Ragnfrid.blogg.no

- Hverdag / Inspirasjon / Underholdning -

Møkkavær

 • 26.06.2014 - 18:33

Dagen startet fint med sol og noe vind, og derfor tenkte jeg ikke på å ta på meg en jakke eller å ta med meg en paraply da jeg dro ut. Så jeg dro ned til byen med mamma og Øyvår for å møte pappa. Vi skulle egentlig bare ned til sentrum for å ta oss en liten kaffeprat, for farmor var nettopp kommet hjem fra sykehuset og da kunne pappa sette seg ned og tenke på litt andre ting. Så vår lille kaffeprat ble ingen liten kaffeprat. Vi slo oss ned på McDonald's og ble der til det helvetes tordenværet kom. Mamma dro før meg og Øyvår, for hun måtte hente de to minste før barnehagen stengte. 

Planen var i grunn ikke å bli sittende på McDonald's så lenge som vi gjorde, men ingen av oss hadde verken jakker eller paraplyer og så på det som veldig dumt å dra midt i det verste regnværet. Så vi ventet til det hadde roet seg ned, og da tenker jeg vi til sammen hadde sittet inne på McDonald's i to timer allerede. Ikke særlig morsomt. 

Jeg var sinnsykt heldig da jeg rakk bussen på vei hjem. Dersom jeg ikke hadde rukket den, ville jeg sannsynligvis vært gjennomvåt innen jeg kom hjem. Akkurat slik mamma var. Våt fra topp til tå. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å dra hjem da jeg gjorde, for nå regner det minst like ille igjen som det det gjorde da jeg var på McDonald's.
På flyttefot

 • 25.06.2014 - 19:19

Nå om dagene er det lite å blogge om. Jeg tar dagene med ro og gjør det beste ut av de, men nå er vi på flyttefot og da går det litt ekstra tid til å pakke og rydde. Derfor har jeg nedprioritert bloggen litt, og det vil dere kanskje legge mer merke til videre ut denne uken. Når vi er på plass i ny leilighet og har fått hverdagen tilbake igjen, blir det helt sikkert mer oppdateringer på bloggen. Så tror jeg man ofte får bedre inspirasjon  og motivasjon av å komme seg på nye steder. I hvert fall jeg føler det. 

For en drøy time siden kom jeg hjem fra byen med mamma. Vi har vært veldig spreke i dag, for vi har gått hjemmefra og helt ned til byen, og fra byen og halvveis hjem igjen. På tilbaketuren tok vi T-banen fra Jernbanetorget. En lang gåtur, men det er deilig å bare bruke dagene til noe annet enn å sitte hjemme og kjede seg. Jeg vil ikke akkurat sitte hjemme hele sommeren og klage over dagene fordi jeg ikke klarte å finne på noe. Det blir for dumt. 
Shopping med mamma!

 • 23.06.2014 - 20:32

Jeg hater å handle klær, men til min store irritasjon må det faktisk gjøres det og. En gang i blant. Jeg gikk rundt meg selv flere ganger, for jeg pleier ikke å trenge noe. Jeg bruker som regel det jeg har helt til det går i stykker og må kastes. Mye av klesskapet mitt har holdt siden 7.klasse, og når det verken er ødelagt, slitt eller utvasket, ser jeg egentlig ikke noen grunn til å kjøpe meg noe nytt. Dette har selvfølgelig jeg og mamma vilt forskjellige meninger om. 

Uten å egentlig ville det selv, foreslo mamma at vi skulle ta oss en shoppingrunde i dag. Vi var jo i samme slengen på et kjøpesenter, så hvorfor ikke? tenkte mamma. Jeg var klar over at jeg trengte å skaffe meg noen nye og bedre sittende BH'er, men jeg hater å handle klær. Jeg fikk meg noen nye stilige klær, men fy søren så kjedelig det var å komme fram til en konklusjon. Vanligvis ville jeg skrevet en liste på mobilen over hva som var nødvendig å kjøpe inn, for det er stort sett akkurat de samme klesplaggene jeg kjøper hver gang jeg handler klær. Denne gangen ønsket mamma at jeg skulle ta meg god tid og se meg rundt i butikken. 

Det tok faktisk ganske lang tid å handle disse klærne, for aldri før har jeg mått bruke prøverommet like mye som jeg har i dag. Det var faktisk rene befrielsen å kjøpe klærne og komme seg ut av butikken. For min del håper jeg virkelig at dette er siste gangen i mitt liv der jeg må bruke så lang tid i en klesbutikk. Ikke på tale at jeg skal bruke så lang tid på å kjøpe meg seks klesplagg igjen. Ellers har dagen vært veldig fin og avslappende, for jeg har spist frokost på kafé, fått kald drikke og softis i dagens varme og veldig rare vær. 

Handleliste:
Bukse i Super Stretch // H&M // Kr 199,-
Floyd By Smith Capri // b.young // Kr 399.95,-
Lys rosa Trikottopp med trykk  // H&M // Kr 99,-
Lys mulvarp Trikottopp med trykk // H&M // kr 99,-
Peech Push Up Bra // H&M // Kr 129,-
Grey T-shirt Bra // H&M // Kr 99,-
Blå perleøredobber // Glitter // Kr 20,-
Skrueøredobber // Glitter // Kr 79.90,- 

Dårlig på å planlegge

 • 22.06.2014 - 17:25

Selv om sommerferien begynte på fredag, føles det ut som om ferien snart er over. Denne helgen har vært så utrolig lang. Jeg har sovet bort så mange timer og er klar for å komme tilbake på skolen. Jeg vet jeg må overleve fram til august, men det er så lenge til. Åtte uker går fort, men når man ikke har noe planlagt for sommeren kan de åtte ukene plutselig føles lengre ut. Mye lengre ut. Hver sommer, vanligvis, har jeg lagt planer for nesten hver uke vi har fri. Slik er det ikke i år. I år har jeg vært dårlig på å planlegge sommerferien, mye på grunn av at jeg har hatt helt andre ting å tenke på. Jeg har vært mer innstilt på å gjøre det bra på skolen enn å få en kul sommerferie. 

Jeg nekter selvfølgelig å bli værende i Oslo hele ferien, for noe moro skal jeg ha også. Jeg har veldig lyst til å ta meg en tur til tante i sommer, men jeg har lite lyst til å være der hvis min fetter også skal være der. Jeg er glad i han, men han har så lett for å bli sjalu på meg og sippe for veldig lite. Samtidig denne ferien har jeg lyst til å være en del med Melissa, for nå er det så utrolig lenge siden vi så hverandre mer enn én dag av gangen. Så Rjukan-tur blir det garantert denne ferien også. 

 

VG-Lista

 • 21.06.2014 - 17:13

Advarsel!  - Langt innlegg.

Jeg vet ikke hva det er meg meg og mine venner, men hver gang vi treffer på hverandre skal det alltid skje noe. Til å begynne med var jeg egentlig bare forberedt på at Melissa skulle nedover, men det var helt til Moah sa hun skulle nedover også. Dagen før Melissa kom nedover fortalte hun meg at Makafi også skulle nedover, men det gjorde ikke meg noen ting for jeg tenkte at det ville bli utrolig morsomt å få den gode gamle vennegjengen samlet. Det har tross alt blitt en god stund siden sist. Da alle var samlet igjen hadde Moah med seg tre andre venner fra Sandefjord og Melissa hadde møtt Aline på toget. Hvilket ingen hadde informert meg om. For jeg trodde virkelig at det bare skulle være min gode gamle vennegjeng som skulle gjenforenes. 

Alle var sultne etter flere timers reise, og de ønsket derfor å stoppe innom Peppes Pizza for å spise. Men her i Oslo er det alltid noe som er mer interessant enn andre ting. Melissa og Moah er store Austin Mahone fans og de ønsket derfor å dra til The Thief, for der hold Austin til. Det var der Moah hadde blitt informert om at han hadde hotellrom. Så vi dro dit: meg, Melissa, Makafi og Moah. Dette var vel egentlig ikke planen, for Moah hadde fortalt sine venner fra Sandefjord at hun bare skulle kjøpe noe hun var blitt bedt om av moren sin for så å komme tilbake til de. Timene gikk og vi bestemte oss bare for å stelle oss i kø for å komme inn på lista. Det var kommet så mange folk at vi så oss selv nødt til det dersom vi ønsket bra plasser. Målet var Golden Cirkle, og dit kom vi også etter en god tid med venting. Alle som drar på VG-Lista burde vite hvor populært opplegget er og hvor mange mennesker som drar dit. Selv om mine venner visste dette, hadde de aldri tenkt at det ville bli så forferdelig å stå så langt fremme. Vi ble most, fikk armhuler, rumper og alt av luktende og svette kroppsdeler presset inn mot alt vi hadde. Det var ikke ett mulig sted å bevege selg på, for alle presset seg forover. På et tidspunkt klikket jeg og Melissa og klarte ikke lenger å stå i mengden, så vi forflyttet oss lenger bak der det var bedre plass for bevegelighet. Vi fikk vann og ble fornøyde igjen, men vi så aldri Moah og Makafi før vi var kommet tilbake til Oslo S. 

Da vi fant hverandre igjen, hadde ikke Moah hørt eller sett fra sine venner fra Sandefjord siden vi dro fra de tidligere på dagen. Så hun ble litt redd og bekymret for hva som kunne ha skjedd med de. Ingen svarte da vi prøvde å ringe og alt ble kaos en periode. Da vi fikk tak i to av de senere fikk vi vite at en av Moahs tre venner gikk vekk fra de andre, så hun var alene. Hun hadde vi heller ikke sett eller hørt fra siden vi dro fra de. Så Moah fikk veldig dårlig samvittighet og var helt på gråten. Så hun ringte moren til vennen sin og sin egen mor for å fortelle om situasjonen, og på dette tidspunktet hadde klokken blitt langt over 23:00, og det siste toget til Sandefjord var kort tid rundt hjørnet. Vi visste ikke om denne vennen hadde dratt på toget før eller om hun fremdeles var i Sentrum, for vi fikk rett og slett ikke tak i henne. Så Moah ble ekstra redd, men heldigvis har hun venner som meg, Melissa og Makafi som gjør alt for henne. Hjelper henne med alt. 

Vi lette helt til det siste toget kom, og da måtte Moah dra hjem for hun fikk ikke lov til å være ute lenger. Fremdeles gråt hun og var redd for hva som kunne ha skjedd med vennen sin, men når hun ikke fikk lov til å være ute lenger kunne kun ikke gjøre særlig mer med det. Så akkurat i det toget hennes gikk fant resten av oss igjen to av de tre vennene til Moah. De var helt på gråten for telefonene deres var tomme for strøm og de rakk ikke det siste toget og igjen ble det kaos. Heldigvis var jeg og Melissa så snille at vi tilbød de å låne telefonene våre så de i hvert fall kunne ringe til foreldrene sine, og da endte det opp med at moren til hun ene skulle komme ned til Oslo for å hente de. Det tar også omtrent to timer å kjøre fra Sandefjord til Oslo, så jeg måtte passe på de til moren kom. Da hadde Melissa og Makafi tatt toget hjem for lengst og moren var ikke framme i Oslo før 02:00. 

Så var det på tide for meg å komme meg hjem, og siden nattbussene opp til meg går med sjeldne mellomrom måtte jeg vente rundt en halv time på bussen. Heldigvis tok det ikke veldig lang tid for bussen og komme seg opp til meg, men fy søren så støtt og sliten jeg var. Det eneste som holdt meg gående var tanken på senga. Den varme dyna og den myke madrassen. Fy søren! Det var så deilig å komme hjem i natt. Enda bedre var det å komme seg i seng. Jeg tror jeg sovnet på to minutter, for aldri i mitt liv har jeg vært ute så lenge. 

Sommerferie!

 • 20.06.2014 - 08:15

Da var siste skoledag kommet, og jeg gleder meg til sommerferie. Etter skolen blir det VG-lista med verdens beste venner og jeg gleder meg så enormt mye. Nå er det sykt lenge siden den gode gamle gjengen min var sammen og derfor gleder jeg meg ekstra mye. Dessverre er to av mine bestevenner blitt uvenner, så det kan gjøre dagen noe mer utfordrende, men jeg ønsker ikke la deres krangel ødelegge for meg. Jeg er tross alt glad i de alle sammen.

Det er fremdels en stund til jeg trenger å bevege meg mot skolen, og derfor tar jeg morgen med ro. Likevel synes jeg det er ganske rart å ha så god tid på morgen. Vanligvis ville jeg ha dratt slik at jeg var på skolen til halv åtte, men jeg har ikke Macen lenger og da er ikke det fullt så morsomt. Jeg begynner ikke før 09:30, og jeg aner faktisk ikke hva jeg skal gjøre med minuttene fram til da.Filme meg selv

 • 19.06.2014 - 15:12

Selv om det offisielt er sommerferie etter morgendagens skoledag, føler jeg at sommerferien startet for lenge siden. Vi har hatt så mange skoledager fri de siste ukene på grunn av diverse prøver og muntlige eksamener på Vg2 og Vg3, så egentlig ser jeg ikke vitsen i å ha skole i morgen i det hele tatt. Til sammen uten helligdagene har vi hatt en uke fri eller lenger, så etter min mening kunne skoleslutt ha vært forige uke. 

I tillegg til å være årets siste skoledag i morgen, blir VG-lista holdt senere på kvelden. Derfor blir det ekstra morsomt for meg, for Melissa kommer og skal overnatte. Det er faktisk utrolig lenge siden sist jeg hadde overnatting av Melissa, så jeg tror vi kommer til å få en super dag sammen. Så er det ikke hver dag bestevennen din kommer på besøk heller. Resten av dagen skal jeg nok bruke på å filme meg selv. Ikke fordi jeg nødvendigvis er en selv-digger, men fordi jeg skal sende inn en video-audition i forbindelse med en sommerjobb jeg skal søke på. Så det er bare å krysse fingrene på at jeg får jobben. 

Musikken stopper aldri

 • 18.06.2014 - 18:34

Fy søren for en natt. Jeg våknet da klokken var 04:30 på grunn av en musikkelskende søster som hadde stereoanlegget sitt på det høyeste. Siden jeg vet det aldri funker å be hun dempe volumet, måtte jeg sette meg ut på trappa en stund for å klare å roe meg ned. Det var like før det boblet over for meg, så sint ble jeg da jeg våknet så tidlig av musikk. Da hodet var blitt litt klarere begynte jeg å gråte for jeg var satans trøtt og fikk ikke sove på mitt eget rom. Det var da jeg bestemte meg for å finne fram øreproppene og legge meg til å sove ut på sofaen. Fy søren!

Da jeg våknet igjen, var klokken 08:00. Heller ikke noe moro å stå opp da, men jeg kan ikke jage bort familien fra stua. Så istedet for å bli konstant plaget av musikk ble jeg med mamma ut, og ble med henne fram til vi kom hjem i ettermiddag. Å komme hjem var ikke moro, for akkurat som i går kom jeg hjem til drit høy musikk og følelsen av å dra på nattklubb. Noe jeg ikke ønsket i det hele tatt, men nå er det bare sånn at jeg absolutt ikke klarer å få søsteren min til å dempe noe som helst. Derfor nytter det ikke lenger for meg å en gang prøve.

Mens jeg og mamma var ute spiste vi frokost, for mamma skulle av gårde og gjøre noe klokken ni, og da rakk vi ikke å spise før vi dro. Så da ble det egg og bacon med salat til frokost ute på kafé. Turen etter det gikk opp til Skullerud der mamma måtte ordne med noen papirer, for så å dra ned til byen og egentlig bare sose der resten av ettermiddagen. Jeg fikk også kjøpt med meg det nye Topp på veien hjem, men jeg kan ikke si at gaven som fulgte med passer like godt som jeg hadde håpet på. 

I denne utgaven av bladet er Vanessa Hudgens på forsiden, med følgende plakater av: Justin Bieber, Ariana Grande, Rihanna og 5SOS. Ved bladet følger det også med en gave til leseren: et par strand sandaler (kjipp kjapper). 

Eksamen

 • 17.06.2014 - 16:46

Endelig hjemme fra skolen. Trenger ikke lese eller øve på noen ting, for gjett hvem som ikke kom opp til muntlig eksamen? Meg! Men nå var det tross alt ingen fra Vg1 som kom opp på vår skole heller da. Ekstremt mange ble overlykkelige og gråt av glede, men ikke jeg. Det gjorde meg ikke så veldig mye å ikke komme opp til eksamen, men det gjorde litt vondt å levere fra seg Macen. Jeg har tross alt brukt den i et helt år nå (så og si). 

Likevel er det deilig å ikke tenke på skole før til fredag, for vi har blitt gitt fri fram til vår siste dag på skolen dette skoleåret. Wow! Tenk at mitt første år på videregående er over om tre dager. Det skulle man aldri tro. Dette året har gått så sinnssykt fort, men Gud så moro jeg har hatt det. Fått meg nye venner, og hvem skulle tro det? Jeg som fra start én har vært så bestemt på å ikke få meg flere venner enn de jeg har hjemme på Rjukan. Nå skal jeg bare ta dagene med ro framover og tenke minst mulig på noen ting. Det tror jeg hjernen min har litt godt av nå. Hjernecellene mine har blitt brukt til veldig mye dette skoleåret, så det å la de få litt hvile hjelper nok på til neste skoleår. 

- Kom du opp til eksamen?
- Hva kom du opp i?

 

Grøss og gru!

 • 16.06.2014 - 15:43

I dag kommer tante på besøk, og jeg gruer meg. Det er ikke det at jeg ikke ønsker å ha henne på besøk, for det gjør jeg, men det er tante som er mest sint på vedkommende hemmeligheten min fant sted med. Så jeg gruer meg fordi jeg er redd dette kommer til å bli et diskusjonsemne under hennes besøk, for det er det siste jeg vil. Jeg vil ha en helt vanlig og normal "tante-Ragnfrid" samtale. I følge mamma skal hun kun være til middag, men uansett. Det er en grunn til at jeg aldri ønkset å ta dette opp med henne i det  hele tatt. 

Utenom det er dette også en veldig trist dag for meg. Hvis ikke jeg kommer opp til eksamen i morgen må jeg levere fra meg macen, og det synes jeg er utrolig trist. Fra dag én dette skoleåret har macen vært min beste venn og vi har gjort så utrolig mye sammen. Vi har grått sammen, ledd sammen, vært sinte sammen, sett på film sammen. Alt har vi gjort sammen, og derfor blir det så veldig trist å måtte si farvel til min lojale følgesvenn.Heldigvis er det bare to måneder til skolestart igjen, for da får jeg macen tilbake, men to måneder er så lenge. 

 

Vi har alle hemmeligheter

 • 15.06.2014 - 23:35

Vi har alle hemmeligheter, noen større enn andre. Min er kanskje den største, og holdt seg hemmelig i 4 år. Nå nylig, faktisk for tre dager siden kom den ut, men ikke av egen vilje. Hadde det vært opp til meg ville den ladri kommet i hendene på noen, men på grunn av snokete og langfingrede søsken kan man ikke ha noen hemmeligheter for seg selv lenger. Det finnes alltid grunner til at man ønsker å holde noe hemmelig, og når jeg ønsket å holde min hemmelighet hemmelig, mente jeg at den skulle være skjult for en hver person. Ikke være som en åpen bok for alle.

Jeg var 13 år og ung og dum da hemmeligheten min fant sted, og på den tiden brukte jeg gjerne dagbøker som min hemmelighets beskytter. Selvsagt nevnte jeg aldri navn på personer, utenom mitt eget, dersom jeg skulle finne på å skrive ned en hemmelighet. Likevel var jeg bombesikker, den gang, på at ingen ville forstå noe ved det jeg skrev uansett. Så hadde jeg vel aldri sett for meg at noen kom til å smugleste eller snoket i dagbøkene mine heller. I 4 år hadde jeg klart å holde dette hemmelig, skjult for omverdenen. Så klart det var en grunn til det. De rundt meg ville ikke forstå hvorfor. Derimot ville de bli sinte, rasende og forbannet på vedkommende denne hemmemigheten fant sted med. De ville gjøre det verste som kunne skje mot denne personen, og siden en av mine søstre mente hun måtte si dette til mine foreldre og min mors søster. Vel, da skjer det da. Det verste som kunne skje. Det jeg aldri ønsket skulle skje.

Nå sitter jeg med en grusom skyldfølelse, for jeg skulle ha vært smart nok den gang til ikke å skrive dette ned i en teit dagbok. Likevel prøver enkelte i familien å vri om på mine tanker, følelser og meninger om denne hemmeligheten. "Det er ikke din feil, det er vedkommendes feil og denne personen burde ha visst bedre. Så lenge det er pust i meg, skal vedkommende få betale for det og det er siste gangen du ser eller hører fra denne personen." - piss! Jeg kan forstå at de voksne i familien er sinte og at de ønsker å rive ned denne personen til det bare er bein og marg igjen av vedkommende, men de kan likevel ikke bestemme at denne personen skal ut av mitt liv for godt. Jeg valgte å holde det hemmelig fordi jeg visste de ville reagere på denne måten. Uansett er jeg snart 18 år gammel og da kan jeg snakke og ha kontakt med hvem jeg vil uten at de skal ha noe som helst å si på det. Da får de heller bare forbli sinte og irriterte, for min intuisjon var aldri å gi vedkommende konsekvenser eller få konsekvenser selv. 

Kan kun krysse fingrene

 • 15.06.2014 - 13:01

I morgen begynner min aller siste uke på skolen før sommerferien. Min aller siste uke i 1.klasse på videregående. Wow! Tiden har virkelig gått fort. Av alle år på skolen, må dette året være det jeg personlig mener har gått mye fortere enn alle andre. Jeg har hatt det så utrolig morsomt på skolen dette året og har lært så mye nytt og interessant. På grunn av mediefagene har ikke skoledagene virket så lange og kjedelige som på ungdomsskolen, hvilket har hjulpet veldig mye på motivasjonen.

Jeg har ikke vært halvparten så sliten som tidligere, og jeg har virkelig funnet meg til rette på Fyrstikkalleen. Så jeg krysser fingrene enormt mye på å få plass der til neste skoleår også, for dette må være den eneste skolen etter barneskolen jeg virkelig har trivdes på. Selv om det skal bli veldig deilig med skolefri framover, vil jeg nok savne dette skoleåret. Den tingen jeg kanskje kommer til å savne mest i ferien er Macen, for den må vi levere tilbake på tirsdag om ikke vi blir trukket opp til eksamen. Buhu! Jeg har virkelig forelsket meg i Macen og kommer mest sannsynlig til å klikke på Pcen når jeg må vende meg tilbake til den igjen. Den trenger uansett en real oppussing, for det ligger så mye dritt innpå den. Så må jeg innstalere nytt antivirusprogram på den, for abonementet på det jeg hadde har gått ut for lengst. 

Ja, ja. Life must go on anyway. Så jeg tror ikke det blir særlig bedre av at jeg sitter og klager over det. Jeg får vel bare prøve å se det positive med det å få sommerferie. 

På en skala fra 1 til 10

 • 14.06.2014 - 23:28

For en utrolig hyggelig dag jeg har hatt sammen med søsteren min, for en gangs skyld. Jeg spurte hun på veien hjemover hvor morsom denne dagen har vært for henne i en skala fra 1 til 10, og jeg ble faktisk veldig glad og overrasket over at hun svarte 9. Så spurte jeg igjen om hva hun syntes om denne bursdagspressangen, og det eneste hun sa var: ettersom at du normalt ikke gir meg gaver, er dette den beste gaven jeg har fått fra deg. 

Selv hvor mange stygge meninger jeg kan ha om Øyvår, er det dager som denne som forteller meg hvor mye hun egentlig setter pris på meg. Trass i all kranglingen. Akkurat som henne har jeg hatt en veldig koselig og morsom dag. Faktisk så tror jeg ikke at jeg kan huske sist jeg hadde det så triveldig sammen med Øyvår, og for min del håper jeg at det går an å få til flere slike dager med henne. Hun er tross alt en veldig artig person å være med når hun er i godt humør. 

Dagen i bilder:

The foalt in our stars

 • 14.06.2014 - 11:57

Siden Øyvår hadde bursdag i går, samme dag som jeg var nødt til å passe de to små mens mamma var på sommerfest med jobben, ble det ikke mye feiring av dagen hennes. Så for å være en ekstra snill storesøster skal jeg gjøre to ting for henne i dag. Vi skal på kino og se The Foalt in Our Stars, for den ønsket hun så utrolig å se etter å ha ett traileren. I tillegg til dette skal vi på Norwegian Wood Festivalen og blant annet se Passenger på scenen. Dette går jeg ut i fra at Øyvår vil like ekstra godt, siden hun fikk helt dilla på låten: Let Her Go en god stund. Så hadde jeg veldig vondt for å takke nei til to gratisbilletter til festivalen da en venn fra klassen spurte meg om jeg var interessert. 

Selv om bursdagen hennes ikke ble slik som forventet sett fra hennes øyne, tror jeg at dagen i dag vil få hun til å glemme det. Vi har vært heldige med været også, for solen steker som bare det i dag og, så jeg skal i hvert fall kose meg så godt jeg kan. 
Young Wood Festivalen 2014

 • 13.06.2014 - 15:55

Det er deilig med avbrekk fra ordinære skoledager. Jeg har utrolig nok hatt det utrolig morstomt trass i alt jeg går rundt og tenker på om dagen. Jeg tror dette var noe jeg hadde ordentlig godt av. Jeg traff på så mange venner fra ungdomsskolen og fikk tankene over på noe helt annet, noe mer morsomt. Humøret har derimot vært noe for seg selv i dag. Det har gått litt opp og ned, og derfor har jeg ikke vært i særlig konserthumør heller. 

På konserten var: Oh Mama, Eye Emma Jedi, Kaveh og Arshad Maimouni. Helt ærlig hadde jeg ikke hørt om noen av de. Ja, jeg har hørt noe musikk av de, men ante ikke hvem de var. Jeg fikk en T-skjorte av Kaveh da. En "resirkulert lyd" T-skjorte. Alt for stor, men deilig å ha på. 


Utmattet og tappet for krefter

 • 12.06.2014 - 18:08

Nå er jeg sliten. Dagen har vært lang, men den er enda ikke ferdig for min del. Jeg er en hel fotoanalyse unna noe som helst som kan kalles fritid. Jeg har nettopp kommet hjem og skulle gjerne ønske at ferien startet i dag, ettersom at jeg føler meg helt kaputt og ferdig. Kan like gjerne bare legge meg i dvale, for det er så sliten jeg føler meg om dagen. Helt utmattet og tappet for krefter.

Jeg startet dagen med å begynne på The Lovley Bones, en film jeg har ønsket å se lenge. Engelsktimen bestod av Mad Men episoder og som om ikke det var kjendelig nok, ville medielærerne ha oss til å se mer film: Tusen Ganger God Natt. En spennende film, men Gud så lang. Å se lange filmer på skolen er som å se Titanic tre ganger på rad hjemme. Det går så tregt og du venter bare på at filmen skal bli ferdig. 

Skal bli deilig med en skoledag litt utenom det vanlige i morgen. Istedet for flere kjedelige timer med fellesfag i et lite klasserom med tett luft, blir det Yougwood gratiskonsert i Frognerparken. Gratis mat, gratis drikke. Ja, rett og slett gratis alt. Tror det kan hjelpe på motivasjonen og ståpå viljen den siste uken vi har igjen på skolen.

Sentraliseringen har gått for langt!

 • 11.06.2014 - 23:37

På et lite sted som Rjukan, der jeg kommer fra, velger mange å flytte vekk på grunn av dårlige utdanningsmulgligheter og lite arbeidsplasser. 

Da jeg var liten husker jeg hjembyen min som en plass med masse mennesker. Nesten flere barn enn voksne. Det var alltid noen å leke med og alle var så hyggelige og imøtekommende. Med tiden, ble jeg eldre og det ble desverre de store barna også. 

Flere fikk større interesse for skolegang og utdanning. Hvilket jeg i dag forstår, på grunn av alle de mulighetene man kan få i det voksne arbeidsliv. Mange fikk ambisjoner om noe stort og ønsket å følge drømmene sine. 

Som mange andre også gjør, elsker jeg hjembyen min. Jeg fikk vennene mine der, startet på skole der og har de beste minnene fra det stedet. For meg som virkelig elsker hjembyen min er det sårende og trist å se favorittplassen min visne vekk og bli forlatt.11 år senere ser jeg det enda tydligere. I disse dager legges akkuttfunksjonen ved Rjukan sykehus ned. Dette medfører mere tapte arbeidsplasser og et dårligere tilbud til de som blir igjen. Flere unge vil ønske å flytte ut til de store byene der mulighetene er, og bare de eldre blir igjen. Den 16. juni kommer et tog av busser med frustrerte mennesker fra Rjukan for å gjøre et desperat siste kamptog til stortinget. Alle har vi ett felles håp: en fremtid for den lille byen som en gang var vuggen til norsk industrihistorie. Det siste jeg ønsker er å se Rjukan, min idylliske verden, ende opp som en spøkelsesby.

NB! - Ved fler enn 300 signaturer vil kommunen bli nødt til å ta opp saken for eventuel lovendring  Du kan gi din signatur ved å klikke på "Skriv under sak" på følgende neddside linket under:
https://minsak.no/sak/547  (direktelink).

Del gjerne innlegget og/eller saken videre. 
#Rjukan #RjukanSykehus #Utdanning #FraFlytting #Barndomsminner #Hjemby #Idyll #Spøkelsesby

Korte dager er best

 • 11.06.2014 - 13:33

Hvis de siste skoledagene hvert skoleår framover blir som de vi har hatt denne uken, vil livet mitt på skolen fotsette å være konge. Det er da man setter ekstra stor pris på de lærerne man har fått. Man får plutselig et inntrykk av at de vet hvor utrolig sliten du er etter et langt skoleår med mye hardt arbeid. Frivillig kommer jeg stadig ekstra tidlig på skolen for å finne min "indre ro", for den er det ikke akkurat mye å ta av her i hus. Mange ser på det som en veldig og utrolig merkelig ting. Det å ville komme tidlig på skolen. Hva er galt i det egentlig?

Jeg fant på noe ekstra morsomt for meg selv i dag. Den nye sesongen av Pretty Little Liars hadde premiere i går, men siden jeg har sluttet å se på tv ser jeg det på nett istedet. Da ble det en rolig og veldig spennende start på dagen. Hadde jeg visst på forhånd at skoledagen skulle bli så kort som den ble, ville jeg mest sannsynlig ventet med å se episoden til jeg var kommet hjem. Ofte er Pretty Little Liars en snakkis på skolen for oss som ser på tv-serien, men sånn er det vel med alle tv-serier. 

Siden vi dro på tur ned til Nobel Fredssenter i dag og fikk dra veldig tidlig, har vi fått noen hjemmeoppgaver. Den første oppgaven jeg har tenkt å begynne med er å finne ut av hjem i huleste Adolfo Perez er. Navnet som står skrevet på inngangsbilletten. Det eneste jeg vet er at han vant Nobel Fredspris i 1980. Så jeg antar at det jeg gjør de kommende timene er å lese hele Wikipedia siden om han, i tillegg til det som er å finne på Store Norske Leksikon. 

Pretty Little Liars Spoiler: Vi får vite hjem A er!
#PrettyLittleLiars #PLL #Skole #SnartSommer #NobelFredssenter #TvSerier #AffiMizza #Onsdag

 

Snakker man om solen, så skinner den!

 • 10.06.2014 - 17:03

Akkurat i det man skulle tro at resten av skoledagen var i ferd med å bli alt annet enn moro skinner solen. Istedet for å sitte foran hver vår Mac og skrive nyhetsartikler, hvilket jeg foresten er utrolig dårlig på, kommer lærerne etter ti minutters pausen og sier at vi skal se på film. Hvilken person er det som ikke blir glad når læreren nevner ordet: film? Selvfølgelig måtte det være en film relatert til temaet vi holder på med, men hvem bryr seg om det? Vi fikk se på film!

Når jeg tenker meg om har jeg sett filmen før i en fjern fortid. Kanskje en sen lørdagskvels på TV3. Er litt usikker, men skuespillerene og filmens plot og setting virket veldig kjent. Filmen vi så var State Of Play, og for dere som ikke kjenner til filmen inneholder den hovedroller som Russel Crowe og Ben Affleck sammen med Rachel McAdams. Filmen kom ut i 2009 og handler kort sagt om en kjent journalist som etterforsker drapet på en kongressmanns elskerinne.

Siden filmen var så lang fikk vi dra hjem med en gang den var ferdig. Så nå sitter jeg her. Hjemme. På sengen. Med Macen på fanget, og prøver å finne ut av hva fader jeg skal bruke resten av dagen min på. 

Vondt skal vondt fordrive

 • 09.06.2014 - 16:18

Nok en dag med strålende sol har det vært i Oslo, og med så varmt vær er det ingen grunn til å sitte hjemme hele dagen. Derfor tok vi oss turen opp til Ulsrudvann i håp om å bade og kjøle oss ned, men for min del ble ikke det noe av. Jeg har nemlig hatt litt skrekk for å bade ute siden den gangen i 6.klasse da jeg faktisk tråkket på en fisk, men vi har alle noe vi er litt småredd for. Så istedet lå jeg på teppet og ble solbrent. Solbrent på armer, solbrent i ansiktet og solbrent på halsen og nedover mot toppen av brystet. Rett og slett så solbrent at jeg ser på meg selv som ihjelstekt tomat. Haha! 

I tillegg til å ha blitt utrolig solbrent, har jeg klart å påføre meg selv mange vonde gnagesår på føttene. Dette kan selvfølgelig skyldes at jeg brukte sokker i tette joggesko istedet for sandaler og andre åpne sko i dag. Vondt skal vondt fordrive. (Noe inne helvete og).
Beste dagen i livet

 • 08.06.2014 - 19:15

Denne søndagen gikk til mye av det samme som gårsdagen gikk til. En tur ned til Aker Brygge for å kose oss og bruke dagen til noe annet enn å bare sitte hjemme og gjøre ingenting. Miriam og Diana var kanskje de av oss som hadde det mest moro i dag. De danset og lo og løp rundt. Skulle nesten tro de hadde den beste dagen i deres liv. Det er koselig da. Så har vi vasset i forskjellige fontener i sentrum og bare kost oss verre.

Siden det har vært fint vær i dag, med skinnende sol og praktisk talt helt blå himmel, fikk vi oss en is hver på veien hjemover igjen. Det er sykt å tenke på hvor mye man kan sette pris på en is i en slik sommervarme som i dag. Nå holder solen på å senke seg ned for kvelden og jeg vil si vi har utnyttet det fine været til det ytterste. 


Uff! Så glemst jeg er

 • 07.06.2014 - 19:12

Er ikke jeg super flink? Tar med meg kameraet ned til byen, forbereder meg på å ta bilder av alt som skjer, men hva er det jeg har glemt? Selvfølgelig det viktigste av alt, SD-kortet. Minnekortet. Hvordan går det an å være så fjern at man glemmer det? ARG! Nå er jeg irritert på meg selv. Heldigvis hadde jeg ikke glemt mobilen min, så da ble det i hvert fall noen bilder. Ikke mange, men sånn er livet noen ganger. Spesielt når man er så glemsk som det jeg er.

Nå har jeg kommet hjem igjen fra en super koslig dag på byen. Det ble ikke like mye musikk som forventet på grunn av at mine to minste søsken ikke trives rundt høy musikk, eller høye lyder i det hele tatt. Så istedet ble det en koslig dag nede på aker brygge. De to minste var mest opptatt av alle båtene og endene som var der, så jeg regner nok med at det blir en tur ned dit i morgen også. Musikkens dag

 • 07.06.2014 - 12:56

Det er lørdag og i dag av alle dager skjer det enormt mye rundt om i Oslo sentrum. Det er nemlig musikkens dag denne lørdagen, og det betyr at det er fullt av gratiskonserter å dra på. Dette skal selvfølgelig jeg gjøre, men ikke alene. Sist gang dro jeg med pappa og denne gangen skal jeg dra med mamma. Fear share rett og slett. To nye sanger anonymt spredd på nett

 • 06.06.2014 - 21:27

På mandag og i dag ble to helt nye låter spredd anonymt ut på nett. Disse sangene skulle originalt ha vært med på Bangerz albumet til Miley Cyrus, men fikk aldri plass på den ferdige og absolutte listen med sanger på albumet. 

 • Mandag - Pretty Girls (Fun)
 • Fredag (i dag) - Last Goodbye

Hør selv og finn ut av hva du tenker om de. 

The obsession of beauty and fitness

 • 06.06.2014 - 15:30

Jenter har i lang tid vært opptatt av å ta seg godt ut i offentligheten. Det er helt greit for det gjør gutter også på sin måte, men enkelte tar det kanskje litt for langt. En typisk feminin jente sminker seg, går i matchende klær og bruker mye tid på å se slank og pen ut. Men hvor går grensen? Selv er jeg fornøyd med min nåværende kroppsvekt og har lært meg å akseptere mitt utseende med tiden, og dette har på sikt både gitt meg en bedre selvfølelse og en bedre selvtillit. Det er jeg glad for egentlig, for nå tørr jeg mer og tar ikke negative kommentarer om utseende mitt så personlig lenger. 

Så har vi slike personer som søstern min. De som trener på Elexia, spiser sunn mat og er veldig mye i aktivitet hver dag. De som ser på meg og sier "nå må du begynne å trene Ragnfrid". Jeg skjønner at vi i dagens samfunn blir "presset" til å trene. Enten det er av artikler i ukeblader, aviser, av venner eller de som rett og slett ser på oss som stygge eller mindre pene. Alle vil være pene. Alle vil ha den deilige og sexy kroppen. Likevel er det ikke alle som kan få den kroppen de silker etter. 


Vi er alle født med forskjellige kroppsfigurer: Pæreformede, firkantede, epleformede, timeglassformede. You name it. Hvorfor er vi så misfornøyde med kroppene våre? Er det regler og lover som bestemmer hvordan din kropp skal se ut og hvilken kroppsfigur som er penest? Det er slik det føles. Det er for mange som misliker kroppene sine, og jeg tror for det meste at det kommer av at vi er usikre på oss selv og må påføre andre denne usikkerheten. Hvorfor gjør vi det?

Artister som Beyonce og Demi Lovato, samt Nicki Minaj er kjent for sine kvinnelige former. De har brede hofter, store bryster og har den typiske timeglassformede kroppsfiguren som mange kvinner lengter etter. Likevel finnes det mennesker som mener at disse artistene er litt for tykke. De er kvinner og alle kvinner har former, men ikke alle kvinner har former som er like tydelige som Beyonce, Demi Lovato og Nicky Minaj sine. Det er akkurat som om dagens kroppsideal for kvinner har blitt Victoria's Secret modeller. Slanke kvinner uten former. Rette streker. Fyrstikkmennesker. Det er greit å trene, men er ikke det noe du skal gjøre for å holde kroppen sunn og i helsemessig god form? Trening i dag er ikke hva det en gang var. Nå er trening en form for å bli tynn, for å få den kroppen du sikler etter. For å få større rumpe enn vennene dine. 

På leting etter sommerjobb

 • 05.06.2014 - 17:07

Mange av dere har helt sikkert vært våkne i flere timer alt på grunn av skole, men siden jeg har fri i dag bestemte jeg meg for å ligge litt ekstra lenge under dynen. Hvilket jeg faktisk gjør fremdeles. Det er snart sommer og jeg har så vidt begynt å lete etter aktuelle sommerjobber for meg. En venn fra klassen informerte meg om en ledig stilling på radio Metro i går, og det er jeg faktisk ganske glad for at hun gjorde. Stillingen krever ikke noe spesielt annet enn at du må være god til å snakke med folk, har en behagelig stemme og er bredt orientert og bør helst være kjapp i replikken. I tillegg til å være veldig kreativ og ha mye på hjertet. Du må ikke nødvendigvis ha vært på radio før en gang. 

Stillingen kan du lese om <HER>

Det å ha skolefri midt i en skoleuke, vil ikke nødvendigvis si at du har 100% fri fra skolen. Det fører faktisk med seg hjemmeoppgaver, så teknisk sett kan man kalle både i dag og i morgen for studiedager. Det er ikke mange oppgaver det er snakk om, men det er ikke akkurat mer motiverende å sitte hjemme og gjøre de samme oppgavene som du kunne ha gjort på skolen. Når du er hjemme fra skolen er ikke akkurat skoleoppgaver det første du tenker på. Da tenker du for det meste på å slappe av og bruke dagen til noe annet enn skolerelaterte ting.

 

Drikking i tidlig alder

 • 05.06.2014 - 15:04

Mange på min alder i dag, ja til og med de som er yngre enn meg drikker. Selv vet jeg ikke hvorfor man velger dette. Jeg har hele livet vært bestemt på å ikke drikke før jeg er myndig og har lov til det. Dette skyldes for det meste at jeg har så utrolig mange yngre barn som ser opp til meg, og jeg ønsker ikke være den personen som påvirker yngre med å gi de dårlig innflytelse. På skolen hører jeg så mange snakke om de enorme og råkule fyllefestene, og jeg føler meg faktisk veldig utenfor. Jeg har lyst til å dra på fest med klassekamerater, men takker bestandig nei fordi jeg vet det blir servert alkohol. Jeg vil ikke bli utsatt for drikkepress, for dersom jeg skulle ende opp med å drikke, ville jeg ha angret og gjort det stikk motsatte av hva jeg hele livet har forsøket å unngå. 

Det værste du kan oppleve som storesøster med disse meningene om alkohol, er den dagen lillesøstrene dine skulle velge å falle i denne fellen. Velge å bli venner med de menneskene som gir deg nettopp denne dårlige innflytelsen. Jeg er så glad for at jeg kun har venner som mener akkurat det samme som meg, spesielt når det kommer til alkohol.

Snakk om lang helg

 • 04.06.2014 - 16:21

Når vi tenker langhelg, tenker de aller fleste av oss på at det er tre dager fri istedet for to. Det er til vanlig helt okey det, men vi har fem. Hva trenger man fem dager fri for rett etter at det allerede har vært langhelg? Det er godt for søvnen, siden du kan sove lenger enn du ellers ville ha gjort, men hva er poenget egentlig? Det er ikke mange dager til opptrekkning til muntlig eksamen, og jeg ser i hvert fall på det som veldig nødvendig å bruke de siste ordinære skoletimene på forbereding og annet relatert skolearbeid. Hvorfor sende oss hjem bare fordi et annet klassetrinn skal ha muntlig eksamen? På ungdomsskolen var det ikke nødvendig for 8. og 9. klasse å bli sendt hjem da vi hadde muntlig eksamen. Hvorfor skjer det her da?

Så mange ubesvarte spørsmål og så mye frustrasjon denne uken. Hvorfor skal der verste skje meg når jeg minst trenger det?Fuck You right now!

 • 04.06.2014 - 11:20

Jeg vet jeg rent over ikke er normal når jeg sier dette, og det vet jeg, men fy farao så forbannet jeg er på hele skolen min denne uken! Jeg ligger på en vippekarakter i engelsk, og planen var at vi i utgangspunktet skulle ha en skriftlig vurdering i engelsk på torsdag. Bare på grunn av at 10.klasse skal ha muntlig eksamen, kan vi ikke være på skolen den dagen heller. Hvilket fører til dette:

"Despite our heartfelt protests, it is considered necessary to give you Thursday off as too many teachers are involved with the oral exams for business to continue as usual. This means that your last assessment this year is canceled and that you lose this opportunity to better your grade. For this we English teachers are sorry."

Jeg er så utrolig lei av at ingen lærere klarer å bli enig om noe. Er det ikke det ene, vel... Da er det det andre. I tillegg til denne forferdelige nyheten har jeg fått oppført ugyldig fravær av gymlæreren min i en time vi ikke har gym en gang. Hvilket for meg er en langt verre nyhet. Jeg har vært på skolen til en hver tid i hele år uten noen sekunder, minutter, timer eller dager fravær. Hvorfor faen gjør han dette mot meg? 

Dagen min er offisielt ruinert.

Mer fri å se fram til

 • 02.06.2014 - 16:20

Mer fri er på vei denne uken. Siden 10.klasse skal ha muntlig eksamen på fredag, blir resten av skolen kastet ut, eller gitt fri som det så pent heter. Det betyr at det for meg er nok en langhelg å se fram til. På torsdag starter vi med en dobbel skriveøkt i engelsk, og siden alle kontaktlærerne vi har på trinnet skal være sensorer den dagen, kan det hende vi får fri fra etter engelsktimen og utover den dagen. Vi fikk nettopp vite før vi dro fra skolen i dag at vi ikke kunne ha naturfag på torsdag, fordi naturfagslæreren vår også skal være sensor. Yey! 

Fri, fri, fri, fri, fri! Siden jeg egentlig er ganske så utslitt etter alt som har skjedd på skolen i dag, tenker jeg å fortjene meg en lur før jeg gjør noe mer. Jeg er solbrent, har fullt av myggstikk på armene og har vondt i nakke, hode og mye mer. Rettere sagt - helt utmattet. 

Jeg har også laget et nytt gratisdesign, så for dere som er interesserte eller bare nysgjerringe på å få se hvordan det ble kan dere klikke:
For kodene <HER>
Se demo <HER

Varme sommerdager

 • 01.06.2014 - 16:16

Jeg må være ærlig og si at jeg er den som klager mest på varmen på de aller fineste sommerdagene. Det er veldig kjipt for de rundt meg som har ventet hele året på denne varme årstiden, men hva kan jeg egentlig gjøre med det? Jeg liker ikke å bade ute, jeg liker ikke å sole meg og jeg liker ikke å dra meg gatelangs og bare spise is. Jeg liker sommeren, men ikke midt på dagen på den varmeste tiden av døgnet. Jeg liker sommeren etter klokke 20:00 om kvelden, for da er det kjøig og fint ute. Det er gjerne da jeg kan ta med meg kameraet ut og finne den perfekte plassen å ta bilder av solnedgangen på. 

I dag har det vært en slik varm sommerdag, og jeg har forsøkt alt jeg kan på å sitte ute og nyte sommervarmen. Jeg kan ikke si det har funket så godt, for jeg liker ikke svette og spesielt ikke av å bare sitte stille. Så for å ikke tenke for mye på akkurat det, tok jeg med meg radioen ut på forsiden av huset. Det funker alltid å ta med seg P3 når man skal være ute. 
20 dager igjen

 • 01.06.2014 - 11:57

En ny måned med nye muligheter står foran oss. For min del er det bare 20 dager igjen før skoleslutt og det skal bli deilig nå kjenner jeg, selv hvor mye jeg faktisk liker å være på skolen. I dag er det også klart for å kåre en ny vinner av månedens blogg, så det er bare å melde dere på dersom dere ennå ikke har gjort det og ønsker det. Påmelding skjer <HER>. Planer for dagen har jeg ikke, men jeg har siden i dag morges hørt drit høy musikk i nærområdet, som kommer og går. Hvis den dukker opp igjen tenkte jeg å være litt på jakt og finne ut av hvor musikken kommer fra. For alt jeg vet kan det være en konsert i nærområdet jeg ikke har blitt informert om. Så det blir gøy.
 

Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no