dato: 24.11.2013
 • Tid: 20:41
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Being creative 18.11.2013

De siste dagene har jeg helt sikkert vært verdens dårligste til å blogge. Jeg har vært helt "lost" i min egen verden uten noe som helst form for motivasjon. Så ble det vel kanskje litt mye stress rundt grafisk design oppgavene fra forige uke også, noe som har medført at jeg ikke hadde så mye interessant å dele med dere. 

Siden det ikke er så særlig mye med lekser på mandagene, har jeg for det meste brukt tiden til å være kreativ på Photoshop etter at jeg kom hjem. Akkurat nå er jeg ferdig med den nye bannern til Twitter-profilen min, for jeg har gått så lei av den gamle. Så er det vel snart på tide med en ny "shining" på bloggen etter hvert også. Tenker det er på tide å planlegge noe nytt for bloggen. Pusse den opp litt. Bli litt inspirert av nye vinkler, men er ikke her for å sprute ut noen forhåpninger. Enn så lenge ihvertfall.

? Hva synes dere? • Dato: 18.11.2013
 • Tid: 20:17
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Så fort gjort... 15.11.2013

Jeg er så glad for at tentamen er over, men jeg må legge vekt på at dette er historiens korteste og enkleste tentamen jeg har fullført. Fra ungdomskolen er jeg så vandt til at del 1 ofte består av rundt elleve oppgaver og del 2 rundt 13 oppgaver, men denne. Hele tentamen bestod av elleve oppgaver, og jeg må fint innrømme at jeg ikke har sett så enkle oppgaver på en heldagsprøve i mit liv. Det er første gangen jeg går rundt med en ekstremt god magefølelse etter å ha fullført en mattetentamen. Er det ikke meningen at oppgavene skal være så kompliserte at du faktisk må bruke hernen din for å tenke ut løsningene? Jeg er helt sikker på at jeg ikke trengte verken kalkulator eller noen andre hjelpemidler på del 2. Jeg hadde faktisk ikke bruk for det på noen oppgaver. Første gang i historien har jeg kun sittet minstetiden vi fikk til gode. To timer på del 1 og en time på del to. Jeg er ganske glad for at jeg klarte meg så ekstremt bra, men må nok si at jeg er litt skuffet over mattelærerne på tinnet for å ikke ha tatt med noen nøtter jeg kunne bryne meg på. 

Fordelen med at vi hadde tentamen i dag var at helgen startet med en gang du hadde levert prøven og gått ut av klasserommet. Jeg er ihvertfall veldig glad for at det er helg nå. Kunne ikke passet meg bedre akkurat nå. Så resten av dagen skal jeg bare bruke på å koble av alt som heter skole, og slappe ordelig av.
 • Dato: 15.11.2013
 • Tid: 14:31
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

Nytt oppdrag 12.11.2013

Denne tirsdagen har vært veldig lang. Hele dagen utenom tre kvarter med har gått til mediefag, og det kjedeligste vi har gjort i dag er å se en 55 minutter lang dokumentar om en skrifttype. Hvem er det som ser på slike dokumentarer? Verken synes jeg det er spennende eller morsomt, og hvorfor skulle jeg kaste bort brukbar tid på noe om er så meningsløst for meg? Noe fornuftig har jeg fått gjort i dag da. Jeg har endelig blitt ferdig med periodens tredje oppgave, å lage visittkort. Jeg ble veldig fornøyd med min, og jeg tror dette er det eneste jeg har gjort så langt som jeg faktisk har likt i etterkant. For vår nye oppgave har jeg tenkt å bruke denne "headlinen" som en del av plakaten vi skal lage. Jeg tror dette vil bli den oppgaven jeg kommer til å legge mest arbeid i, for det er en slags "fanart" plakat for Miley Cyrus´s nye turne som er aktuell i 2014. Hvilken Smiler er det vel som ikke liker å legge preg på noe som omhandler idolet deres? 

Etter jeg kom hjem har jeg for det meste bare sittet inne på rommet mitt, av to grunner: det er husets varmeste rom og jeg fryser som en ispinne. Jeg har også lekser jeg må får gjort, og jeg skal ikke drøye dem. Heller gjøre de nå enn å gjøre de i aller siste liten. 

 • Dato: 12.11.2013
 • Tid: 18:42
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Super brain 11.11.2013

Hele helgen og hele forige uke har jeg forberedt meg som en galing til naturfagsfremføringen, men for hva? Desverre brukte de to første gruppene så lang tid at det ikke var mer tid igjen av timen til min fremføring. Kanskje det er noe positivt bak dette. Jeg får ihvertfall tiden fram mot neste naturfagstime til å finpusse på presentasjonen, kanskje legge til ting jeg ennå ikke har kommet på. Likevel synes jeg det var ganske kjipt, for jeg følte virkelig at jeg var klar for dette. Jeg satt nesten og gledet meg i lunchen på dette. Uansett er det ikke akkurat noe jeg får gjort noe med.

Noe jeg ble ganske så glad for derimot, var norskkarakteren jeg fikk på talen. Jeg tror faktisk jeg må ha fått en "super brain" i løpet av sommerferien, for jeg har fått så sykt mange bra karakterer. Jeg tror neppe jeg ville oppnådd de samme karakterene på ungdomsskolen. Dette året har jeg mist gått opp en til to karakterer i hvert fag, og så langt er 90% av karakterene mine 5 eller 5+. 

#HardWork #AlwaysBeProud


 • Dato: 11.11.2013
 • Tid: 13:59
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Farsdag? 10.11.2013

Søndager er som regel ukens mest daffe dag, men siden jeg har en presentasjon i naturfag i morgen har jeg ikke bare kunnet bruke dagen til å være lat. Selv om jeg er veldig sikker på fremføringen min, har det aldri skadet å gå gjennom presentasjonen flere ganger. Jeg har en god følelse på dette og den samme følelsen håper jeg å ha i morgen også. 

Denne søndagen er også litt spesiell med tanke på at det er farsdag i dag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke visste det før mamma sa at jeg burde gratulere pappa med dagen, men jeg er ikke så flink til å huske på verken morsdag eller farsdag. Der imot husker jeg heller bursdagene deres, for det er tross alt en bedre dato å huske. 

Resten av denne søndagen skal jeg nok bruke på å kose meg. Se noen filmer og kanskje være litt sosial med familien. 

  • Dato: 10.11.2013
 • Tid: 17:29
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0

Kilden til et sunt og sterkt hår 09.11.2013

Med tanke på at jeg har langt hår, er det veldig viktig at jeg holder det sunt og velstelt og tilsetter håret de næringsstoffene det trenger. Derfor er jeg veldig kresen på hårprodktene mine, og tar til meg alle råd jeg får fra frisører. Med mitt lange går vet jeg hvordan det er når du ikke har fått vakset det på en stund. Det blir oftest fett helt opp ved hodebunnen og veldig tørt i tuppene. Personlig er jeg veldig glad i å bruke Gliss sine produkter, fordi de er utrolig rike på proteiner og mineraler håret trenger. 

Av alle shampoene fra Gliss jeg har prøvd, er jeg mest fornøyd med herreshampoene. Grunnen til dette er at jeg personlig synes de er bedre på lukt og de har hatt en bedre virkning på mitt hår. I tillegg til en god shampo og balsam, er det også viktig at håret får de oljene det trenger. Etter jeg begynte med hårolje har håret mitt blitt sterkere og det går lenger tid mellom hver gang jeg får slitte tupper, men det er uansett lurt å bestille en time hos frisøren hver tredje måned for å bevare sunnheten i håret.

Huskeliste til deg!

 1. Kjøp en god shampo som er rik på viktige proteiner og mineraler.
 2. Sliter du med tørt hår som er vondt å gre etter vask, kjøp en god balsam. IKKE FIRST PRICE!
 3. Ønsker du deg et sunt og sterkt hår, kjøp en olje du liker. Er du usikker på merke, spør frisøren din.


 • Dato: 09.11.2013
 • Tid: 20:57
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2

Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no