Ragnfrid.blogg.no

- Hverdag / Inspirasjon / Underholdning -

Game Of Thrones Exhibition

 • 30.04.2014 - 22:21

Av alle utstillinger jeg har dratt på, må "Game Og Thrones Exhibition" være noe av det kuleste og mest "WOW" opplevende øyeblikket jeg har  fått lov til å vært med på. Jeg håper alle store fan av tv-serien fikk være med på denne ekstraordinære utstillingen de fem dagene det har holdt til i Norge. Det er første gangen i mitt liv hvor jeg har vært borti en utstilling for en så populær og verdenskjent tv-serie med gratis inngang. Etter å ha sett alt på innsiden, kan jeg forstå hvorfor det var begrenset for hvor mange mennesker som slapp inn. Det var rene opplevelsen for livet, og jeg håper virkelig på at noe lignende vil skje igjen.


Fra venstre: Ine, meg og Patryck

Avsløring:
Alt av kostymer og rekvistitter som blir brukt på settet av Game Of Thrones var der. Drageegg, Kroner, brosjer, smykker and you name it. Så stilig og så utrolig spennende, som sagt for de som har interesse for den slags. Det jeg likte best med denne utstillingen var 4D opplevelsen. De som kjenner til tv-serien vet at det er en høy isvegg som blit kalt "The Wall", og denne isveggen og området rundt den hadde de laget en 4D opplevelse av.

Det som skjedde var at du tok en heis opp isveggen og når heisen stoppet måtte du snu deg 180 grader slik at du kunne se hva som ventet på toppen av veggen. Jeg døde nesten. Selvfølgelig kunne ikke du styre hva som skulle skje, så jeg løp og stupet på andre siden av isveggen i tillegg til at jeg fikk ildkuler kastet på meg. Herre gud for en opplevelse. Jeg kunne gjerne gjort det igjen hadde det ikke vært for at synet ble veldig tåkete og merkelig.  Etter den kuleste og første 4D opplevelsen i mitt liv gjorde vi ikke så veldig mye mer. Sett bort i fra at vi fikk sitte på den berømte jerntronen, og se hvor mye som ble brukt av og hvor ekte de visuelle effektene er. De hadde faktisk en tv-skjerm der de viste hvordan landskapet egentlig så ut, og hvordan det så ut etter at alt av visuelle effekter ble lagt til. Jeg har aldri lært så mye om visuelle effekter, og jeg lærte mer her enn jeg gjorde da vi lærte om det på skolen. What is that? Alle burde ha dratt dit, for det var virkelig en opplevelse for livet. 

Profesjonelt arbeid

 • 29.04.2014 - 20:35

Da er jeg endelig ferdig med designet av bokomslaget, og jeg må si jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det er ikke helt likt det originale designet på boken, noe som var poenget. Jeg har en god magefølelse på at denne oppgaven resulterer i en god karakter, siden en av lærerne allerede har påpekt at det hele ser veldig profesjonelt ut. Det hadde jeg faktisk aldri sett for meg som en tilbakemelding, så det var veldig positivt. Det eneste som gjenstår før jeg kan levere oppgaven er å tegne en skisse av hvordan jeg tenkte meg fram til resultatet. Jeg har allerede oppfyllt alle kriteriene, så det er ikke egentlig noe mer jeg trenger å stresse med å få gjort.


Et "print screen" bilde av bokomslaget. 

Da det det vel egentlig bare for meg å finne fram mattebøkene mine og starte å øve til morgendagens mattetentamen. Ønsk meg lykke til da dere, så blogges vi i morgen!

Blanco er STYGT!

 • 29.04.2014 - 17:46

Selv med en del fridager denne uken, er det fremdeles mye å gjøre i min verden. I kveld må jeg øve som en gris på mattetentamen som er i morgen allerede, og designet til bokomslaget må være ferdig innen mandag, samme dag som naturfagsamtalen. Heldigvis ble fristen for akkurat den oppgaven utsatt og det tenker jeg er ekstremt deilig med tanke på mattetentamen i morgen. Siden jeg ikke ordentlig fikk dra på Game Of Thrones Exhibition i helgen, har jeg og en annen Game Of Thrones fan fra klassen tenkt å dra ned i byen etter tentamen i morgen. Det er tross alt den siste dagen utstillingen vil være i Norge og da blir det enten i morgen eller aldri. 


Favoritt kulepennmerke

Senere i kveld må jeg ta meg en tur innom Bryn Senter, for jeg kan ikke møte opp på tentamen uten penn, og siden jeg ikke liker å bruke vanlige kulepenner må jeg dra dit for å finne noen man kan viske bort med. Av alle skrivesakene jeg har må viskelæret være min beste venn. Jeg hater virkelig å bruke blanco, for da sier perfeksjonisten i meg at konteksten ikke er pen nok. Dessuten synes jeg det er skikkelig stygt å bruke blanco. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan ha funnet opp noe så sølete. Det ser ærlig talt ut som hvit neglelakk du smører utover papir. 

 

 

Starten på en varm sommer

 • 28.04.2014 - 18:18

Desverre ble det ingen oppdatering på bloggen i går. Mesteparten av det skyldes endringer i dagsplanen. Min ide for gårsdagen var nemlig å først dra ned til byen på Game Of Thrones Exhibition, for så å dra til pappa og blogge om det. Hehe! Det skjedde aldri. Jeg gikk deriomot ned til byen, og i teorien skulle jeg ha dratt på Game Of Thones Exhibition, men jeg hadde aldri sett for meg at det var så mange fans av tv-serien her i bitte lille Norge. Køen for å komme inn var altså så lang at jeg måtte ta en besluttning. Det var enten å stå hele dagen i kø, eller å dra til pappa. Da ble det pappa da. Så jeg ringte han og spurte hva han hadde av planer for dagen, og han, min søster og kjæresten hans var på vei til Sofienbergparken for å grille. 

Jeg ønsket ikke ta trikken det korte strekket bort til Sofienbergparken, så jeg gikk. Noe som tok meg omtrent 15-20 minutter. Istedet for å vente ute i en park på en varm sommerdag med en folkemengde på kanskje 400, gikk jeg til nærmeste kiosk, hvor pappa ofte spiller V75 når vi er hos farmor. Da jeg kom til kiosken var det ingen pappa å finne, så jeg ringte han, men han var så vidt kommet ut av døren. Å vente på pappa er ikke særlig morsomt, for man vet aldri hvor lang tid han vil bruke. Fem minutter ble til ti minutter, og ti minutter ble til tjue minutter. Det var kanskje på dette tidspunktet pappa kom. 

Siden parken allerede var proppet med mennesker, tok det tid å finne den perfekte plassen å rigge opp sakene våre. Det var jo sol og strålende vær, så vi lette selvfølgelig etter en plass uten skygge. Jeg måtte selvfølgelig kle meg litt vel varmt i forhold til været, så jeg svettet som en gris. Jeg skulle ha tatt på meg en shorts og ikke en lang tettsittende bukse. Går det ikke an å tenke liksom?
Det eneste jeg misunner søstrene mine er at de kan smile med tennene

Til tross for all ventingen og hetebølgen utendørs, ble det veldig koselig med grilling. Jeg hadde på forhånd gått helt ned til byen, og igjen gått helt til Sofienbergpaken, så sulten var jeg. Aller mest tørst i grunn. Å gå så langt og så mye på en varm sommerdag som i går, uten å ha med seg noe å drikke på, er ingen god ide. Det har jeg lært nå. Neste gang blir det kanskje riktige klær og drikke i sekken. 

Outfit #26042014

 • 26.04.2014 - 19:19T-shirt // H&M 
shorts // Stormberg
Sports bra // Pierre Robert 

Når det uforventede skjer

 • 25.04.2014 - 20:08

Helt siden det ble annonsert at Miley Cyrus skulle holde konsert i Norge på Telenor Arena, har jeg vært forberedt på å ikke dra på grunn av generelt lite penger i lommeboken. Jeg er en stor fan og har vært helt siden Hannah Montana ble lansert på Disney Channel i 2006. Så har det ene ledet til det andre, og nå sitter jeg her med hennes fire lanserte albumer, ti med Hannah Montana albumene. Fimene hun har hatt roller i har jeg også i hyllen min. Så skjer det uforventede. Det er i dag en måned og tre dager til Miley Cyrus kommer til Norge og hva skjer? Melissa sender meg en melding på Twitter der hun spør om jeg fremdeles ikke har tenkt meg på Bangerz Tour konserten den 28. mai. Jeg sier jeg fremdeles ikke har penger og at det er dyrt, for det kan man ikke nekte for. Så sier hun at hun ikke kan dra på konserten likevel og spør om jeg er interessert i å kjøpe billetten hun ikke får brukt. Selv hvor stor fan jeg er, spurte jeg om jeg kunne få tid til å tenke på det. Så jeg nevnte saken for mamma, og hun spurte meg hvor mye Melissa ville ha for billetten. Jeg har endelig spart opp en del penger igjen og fortalte mamma at jeg hadde råd til det. Mamma støtter meg som alltid og sier at dersom jeg absolutt vil dette, så burde jeg gå for det. Kort tid etterpå går jeg inn på Twitter igjen og takker ja med et stort smil til Melissa. 

Etter å ha spurt om hvordan vi skal gjøre det med betaling og sending av billett, ombestemte hun seg plutselig. 

"Vet du hva? Du er bestevennen min. Du trenger ikke betale
for den ;) Det er en gave fra meg til deg. Hva er adressen din?"Oh My God! Bare gir hun den til meg sånn uten videre, uten å ønske noe i gjengjeld? Wow! Melissa er virkelig verdens beste venn. Faktisk den beste venn en person kan få. På dette tidspunktet er jeg målløs og er tom for ord. Jeg fortalte hun etterpå at dersom jeg hadde vært hos henne nå, hadde jeg hoppet på henne som en galing og most henne med min gedigende klem. Ah! Det er så deilig å vite at man har et så utrolig flott menneske til beste venn. Jeg skylder Melissa virkelig big time for dette. 

My dream soon comes true, at last :) 

- Skal du på Bangerz konserten den 28. mai?

Det er media sin skyld

 • 25.04.2014 - 17:38

Veldig mange mennesker er opptatt av sin egen livsstil, og det er jeg også. Jeg er ikke som flere venner jeg har som trener hver uke hele året, men jeg trener jeg også. Når jeg trener skjer det gjerne om sommeren, ikke vet jeg helt hvorfor, men jeg trives kun under varme pledd om vinteren. Så når sommeren kommer tar jeg gjerne fram sykkelen og bruker den en del, for jeg synes det høres så utrolig kjedelig ut å dra på en spinningtime og "sykle" mens du stirrer i veggen. Jeg bruker også å jogge ganske mye om sommeren, for jeg elsker å være ute. Mamma forstår ikke hvordan jeg holde ut på de varmeste dagene, men så er det mange ting jeg ikke forstår at hun holder ut med heller. Når jeg trener fokuserer jeg ikke så mye på hvor flat jeg ønsker å få magen min, eller hvor mange kalorier jeg forbrenner. Det eneste jeg tenker på er å holde meg sunn og spise riktig. Jeg har aldri vært en fysisk sterk person, og har aldri klart å bygge opp muskler på overkroppen, uansett hvor mye jeg har prøvd. Så jeg kan vel si jeg har gitt opp på mange måter. Derfor er jeg drit sterk i beina mine og egentlig ikke så veldig mye mer enn det. 

Det er mye snakk om kropp og sinn på bloggen for tiden, og det er rett og slett fordi sommeren snart er her og at media skriver mye om nettopp dette. Hvordan ha et sunt forhold til trening, hvordan spise sunt og riktig, hvordan gå ned i vekt og hvordan få et bedre ytre. Dette er ikke en gang en brøkdel av hva det er å finne svar på der ute. Vi har så mange spørsmål vi ønsker svar på, og veldig mange av disse spørsmålene omhandler vårt eget utseende og kropp. Er jeg pen nok, er magen min flat nok, er huden min glatt nok? osv. Av erfaring vet jeg at du lett kan bli depresiv og misfornøyd med deg selv når du går rundt og lurer på så mye ved deg selv. Alle kjenner til media. De skriver om alt. Sex, hud, vekt, trening, kosthold, livsstil, sminke, utseende og masse masse mer. Jeg som går på medier og kommunikasjon vet at de skriver om slike temaer bare for å selge produkter og tjene penger, men er det virkelig nødvendig å få oss til å føle oss mindre og mer usynlig enn det vi er? Jeg tenker at det er media sin skyld at det finnes mennesker med spiseforstyrrelser og at det er så mange mennesker som er blitt kroppsfikserte. Jeg tror at dersom media stoppet å skrive om de mest personlige temaene, at verden ville vært et bedre sted med mindre press rundt seg. Kanskje vi da en gang i framtiden kunne sett på oss selv litt annerledes. 

Hva er å ha et godt selvbilde?

 • 24.04.2014 - 18:07

I barndommen har jeg mått støte på mange utfordringer i form av nedturer. Jeg har fått drittkasting etter meg, blitt såkalt mobbet og slitt med mye depresjoner, men likevel har jeg klart å holde selvbildet på topp. Etter så mange år med drittkasting og mobbing har dette blitt en del av hverdagen slik jeg ser den. Å få kommentarer som at jeg er, ser og kler meg merkelig, ville før gått veldig inn på meg. Særlig den tiden jeg slet med mye depresjoner, men i dag ser jeg helt annerledes på det. Får jeg de samme kommentarene slengt til meg i dag, vil jeg merkelig nok smile, takke og ta det til meg som et kompliment. I dag har ikke jeg noe problemer med å verken innrømme overfor andre, eller meg selv at jeg er suveren på alle måter. Om for eksempel søsteren min har en venn på besøk og de står på badet og sminker seg til en fest de skal på senere på kvelden, og søsteren min plutselig spør meg om hun ser pen ut, vil jeg alltid svare henne med å si at du ville vært pen uten sminke også. Så sier hun for eksempel "du er stygg". Da kan jeg finne på å si alt fra at jeg vet jeg er skikkelig digg og at jeg er verdens mest sexy og deilige kvinne. Da ser hun gjerne på meg med et stygt blikk, men fremdeles står jeg der og virker så selvsikker og så stolt over at jeg kan mene slike ting og meg selv og stå ved det. 

Jeg pleier selvfølgelig ikke å rope dette ut og framstå som en selvopptt egoist, for ett sted går grensen. Det totale bildet viser at flere mennesker trenger å danne et bedre selvbilde og få bedre selvtillitt, men jeg tenker. Er det slik at dersom du har for mange positive ting å si om deg selv, at du er egoistisk? Er ikke det å føle seg bra med den man er og ha et godt selvbilde en bra ting? Hver dag leser vi artikler eller får høre om mennesker som ikke klarer å se seg selv i speilet fordi de selv mener de er for stygge eller for feite. Noen av oss er kanskje disse menneskene selv, eller kjenner noen som har slike tanker som seg selv. Det er synd å lese, det er synd å høre om og jeg føler meg rett og slett hjelpesløs og deprimert bare av å vite at det finnes mennesker der ute som ikke klarer å sette pris på seg selv. Er det ikke da bedre å heller være noe egoistisk og heller tenke og mene positivt om seg selv?

Et klesplagg du skal bære med stolthet

 • 23.04.2014 - 18:28

I elleve år, eller faktisk så lenge jeg kan huske, har jeg latt håret gro uten å tillate meg selv å gjøre noe nytt med det. Lysten på langt hår startet vel på den tiden da tante bestemte seg for å klippe av sitt utrolig lange og silkeglatte blonde hår. Jeg husker hvor sjokkert jeg var. Hun hadde lengre hår enn det jeg har nå, og plutselig bare bestemte hun seg for å klippe det skulderkort. De fleste jenter tar på seg sminke for å føle seg bedre og mer selvsikkre, men den funksjonen sminken har på dè har håret mitt på meg. Det er flere jeg kjenner som har gjort det samme som tante gjorde, kanskje fordi det lange håret kun var en del av fjortisprioden deres. Men for meg er ikke hårfrisyrer en del av livets perioder, for meg er hår et "klesplagg" du skal bære hver dag med stolthet.Når jeg ser meg selv i speilet ser jeg en jente med ambisjoner som ønsker å gjøre noe nytt med seg selv, men som ikke tørr. Jeg ser i speilet, ser på det lange håret og prøver å forestille meg hvordan jeg ville sett ut og følt meg med et nytt hår. Et nytt ytre meg. Selvfølgelig er alle småpikers drømm å få like langt hår som de store kule jentene på ungdomskolen, men jeg går på videregående. Er det ikke da tiden har kommet for å forsøke å feile og lære av det? Jeg liker mitt lange hår, men når jeg tenker over hvor mye tid det går til å såpe det inn, vaske det, tørke det, gre det, og i det hele tatt stelle det. Jeg må innrømme jeg får litt lyst til å klippe mye av det bort da.

Å ha langt hår er fint for de som liker det, men sett uten i fra må det være lite økonomisk. Av alle i familien er jeg den som spiser opp alle flaskene med shampo og balsam, for ikke og snakke om alle hårkurene og håroljene mamma kjøper inn. Jeg ser for meg at budsjettet for hårprodukter vil synke betrakelig dersom jeg klipper håret kortere, men hva om jeg ikke vil trives med kort hår, hva skal jeg gjøre da?

Kan ikke lærere også tenke slik?

 • 22.04.2014 - 17:52

Det er slutt på ferie, slutt på moroa og slutt på dager med sløve morgener. Nå har skoledagene begynt for fullt igjen og det er enda åtte krevende uker til sommerferien. Neste uke er det mattetentamen, og snart er det tid for samtaler med naturfagslæreren angående oppgaven vår om Bærekraftig utvikling og energi. Så har lærerne også bestemt seg for at vi om ikke lang tid skal ha en ny kartleggingsprøve i lesing. Gjett om jeg gleder meg?... Ikke i det hele tatt. Jeg er ingen bokorm og kommer sannsynligvis aldri til å bli en, men må man lese så må man lese. "You allways do what the teacher says anyway". I hvert fall i mitt tilfelle. 

Nå sitter jeg hjemme, plantet på min seng. Er i ferd med å plukke opp mattebøkene fra sekken og sette i gang med ukens lekser. Tydeligvis slipper man ikke så lett unna lekser på videregående heller, men hvorfor ha mer lekser det fineste halvåret på skolen? Kan ikke alle de tunge og langtidskrevende leksene leveres ut det første semesteret istedet? Da sitter vi tross alt mest på rumpa og gjør ingenting likevel. Det er nå, når det er sol og fint vær at vi ønsker å kaste fra oss lekser og nyte det fine været. Selv merker jeg at lysten for å gjøre lekser er mindre når solen skinner enn når det bare er nedbør. Kan ikke lærere også tenke slik?

Nå husker jeg hvorfor

 • 21.04.2014 - 17:10

For en deilig dag. Solen skinner, og jeg har nettopp brukt de siste timene på tredje episode av Game Of Thrones og Veronica Mars the movie. Jeg kan ikke noe annet enn å strekke armene i været, se opp i taket og rope "Yes". Ikke bare har den karakteren jeg ønsket mest at skulle dø i Game Of Thrones dødd, men en reunion med barndommens beste tv-serie er overstått. For en film! Nå husker jeg hvorfor jeg en periode var skikkelig forelsket i Jason Dohring. Oh hy gosh! Noen ganger skulle man bare ønske man var en karakter i en film, og spesielt i slike filmer jeg ser så mye på, for der får alltid hovedpersonen drømmeprinsen sin til slutt. Jeg gleder meg til filmen kommer ut på DVD. 

- Kjøp filmen på CDON.COM i dag for bare 149,- 

Med tanke på hvor utrolig fint vær det er ute, tenker jeg at det skal bli veldig deilig å komme seg ut etterpå. Ut i det jeg vil innbille meg er 15-20*C. Jeg gjentar kanskje meg selv nå, men fy fader for en deilig dag. Hashtags: #VeronicaMars #GameOfThrones #GOT #Sol #InMood #DVD 

Fridager

 • 21.04.2014 - 10:53

Å våkne opp tidlig på dager jeg vet jeg har fri er ikke akkurat min sterkeste side, men jeg er uansett glad for at jeg klarte å stå opp relativt tidlig likevel. Det er siste feriedag før skolen begynner og da er det ikke mer ferie før sommerferien, men det er likevel litt deilig å tenke på at vi har enkelte fridager fra skolen før den tid. Som for eksempel 1. mai, Kristi Himmelfarsdag og 2. pinsedag. Siden 1.mai er på en torsdag i år, vil jeg nok gå ut i fra at de fleste skoler får fri på grunn av planleggingsdag fredagen etter. Så om jeg tipper riktig blir det langhelg neste helg.

Etter denne ferien er over har jeg så mye som venter på meg på skolefronten. Det er mattetentamen, muntlig høringer i naturfag og mer vil nok følge på. Det er snart tid for diverse eksamener også, og jeg ber på mine knær om å ikke komme opp i noe som helst, men om jeg gjør ønsker jeg å komme opp i matte. I'm just feeling it this year.  

Mord og mysterier

 • 20.04.2014 - 18:55

Da er kvelden endelig her og jeg begynner å føle meg hundre ganger bedre enn hva jeg gjorde da jeg kom hjem. Kort nevnte jeg i forige innlegg hvor glad jeg var for å komme hjem til Oslo , og det står jeg for. Ja, det er mer morsomt å være hos tante, men det er også utrolig deilig å komme hjem til normale rutiner. På tirsdag begynner skolen igjen og jeg skal av den grunn våkne tidlig i morgen også, for å ikke få kjempe problemer med å våkne tidlig på tirsdag. Er det noe jeg ikke ønsker så er det å forsove meg første dagen etter en ferie, eller forsove meg i det hele tatt for den slags skyld. 

Kvelden i dag vil nok by på det siste som er å finne av mord og mysterier. Påskekrimmene for i år er snart ved sin ende, og det er påskeferien også. Synd men sant. Derfor skal jeg bruke morgendagen til å slappe av alt jeg kan, og spare opp krefter til den lille tiden som er igjen av skoleåret. 

Reisesyk

 • 20.04.2014 - 15:59

Dette må være den lengste søndagen jeg har opplevd på lang tid. Jeg ble vekket klokken atte i morges, og etter jeg fikk på meg klær pakket jeg sakene mine. Da det var unnagjort tok jeg meg litt frokost, men dessverre for meg glemte jeg å ta meg drikke i tillegg, noe som førte til at jeg ble bilsyk på vei bort til togstasjonen og igjen har gjort at jeg har følt meg alt annet enn bra resten av dagen. Jeg har hatt vondt i hodet, vært uggen i magen, har mått veldig mye på do. You name it. Dette er tydeligvis ikke dagen min, for så reisesyk som jeg har blitt i dag har jeg aldri vært før.

Nå er jeg hjemme i Oslo igjen, og heldigvis for det. Jeg har sakte men sikkert begynt å føle meg noen lunde bedre enn tidligere i dag, men det roer seg vel nok ikke helt ned før etter en god natts søvn. Det er litt synd å tenke på at det kun er en dag igjen av påskeferien før vi må tilbake på jobb og på skolepulten, men er det noe jeg har lært så er det at liktene kaller uansett hvor man er hen i verden. 

Let the sunshine in

 • 19.04.2014 - 15:29

Siden sist jeg oppdaterte bloggen, har jeg og mamma rukket å spasere rundt i det fine solskinnsværet. Vi fant også butikken vi lette etter, og det var egentlig deilig å komme seg ut og bevege seg igjen. Vi har ikke så mye å finne på i dette boligfeltet tante bor i, så det å gå til butikken var en fryd for oss i dag. Vi skulle ikke ha så veldig mye, men siden det er påskeaften og det i tillegg er utrolig fint vær ute, tok vi oss råd til en pakke med Lollipop. Det er ikke hver dag man spiser is heller, så når man har sjans, så tar man det man får med ett bredt smil om munnen. 

Tante og de andre har også kommet seg hjem i mellomtiden. Noe jeg setter pris på, for så isolert som jeg har vært siden jeg kom, har jeg godt av noen latterkramper sammen med tante resten av dagen. Ikke snakk om resten av tiden jeg er her. I morgen går turen hjem til Oslo igjen, og jeg må nok en gang tidlig opp. Vi skal nemlig på toget som går 10:45 eller noe, så det å stå opp tidlig er vel en del av billetten.

Tenker på alle

 • 19.04.2014 - 10:48

God morgen kjære lesere!

Det er påskeaften og det er ikke veldig mye mer som skjer enn ellers. Vi har vært heldige med været i dag, for solen skinner og det er egentlig behagelig nok til å ikke drasse med seg jakken over alt. Alle bortsett fra meg, mamma og de to små har dratt ned til Kragerø sentrum for å få med seg diverse ting som skjer der. Jeg som vanlig tenker på alle og lot være å dra i håp om at resten skulle få en hyggelig dag på byen. Vi er ni personer i hus med de to sjoførene våre, og det var bare plass til åtte personer i bilene. Likevel så jeg ikke for meg at mamma og de to små skulle bli værende her. 

Siden det er rent lite å gjøre hos tante i det hele tatt, har jeg og mamma tenkt å finne Rema 1000 butikken som i følge tante ikke skal ligge så veldig langt unna. Noe må vel vi få ut av dagen vår også, selv om vi lov tære å bli med ned til byen. Nytt design

 • 18.04.2014 - 23:19

Endelig har jeg fått det designet jeg ønsket meg. Med bredere innlegg og plass til større bilder. Det fantastiske er at det hele er mitt eget arbeid som ligger bak, men nå kan jeg ikke glemme å takke alle andre bloggere som tilbyr CSS og HTML hjelp. Det designet dere kan se her nå har jeg fiklet med i flere uker, og nettopp fordi jeg er en nybegynner med CSS og HTML. Det er flere ganger hvor jeg har tenkt for meg selv at jeg like gjerne kunne legge prosjektet mitt vekk, men når jeg fikk dreisen på det ble det faktisk mye mer morsomt enn det jeg hadde sett for meg at det skulle bli. 

Hva synes du?

Foreløpig er header og profilbildet midlertidig. Siden sommeren er på vei, ønsker jeg et mer sommerlig tema og ikke vinter som nå. 

Tjene penger på å blogge

 • 18.04.2014 - 12:01

God morgen kjære lesere!

Om noen av dere har sett godt etter har jeg fått en ny annonse blant reklamene mine på bloggen. Annonsen er hentet fra Bloggerfy.com og skal hjelpe meg med å tjene noen kroner på bloggen. Dette er selvfølgelig et sted alle bloggere kan registrere seg for å kunne tjene noe på bloggen sin, uavhengig hvor mange lesere du får daglig. Det fine med nettstedet er at du ikke må være over 18 år for å registere bloggen din, men at du kan registere deg med tillatelse av foresatte. What a great deal.

Klikk på bildet for å komme direkte til registreringen.Jeg har blogget i fire år nå, og jeg har ennå ikke tid til en deltidsjobb etter skolen. Så det å tjene penger på en blogg du bruker ganske mye er veldig smart for min del. I det lange løp vil jeg nok få mye nytte av det også. 

Bak skyen er himmelen alltid blå

 • 17.04.2014 - 20:37

Dagen er snart ved sin ende og været har endret seg betraktelig siden i morges. Solen skinner, himmelen er blå og fuglene kvitrer atter en gang. Helt siden jeg stod opp har jeg tatt dagen med ro. Jeg har sett en episode av Reign og gårsdagens episode av Mayday, årets påskekrim på TV2. Jeg kjenner fremdeles på kroppen at jeg er ganske sliten og uopplagt, så det å komme seg i sengs om noen timer skal bli deilig. 

Generelt utover dagen har jeg vært lite sosial av meg. Jeg har for det meste bare trukket meg tilbake for å søke mer energi, som forhåpentligvis kommer fram i løpet av morgendagen. Det er ikke deilig å føle at man nesten ikke har nok energi til å en gang omgåes med sin egen familie. Det er ulikt meg, men jeg får nok bare se på det som nok en episode å gå gjennom igjen. 

Kalde dager

 • 17.04.2014 - 14:00

Da var den første av de fire nettene hos tante overstått, og det var faktisk ganske deilig å sove lenge i dag. Jeg var tydelig veldig sliten etter den lange og kjedelige dagen med tog og venting i går, at det å sove til 11:00 i dag var barnemat i forhold til hva det ville ha vært hjemme i Oslo. I mottsetting til hva det har vært forige gang jeg var her, er været ikke til å skryte av. Det regner og man kunne like gjerne tatt seg morgendusjen utendørs istedet for inne. I følge pappa skal ikke været i Oslo være særlig å skryte av heller, men det er vel hva man kan forvente om våren. Regn, sur vind og kalde dager. 

Ærlig talt aner jeg ikke hva jeg skal bruke dagen min på, noe som ikke ligner meg i det hele tatt når jeg er hos tante. Normalt sett pleier det å være så mye å gjøre og finne på, men det er vel bare meg som ikke klarer å være 100% til stedet når det er mange mennesker på ett sted samtidig. Noe det spesielt er nå etter min mening. Familien mener jeg burde være mer sosial, men hvordan kan jeg være mer sosial når jeg blir sliten av å bare være i samme hus som nesten hele morslekten min? 

Redd meg!

Bitter stemning

 • 16.04.2014 - 20:20

Etter en lang dag på tog og med venting har vi endelig kommet oss fram til Kragerø. Selv merker jeg at turen gjerne kunne ha blitt utsatt til sommerferien, for med så mange familiemedlemmer samlet på ett sted blir det alltid bitter stemning. Jeg kunne gjerne ha spart meg for det nå. Det er like før sommerferien inntreffer, og i mellomtiden er skoleukene proppet med dusinvis av prøver. Jeg skulle gjerne ha satt meg ned med litt matte i ferien også, siden mattetentamen ligger rett rundt hjørnet, men som kjent når man reiser på tur klarer man alltid å glemme noe. 

Ønsk meg lykke til da dere...
Divergent + påskeferie

 • 15.04.2014 - 17:59

Det ble dessverre ingen blogging fra min side i går, for jeg fokuserte heller på å ha en morsom dag sammen med pappa. Det ble ikke akkurat den beste byturen jeg hadde sett for meg, for mamma ble frastjålet lommeboken sin. Heldigvis fikk vi sperret kortet kort tid etter at vi fant det ut, og bekymringene er over. Det er kjipt å miste lommeboken sin, men det kan selvfølgelig skje den beste. Likevel fikk jeg skoene jeg var ute etter. Det tror jeg var på tide, for de jeg hadde så ut som to oppspiste hundeleker.

På søndag bestemte jeg  meg for å gå på å kino og se Divergent, noe pappa også ønsket. Han insisterte også på å betale billettene, og da sa ikke akkurat jeg nei-takk. Da ble det kino i går kveld, og selv om ikke filmen falt helt i smak hos pappa, er det en film jeg vil anbefale på det beste. Alle Hunger Games interesserte burde se denne filmen, for jeg kunne gjerne sett den igjen.

I morgen går turen vekk fra Oslo og til Nesdalsvatn, hvor kjæresten til tante skal hente oss og føre oss videre til Kragerø. Hadde det ikke vært for at mamma tenkte jeg en tur til tante, ville jeg drøyd den turen til en ferie med litt flere dager. Jeg er glad i tante, men jeg er ikke fullt så glad i å dele hun med andre i familien. Det er vel derfor jeg alltid oppsøker hun på tider ikke andre gjør det også. Jeg bare håper det er internett på toget vi skal ta i morgen, for å sitte på tog i tre timer uten å ha noe spesielt å gjøre er kjedelig.

God påske da dere!

 

Rolig søndag

 • 13.04.2014 - 16:13

Denne søndagen har vært rolig fra morgen og til nå. Dagen startet mildt med frokost og en avslappende dusj. Det ble også en liten bytur, for vi skulle følge Sigrid til bussterminalen og sørge for at hun satte seg på riktig buss. Hun skal nemlig kose seg hos tante i ferien, noe jeg unnser henne. Hun stresser og soser så mye rundt i hverdagen ellers. Da det var gjort, tok jeg meg en kaffe sammen med mamma og pappa. Det kan være koselig noen ganger det også. 

Nå er jeg hos pappa og vet ikke helt hva jeg skal bruke resten av dagen på, men jeg har i hvert fall planer om å kose meg og slappe av så langt det går an. Kanksje finne noen serier jeg ennå ikke har fått sett, eller finne en film av noe slag. 
En god start på påsken

 • 12.04.2014 - 15:10

Hva er vel ikke bedre enn en sløv lørdagsmorgen? Det er påskeferie og den skal nytes, hvert eneste sekund av den. Dagen startet sent, siden jeg ikke var ordentlig våken før klokken var nærmere tolv. Tiden etter det har jeg brukt på å dusje, stelle meg og komme meg inn i dagens antrekk. Kanskje ikke det beste antrekket med tanke på det stygge regnværet jeg skal være ute i etterpå, men en ting jeg liker med regn er at det får luften til å virke friskere, og da glemmer man plutselig renget en stund. Helt til du har blitt klissvåt. 

Når pappa kommer hjem fra sin lille tur nede i sentrum, tenkte jeg å ta meg en tur innom han. Jeg har fremdeles noen setninger igjen å omformulere på, på min "essay", og da er det faktisk mye enklere å gjøre det hos pappa. Ikke tale om at jeg skal måtte vente hundre år på å få lastet ned engelskleksen min på fronter også. Det er jeg faktisk dritt lei av.

Barndommens mest brukte papirkunst

 • 11.04.2014 - 20:18

Hvor mange ganger har ikke folk fortalt oss hvor stygge vi er, og hvor dumme vi er, men også hvor smarte vi kunne ha blitt dersom vi gjorde det ene eller det andre? Dette er hva vi har fått slengt etter oss siden barndommen, og det ble ikke bedre av at alle skulle skylde på sin egen spå. På barneskolen gikk alle rundt med en spå i hendene.

- Kan jeg spå deg?
- Ja!
- Hvilken farge liker du?
- Rosa!
- R-o-s-a, velg et tall mellom 1 og 3 og 5 og 7.
- 7!
- En-to-tre-fire-fem-seks-sju.
- Velg et tall mellom 2 og 4 og 6 og 8.
- 4!
- Du er stygg!

Det er akkurat som om det var vår form for mobbing på den tiden da vi egentlig ikke visste hva mobbing betydde. Spå var så populært og alle skulle ha hver sin. I kunst og håndverkstimene satt alle isolert i grupper med sine nærmeste venner for å brette og skrive disse ufyselige spåene sine. Vi som nå har blitt nærmest voksne, tenker tilbake på denne delen av barndommen som en modenhetsfase. Det var nå du skulle lære av de feilene du gjorde og prøve å passe mer inn i samfunnet.

En ting har jeg å si til det:
?I did not get older, I grew older?.

 

Da er det offisielt

 • 11.04.2014 - 17:19

God påske!

Nå er skoledagen over, og man kan endelig si at påsken offisielt har begynt. Det er ferie og dagen ble rundet av med film i norsktimen, og det var deilig. Selv om påskeferien har startet, er det ikke fullt ferie for min del. Naturfagsoppgaven er jeg ennå ikke ferdig med, så jeg må få skrevet den ferdig innen midnatt (00:00). Jeg er faktisk ganske glad for at fristen ble satt til midnatt og ikke på slutten av skoledagen. Da ville jeg ha ligget veldig dårlig an.

Hva som skjer i ferien er fremdeles ikke helt klargjort. Pappa har invitert meg på en tur over til Kiel med båten, men jeg har ikke gitt han et endelig svar på det ennå. Om jeg velger å dra, tenker jeg det vil bli avslappende. Gjøre noe man ikke gjør så ofte og få tanknene over på helt andre ting. Filosofere kanskje, noe jeg ofte gjør når jeg sitter for meg selv og undrer over livet. Ellers har jeg planer om å prøve å kose meg så mye som mulig og øve litt til mattetentamen vi skal ha etter ferien. "Heartbleed" - Bytt passord!

 • 10.04.2014 - 15:23

Nå står det overalt. Den tragiske nyheten om internetts største sikkerhetsfeil i historien. Feilen har fått navnet "Heartbleed", og alle store nettsteder råder oss om å bytte passord. På Vg.no er det skrevet flere lister over hvilke nettsteder du burde bytte passord på, hvor feilen er rettet opp. Er du usikker på om du faktisk trenger å bytte passord - Les her! 

Jeg har ennå ikke vært smart nok til å endre på mine egne passord, men det skal gjøres så fort jeg forstår mer hva dette egentlig dreier seg om. For mer omfattende informasjon om "Heartbleed-feilen" - Les her!

Selv tenker jeg at det ikke er noen grunn til å få panikk, for hvis dette har pågått i to år allerede og vi ikke har vært klare over det, vil vl ikke én dag til skade.Skrivesperre

 • 09.04.2014 - 08:10

Det er ikke alltid like enkelt å oppdatere en blogg når man ikke alltid har tilgang på internett, og jeg må innrømme at jeg har vært sløv på bloggfronten de siste dagene. Problemet mitt denne gangen er ikke at jeg egentlig glemmer å publisere nye innlegg, men heller det at jeg sliter med skrivesperre.  Å ikke vite hva man skal skrive er forferdelig. Jeg burde i prinsippet klare å skrive noe, men det virker som om jeg har mistet all form for fantasi. 

Det jeg håper er at dette ikke påvirker min motivasjon til å opprettholde bloggen. Bloggen er på sitt fjerde år allerede, og det ligger for mange minner bak den til å bare bestemme seg for å kutte ut bloggingen. Jeg er så glad i bloggen min og ønsker ikke å miste motivasjonen nå. Bloggen ble tross alt opprettet for å ha et sted der man kunne skrive ut om følelser, problemer og tanker, men jeg antar at det ikke ligger like mye på hjertet mitt nå som det det gjorde tidligere. 

We'll se how it goes. 

#FlashbackTuesday - Tiden med blått hår... Miss those times.

Påskens symboler

 • 06.04.2014 - 12:18

Hvordan & Hvorfor feirer vi påske?
Hvert år er det påske, og fri fra skolen får man enten vi feirer den eller ikke. Likevel vekker det en nysgerrighet i meg, for hva er egentlig påske og hvorfor feirer vi den? Hva er det påsken betyr og hva med de av oss som ikke har en kristen tro, hvorfor synes vi fremdeles at påsken er så bra? Hvordan kom påskeharen med i bildet? Det er så mange spørsmål som ennå ikke er blitt besvart, og jeg ønsker å finne ut mer.

Den kristene tro
I følge Bibelen og den kristene tro skal Jesus Kristus ha stått opp fra de døde i påsken. Den feires til minne om hans siste nattverd, lidelse, død og oppstandelse. For kristene har påsken tre viktige dager: Palmesøndag, Skjærtorsdag og Langfredag. I den norske kirke feires palmesøndag til minne om Jesus inntog i Jerusalem, da folket hyllet han med palmegrener. Skjærtorsag kommer at det norrøne utsagnet skira,  som betyr "rense". Navnet referer til at Jesus vasket disiplenes føtter denne dagen. Langfredag er til minne om Jesus korsfestelse. 

Påskeharen
I følge eventyrene skal Påskeharen være en fantasifigur som bringer godterifyllte påskeegg hjem til alle barn hvert år på Påskeaften. Påskeharen har hver sin betydning og hver sin historie i de forskjellige verdensdelene, men den er mest populær og mest brukt i verdens vestlige land. I følge tyske tradisjoner skal Påskeharen på samme måte som Julenissen dømme om barn har vært gode eller ulydige i sin atferd fra starten av påskesesongen. I Europa er Påskeharen et gammelt symbol på den keltiske gudinnen Astarte, men den skal også ha vært et symbol på fruktbarhet. Likevel sies det at det viktigste er å finne flest påskeegg som overhodet mulig. Freia påskeegg
Alle sjokoladeglade mennesker liker påsken, men kanskje spesielt vi unge sjokoladeglade mennesker. Vi har vel alle fått smaken på Freias vidunderlige og smakfulle påskeegg. De fire brune sjokoladeeggene fyllt med myk og mektig melkekrem, som hvert år kommer innpakket i små lilla eggekartonger. For meg kommer ikke påsken ordentlig før dette er å se i butikkene. Det er en fryd å få spise minst ett av Freias sjokoladeegg hvert år. Jeg vil rett og slett kalle det smaken av påske. 

Skiturer
Vi har alle forskjellige måter å feire påsken vår på. De aller fleste jeg kjenner, drar gjerne opp på fjellet sammen med familien sin for å gå på ski. Dette var vel kanskje en liten tradisjon i vår familie en gang i tiden også, men det ble lite av dette etter vi flyttet innover til hovedstaden. For min del var dette helt okey, for jeg har aldri vært et særlig skiglad menneske. 

Hvorfor gul?
Hvis du noen gang har lurt på hvorfor påsken er gul, må du bare vite at du ikke er alene om det. Jeg har hele mitt liv vært omringet av gule gjenstander i påsketiden. Det er gule påskekillinger, det er gule duker, gardiner, stearinlys, puter, pledd, blomster. Alt er gult, men hvorfor? Hvem bestemte at påsken skulle være gul og ikke kunne være blå for eksempel? Så jeg har Googlet litt på dette. Noen steder mener man at det stammer fra alt det vi velger å spise i påsken. Egg, appelsin osv. Andre steder mener man at det kommer av at påaskeliljen er gul. I følge den førkristene tradisjonen skal fargeforklaringen være at gul kommer av navnet på diverse gudinner og solen. Konkusjonen min er at jeg ikke vet hvorfor påsken er gul.

Blåklokker

 • 05.04.2014 - 15:44

Været i dag har vi ikke vært særlig heldig med. Det er grått og kaldt, og det regner. Selv med et guffent vær utendørs, har ikke det stoppet oss fra å bruke dagen på noe annet enn å sitte hjemme og klage over hvor kjedelig dagen har vært. Mamma er veldig glad i kirkens årlige byttedag, og derfor tok vi oss turen bort dit når klokken var rundt tolv. Jeg kan ikke si at jeg kjedet meg enormt, men jeg kan heller ikke si at det var særlig morsomt. Derfor tok jeg med meg mine to minste søsken ut for å plukke blomster, for det hadde jeg lovet de forrige helg. Da ble det Blåklokker istedet for Hestehov denne gangen.

Nå er vi hjemme igjen, noe jeg synes er veldig deilig. Selv om vi ikke var ute særlig lenge har jeg rukket å bli sliten. Vi hadde flaks med været, for det begynte ikke å regne før etter at vi hadde kommet oss hjem. Det er lørdag, men jeg har dessverre mye lekser som skal gjøres. Engelsken er nok den jeg skal prøve å få gjort ferdig først, for da er det en mindre innlevering å tenke på. Ikke alt for mye av det gode

 • 04.04.2014 - 17:02

Det er fredag!

Nå skal det bli deilig med helg, spesielt med tanke på at det kun er en uke igjen til påskeferien. For de av dere som absolutt ikke klarer å vente lenger, må dere desverre bite tennene sammen og begynne å telle ned dagene fram mot vår gule høytid. Det er mye jeg må få gjort i helgen, så jeg går ut i fra at det ikke blir alt for mye av det gode denne helgen heller. Dessverre for oss skole-menneskser er det utrolig mye å gjøre utover mot sommeren. Det er oppgaver som skal leveres og den kommende uken skal vi levere to skriftlige arbeider, pluss hva som måtte komme i vår siste PTF (Prosjekt Til Fordypning) uke. I tillegg til dette har vi Osloprøve i matte til mandag og en hjemmeprøve i matte som skal leveres innen fredag.

Utrolig deilig å vite at fredagen rundes av med film i norsktimen. Jalla Jalla! - En morsom svensk film som tar opp temaer som kjærlighet og kulturmøter, noe vi har hatt grusomt mye om i norsken de siste ukene. Filmen har jeg sett før, for pappa har den, men det er bedre enn en tung og kjedsom norsktime etter en uke med så mye å gjøre. Spørsmålsrunde!

 • 03.04.2014 - 17:56

Nå er det utrolig lenge siden sist det var spørsmålsrunde på bloggen. Merkerlig nok må det alltid gå en lang stund mellom hver gang, men jeg får bestandig like mange merkelige som gode spørsmål. Denne gangen kommer jeg til å svare på spørsmålene med innlegg istedet for videoblogg, og det er fordi jeg har planer om å lage videoblogg ganske snart uansett. Håper på mange fine og åpne spørsmål, og håper å høre fra dere snart.En stund på øyet

 • 02.04.2014 - 17:43

Har dere noen gang kjent på følelsen av å være så sliten etter skolen, at ett sekund på øyet er blitt til en time istedet? I dag er i hvert fall det en kjent følelse for meg. Jeg var kommer hjem, nettopp sett ferdig How I met your mother på Tv3, men så begynner Friends. Jeg kjenner øynene faller igjen og setter meg litt bedre til i sofaen, i håp om at det vil hjelpe på trøttheten. Nå skjønner jeg at det ikke var så lurt, for hva jeg gikk ut i fra var noen få sekunder på øyet, endte opp med å bli en time istedet. 

Jeg bråvåknet av en melding, så på klokken og var egentlig veldig fjern i noen minutter. Da jeg kom til meg selv og fikk tilbake mine klarere tanker, gikk det opp for meg at vi ikke lenger er i mars men i april og at det er full kvote å benytte seg av på det mobile bredbåndet igjen. 

For en dag... 

 

Vinner er kåret - Ble det deg?

 • 01.04.2014 - 14:58
Da er det 1. April, hvilket vil si at en ny vinner er trukket til å ta over tittelen som Månedens blogg. Til nå har det stort sett bare vært rosabloggere og lignende blogger som har fått tittelen, men denne gangen ønsket jeg å gi det en liten vri. Selvfølgelig så jeg på de grunnleggende tingene som:

 • Ryddig design.
 • Stor oppløsning på bilder.
 • Jevnlig publisering av blogginnlegg.
 • Interessante innlegg.
 • Lesbare fonter.

 

Maren er 16 år, kommer fra Nes i Buskerud og blogger om sitt utvekslingsår i Kansas. Litt annerledes enn hva mesteparten av andre bloggere skriver om, men Månedens blogg er hun blitt. Gratulerer! 

NB - Alt du trenger å gjøre er å sende inn et bilde av deg selv til affi_raggi@hotmail.com som jeg kan bruke i sidemenyen. 

Bloggen til Maren kan du besøke <<HER>>

 

 

 

 

 

Bildekilde: http://marenikansas.blogg.no/

Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no