Ragnfrid.blogg.no

- Hverdag / Inspirasjon / Underholdning -

New Season

 • 27.02.2015 - 16:27

Denne helgen kommer til å bestå i mange timer foran skjermen, for den tredje sesongen av House of Cards er endelig ute på Netflix. Jeg har gledet meg lenge og våknet opp med sommerfugler i magen, siden sesongen har premieredag i dag. Jeg har nettopp sett ferdig den første episoden og sitter igjen med den samme nyskjerrige spenningen som jeg gjorde etter hver episode fra de forige sesongene. House of Cards er absolutt en serie verdt å anbefale til de som ikke allerede ser på den. Det er bare ett eller annet med Kevin Spacey sin karakter Frank Underwood som får meg til å smelte helt og fullt for serien. Gleder meg virkelig til å se hvordan karakterene utvikler seg i den nye sesongen. Whæ! Dette er så utrolig spennende.Jeg ønsker ikke røpe noe for de av dere som ikke har funnet tid til å starte på den tredje sesongen ennå, men jeg kan si så mye som at det er mye å glede seg til. Jeg tror faktisk ikke jeg har vært bori en like fantastisk tv-serie som denne, med unntak av Game of Thrones, som også er en ekstraordinær tv-serie. Men den må jeg nok desverre vente helt til april med å se. 

Ellers har jeg planer om å bruke noe av helgen til å øve til mandagens matteprøve. Kan ikke sluntre unna den, så her skal det øves til både formler og regler sitter fast som superlim i hjernen min. Jeg har også blitt invitert til å få være med Sweety å shoppe i morgen, men dette skjer kun dersom omstendighetene passer seg. Uansett krysser jeg fingrene for at det blir noe av, for det ville være moro å være litt sosial til en forandring. Å sitte inne på rommet alene helg inn og helg ut er ikke akkurat det mest morsomme en kan gjøre. Pluss at jeg har ekstremt lyst til å få med meg den nye kinofilmen: Kingsmen: The Secret Service, for den har jeg hørt skal være ganske bra. I hvert fall ifølge diverse anmeldelser, men dette er selvfølgelig noe jeg må se an. Jeg har dessverre ikke tid til å gjøre alt.

In My Dreams

 • 30.01.2015 - 20:54

Når dagene mørkner for meg, bruker jeg mye tid på å se romantiske komedier. I dag kom jeg over en ny film på Netflix, en film jeg overraskende nok ikke har sett før. Gud, så forelsket jeg ble. Nå skulle jeg virkelig ønske det var like enkelt å finne den sanne kjærligheten i det virkelige liv. Hvorfor skal kjærlighet være så komplisert? Uansett.. Filmen handler om Nick og Natalie, to personer som er meget frustrerte over deres lykke i kjærlighetslivet. De har aldri møttes, men etter å ha kastet mynter i en fontene, begynner de å drømme om hverandre. I følge fontenens mytelogi, har de bare en uke på å gjøre drømmen til virkelighet. - Jepp! Det skulle definitivt vært så enkelt å finne sin sanne kjærlighet, men dessverre er virkeligheten en annen. I hvert fall for meg. Kanskje jeg rett og slett er nødt til å ta meg selv i nakken og kaste meg ut i det. Man kan ikke si æsj før man har prøvd, kan man? Om man ser det på den lyse siden: det er mange frosker igjen å kysse. Drømmeprinsen vil nok dukke opp i livet mitt også, før eller siden. En dag..
Ny tv-serie

 • 04.01.2015 - 19:52

Nå er det bare noen få timer igjen til jeg skal legge meg. Jeg må tidlig opp i morgen, og da vil det beste være å legge seg tidlig. Jeg er likevel sikker på at jeg må ha hjelp av mamma for å klare og våkne i morgen tidlig. Litt senere i kveld kommer det en ny tv-serie på NRK som jeg tenkte å runde av dagen med - Kampen om tungtvannet, en serie filmet på Rjukan. Min kjære hjemby. Jeg har sett gamle filmer om den samme historien før, men det skal bli morsomt å se hvordan man har fått historien til å se ut denne gangen. Tungtvannssabotasjen under 2.verdenskrig, er jo nærmest pensum for oss som kommer fra Rjukan. Husker vi brukte nesten alle samfunnsfagtimer i 7.klasse på å lære om lokalhistorien vår, men sånn har vell alle det rundt om i Norge? 

Jem and the Holograms

 • 26.12.2014 - 14:31

Siden jeg ble født sent på 90-tallet, er mange av mine favoritt barnefilmer fra 80- og 90-tallet. Alle klassikerne fra Disney og Looney Tunes var bestandig på tv, og derfor har det alltid vært moromt å se det igjen i senere tid. Men det var spesielt en film jeg aldri kunne få nok av. Jeg kunne se denne om og om igjen, så mye at mamma og pappa fikk nok. Jem and the Holograms var min barndoms favorittfilm. Opprinnelig var det en amerikansk tv-serie som gikk på tv fra 1985-1988, men jeg hadde den komplette serien på VHS. Jeg husker jeg hadde en hvit sakkosekk på den tiden, og i den kunne jeg sitte i flere timer hver dag å se Jem and the Holograms.

Jem and the Holograms kan sammenlignes litt med Hannah Montana, da hovedkarakteren er "normal by day and rock star by night". Serien handler om Jem, den mystiske vokalisten i rockebandet Jem and the Holograms. Hennes egentlige navn er Jerrica Benton, og under dette navnet er hun eier og daglig leder av Starlight Music. Jerrica tilpasser seg denne personligheten med hjelp av en holografisk datamaskin, kjent som Synergy, som ble bygget av Jerricas far for å være "den ultimate lydvisuelle underholdene synthesizer", og er testamentert til henne etter hans død. Jerrica har kommandert Synergy til å legge inn eksterne mikroprosjektorer i øredobbene hennes, slik at det eneste hun trenger å gjøre for å bli Jem, er å trykke på øredobbene sine.  

Siden dette er en gammel tv-serie, er det ikke mulig å få tak i en trailer, men jeg har funnet tema sangen til serien, og tenkte jeg kunne dele den med dere. Litt for å vise hva Jem and the Holograms egentlig er og kanskje gi dere en tanke om hvorfor dette var min barndoms favorittfilm 

How the 'A' Stole Christmas

 • 10.12.2014 - 19:11

Kjære blogglesere, og ikke minst Pretty Little Liars fans. Jeg har æren av å fortelle dere at jeg for knapt en time siden fant ut av at den nye episoden av Pretty Little Liars, julespesialen, ligger ute på nett. Holy macaroni! For en ventetid, og for en energi-boost. Jeg svetter fra top til tå, og etter å ha sett episoden sitter jeg igjen med et større spørsmålstegn enn noen sinne. Jeg skal ikke røpe for mye, for jeg vet det fremdeles er mange som henger langt etter, men jeg må bare få frem at teorien om at Alison har/hadde en tvillingsøster kanskje ikke er så langt unna sannheten som vi tror. Men nå må jeg understreke at dette bare er min tolkning av informasjon gitt i episoden. Det er nesten så jeg gråter, for jeg er så utrolig forvirret. Bare dette ikke ender som Gossip Girl - at vi i den aller siste episoden finner ut av at 'A' har vært rett foran trynet vårt hele tiden uten selv å legge merke til det. Huff, huff, huff! Dette er bare alt for spennende..  

Klarer du ikke å vente lenger, se episoden her på bloggen (video under denne teksten).

Hobbiten-maraton

 • 09.12.2014 - 17:45

Siden helgen ikke er så alt for langt unna, og jeg skal på kino og se den tredje og siste filmen i Hobbiten-triologien, varmer jeg opp til helgen med et Hobbiten-maraton. Jeg har nettopp startet på den andre filmen, og jeg kjenner sommerfuglene strømmer på i magen allerede. Jeg gleder meg til lørdagen som et lite barn, og jeg håper virkelig at filmen leverer like mye som forventingene er store. Traileren virker lovende, så det gjenstår egentlig bare å vente og se.

Denne uken er det veldig vanskelig å få plass rundt omkring i Oslos kinoer, og det beviser at det ikke bare er meg som sitter og venter i spenning på den spektakulære avslutningen på Hobbiten-fenomenet. Det er litt synd egentlig, men alle gode ting tar også slutt. Filmen har verdenspremiere i morgen, så for min del håper jeg at ingen fra klassen ser den før meg. Det ville i så fall være veldig kjipt dersom noen finner på å røpe filmen, før jeg i det hele tatt får en sjanse til å se den. Men jeg håper på det beste.  

Anbefaling: Julefilmer

 • 08.12.2014 - 22:57

På grunn av min store interesse for film, har jeg sett mye julefilmer opp gjennom. Like mye alene som sammen med familien. Mine absolutt favoritt-julefilmer tenkte jeg derfor å dele med dere. Har du noen favoritter?The Chronicles Of Narnia The Lion The Witch and The Wardrobe
En film og en verden vi alle kjenner til, og har blitt enormt glad i. Kort oppsummert handler den om de fire Pevensie-søsknene Lucy, Edmund, Susan og Peter, som under andre verdenskrig i Englad, sendes ut på landet. Barna trer inn i Narnia gjennom et magisk klesskap, mens de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet, som gjør at det alltid er vinter. Sammen med løven Aslan, kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia.
Kjøp filmen.. Klikk her

The Grinch Who Stole Christmas 
The grinch er et monsterlignende vesen som ødelegger idyllen i den prektige lille byen Whoville. Her hygger man seg året rundt, men ikke så mye som i julen. The Grinch lar seg motvillig lokke til å bli med på juleforberedelsene av søte lille Cindy Lou Who, og det skulle han selvfølgelig aldri ha gjort. Hans forhold til julen blir bare verre, og nå bestemmer han seg for å ta en riktig grusom hevn over julekos-byen.
Kjøp filmen.. Klikk her

A Cristmas Carol
Kort fortalt - En animert gjenfortelling av Charles Dickens' klassiske roman om Ebenezer Scrooge som misliker julen og sløsing av penger. Han er ganske rik, men vil ikke at noen skal arve formuen hans. En julenatt får han besøk av gjenferdet etter sin avdøde partner, Jacob Marley, som advarer han mot en tung straff han vil møte etter døden: å bære en tung lenke for hver onde gjerning han har gjort i sitt liv. I løpet av julenatten skal tre ånder besøke han og forandre han slik at han kan vise hva julen egentlig betyr.
Kjøp filmen Klikk her

The Holiday
Denne romantiske komedien er jeg helt sikker på at veldig mange jenter har på listen over beste julefilmer. Jeg er helt enig. Dette er en film jeg forelsket meg i fra første glimt. Bedre julestemning blir det ikke. Kort fortalt - To kvinner plaget med gutte-problemer bestemmer seg for å bytter boliger, til hvert sitt land, hvor de begge ender opp med å møte en lokal fyr og bli forelsket.
Kjøp filmen.. Klikk her

The Santa Clause
Jeg må ærlig innrømme at dette er en av de bedre julefilmene jeg har vært borti. Jeg lo og hygget meg fra første møte med historien, og har blitt så glad i filmen at jeg i samme slengen så nummer 2 og 3 også. En julefilm for hele familien. Kort fortalt - Når en mann med uhell dreper Julenissen på julaften, finner han seg på magisk vis rekrutert til å ta hans plass.
Kjøp filmen.. Klikk her

Jack Frost
Av alle julefilmer i hele verden, er dette julefilmen som topper kaken. Denne julefilmen har jeg sett hvert år siden jeg var liten jente og den bringer fram mange minner og mange følelser. Kort fortalt - En far, som ikke kan holde sine løfter, dør i en bilulykke. Ett år senere, returnerer han som en snømann, og får en siste sjanse til å ordne opp med sin sønn, før han er borte for alltid.
Kjøp filmen.. Klikk herHome Alone
En juleklassiker det aldri går an å bli lei av. Personlig mener jeg  de to første filmene de beste, for de to siste filmene i serien er bare skuffende. Spesielt da det er bytte av skuespillere og setting. Det blir liksom ikke det samme uten den originale Kevin. Kort fortalt - En 8 år gammel gutt som ved et uhell blir etterlatt hjemme. Mens hans familie flyr til Frankrike til jul, må han forsvare sitt hjem mot de idiotiske innbruddstyvene Harry og Marve.
Kjøp filmen.. Klikk her

Bridget Jones's Diary
På lik linje med The Holiday, er dette også en romantisk komedie en hver jente burde få med seg. Den er morsom på en velig pinlig måte, men på en pinlig måte som får deg skikkelig forelsket. Jeg rett og slett elsker denne filmen. Kort fortalt - En kvinne er fast bestemt på å forbedre seg selv mens hun ser etter den store kjærligheten, hvilket hun holder alt hemmelig om i en dagbok.
Kjøp filmen.. Klikk her

The Nightmare Before Christmas
Før jeg skriver noe nå må jeg si at jeg er stor fan av Tim Burton-filmer, og dette er blant mine favoritter av han. Det er kanskje ikke en film egnet for barn, men for oss "godt voksne" folk, er dette en julemusikal som lett kan falle i smak om man har sansen for det gotisk-pregede fenomenet til Tim Burton. Kort fortalt - Jack Skellington, kongen av Halloween, oppdager julebyen, men forstår ikke helt konseptet.
Kjøp filmen.. Klikk her

Anbefaling

 • 27.11.2014 - 22:04

Det blir ofte veldig mange timer foran skjermen de dagene jeg ikke har så veldig mye å gjøre. Merkelig nok har det blitt ferre timer foran skjermen nå, enn hva det en gang pleide å være. Hva kan jeg si? Jeg elsker film! Siden det ikke er så veldig mye annet for meg å gjøre enn å øve til pvøven om Det digitale mediesamfunnet, som vi har i morgen, har jeg benyttet litt av dagen på å se film. Altfor mange timer med nesen nedgravet i bøker er veldig slitsomt for meg. Jeg er dessverre ingen leseløve, og kommer mest sannsynelig aldri til å bli det heller.

Denne gangen fant jeg meg en film på Netflx, en veldig spennde film på Netflix for en gangs skyld. Netflix begynner å bli så utdatert at det nesten ikke er morsomt lenger. Spesielt med tanke på det antallet film jeg har sett opp gjennom. Å finne en skikkelig nervepirrende og spennende film på Netflix for meg, er nærmest et mirakel. Så i dag ble det Riddick. Var egentlig ingen spesiell grunn til at jeg så akkurat denne filmen... Jo, kanskje. Vin Diesel. Han er HOT, HOT, HOT! Veldig HOT. Nesten umulig å tro at han faktisk er 47 år gammel, for normalt pleier ikke menn på 47 år å være så deilige å se på. Vin Diesel er litt av en godbit, om det går an å si det på den måten. Nam, nam!

Riddick er film jeg aldri har sett før, men det er en såpass bra Science Fiction film at jeg er nødt til å anbafale alle som har Netflix til å se den. Spesielt alle Vin Diesel fans der ute, og om ikke du har Netflix, ser du traileren på YouTube, eller her på bloggen og drar rett til kassa i nærmeste Platekompaniet butikk og kjøper filmen. Filmen kom ut i 2013, så den er ikke akkurat gammel. 

Livet går videre

 • 22.11.2014 - 17:25

Møtet med Sweety gikk ikke helt som håpet i går, men det er i og for seg helt greit. Ingen sure miner her i hvert fall. Faktisk ble jeg mer passiv til situasjonen enn hva jeg hadde sett for meg på forhånd. Selvfølgelig ble jeg noe lei meg, men ikke overfølsom. Så nå antar jeg vel at livet bare går videre uten noe hensikt i å se tilbake. Overraskende nok tenker jeg ikke så mye på gårsdagen. Veldig deilig egentlig, for jeg har hundrevis av andre ting å tenke på. Lekser blant annet. 

Nå som det er lørdag og veldig lenge siden sist jeg dro på kino, har jeg tenkt å kose meg i kveld. Som mange andre, skal jeg dra og se den tredje og nest siste filmen i The Hunger Games triologien, Mockingjay Part 1. Gleder meg som et lite barn. Har sommerfugler i magen og er kjempespent på hvordan historien vil fortsette. Slutten på forige film var like provoserende som slutten på The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1.  
Chasing Mavericks

 • 12.10.2014 - 18:58

Etter en del timer med matteoppgaver, tok jeg meg friheten til å runde av dagen med en kjempe spennende og utrolig nærvepirrende film på Netflix: Chasing Mavericks. En biografisk film basert på livet til den unge amerikanske surferen Jay Moriarity. Så triller tårene, for filmen er jo basert på en virkelig historie. Men det er det typiske det, for jeg klarer virkelig ikke la være å gråte når jeg ser filmer inspirert av ekte hendelser, eller basert på virkelige historier. Mange gråter av å se Titanic, men det klarer ikke jeg. Selv om båten faktisk sank, men kjærlighetshistorien mellom Rose og Jack er oppdiktet. Derfor klarer ikke jeg å gråte av å se Titanic. 

Det er ett eller annet med virkelighetens grusomme og fantastiske hendelser, som ikke klarer å hindre tårene mine fra å trille. Jeg liker det ikke, for gråting er ikke akkurat min greie, men nå er det faktisk sånn at jeg ikke har kontrol på tårene mine når jeg ser på sånne filmer. De har en tendens til å bare komme ut av øynene mine uten forvarsel. Veldig irriterende.  Løsningen på kjedsomheten

 • 17.09.2014 - 18:53

Dessverre gikk ikke Transformers: Age Of Extinction på kino i Oslo i sommer, på grunn av at Oslo Kino kranglet med importøren United International Pictures om penger. Dette fikk da konsekvenser for min filminteresse, for jeg fikk jo ikke sett den. Heldigvis er Internett oppfunnet, og jeg er veldig glad for at jeg endelig har fått sett den. Det tok meg nesten tre timer, men spør du meg var det verdt det. Da er det bare å vente i spenning på at helgen skal komme, for da har jeg faktisk planer om å dra på kino. Er litt usikker på hvilken film det blir ennå, men det står mellom The Maze Runner og Lucy

Man kan vel si at jeg fant løsningen på kjedsomheten jeg satt med da jeg kom hjem fra skolen. Nå er det bare å finne en ny film å se, og vente på at kvelden skal slå seg til ro. Det er mye å se fram til resten av uken, så jeg får vel bare starte å nyte tiden jeg har til gode. Før nok en ny haug med lekser blir plantet i armene mine. Your sister's sisters

 • 10.08.2014 - 21:00

Det begynner å bli en stund siden sist jeg så film, men siden jeg valgte å ta meg en hviledag fra joggeturene mine har jeg fått tid til det. Det går i mye rart når jeg først starter, så i dag ble det en rar film. Se for deg en fyr som nettopp har mistet broren sin. Livet er egentlig helt på trynet fra før av, men han har begynt å tilpasse seg hverdagen igjen. Så har du bestevennen, en jente som overhodet ikke tør å innrømme at hun er forelsket i han. Og siden denne fyren er så emosjonelt ustabil som han er, ønsker hun at han skal pakke en sekk, ta sykkelen sin og ta seg en tur på hytta til faren hennes. Selvfølgelig i god mening om at han skal få være i fred og få tankene over på noe annet.

Det ingen av de vet er at søsteren hennes allerede befinner seg på hytta. Hun har nemlig gått fra et syv år lagt forhold og trenger også og koble ut på sin egen måte. Når han fyren har ankommet hytta etter en lang reise på sykkel, finner han en god tone med søsteren til bestevennen sin. De drikker Whisky og blir fulle også havner de rett i rett i sengs med hverandre etter å ha hatt en lang diskusjon om deres bedritende liv. Selv om hun er lesbisk. Dagen etter dukker bestevennen hans opp på døra.

Resten av filmen forteller seg selv egentlig. Anbefalinger

 • 02.08.2014 - 20:10

Pacific Rim: Fremmede vesener angriper jorda og truer dens eksistens, og kampen tas opp med kjemperoboter styrt av mennesker. Pacific Rim er en actionfylt science fiction film fra den visjonære Guillermo del Toro. Da de enorme monstrene, kalt Kaijuer, steg opp fra havet, startet en krig som krevde millioner av liv og kostet menneskene mesteparten av deres ressurser gjennom mange års krigføring. for å nedkjempe monstrene utviklet menneskene såkalte Jaegers, massive kjemperoboter, styrt simultant av to piloter med en felles tankekraft.

The Lone Ranger: Et spennende eventyr fylt med action og humor der den berømte maskerte helten nå levendegjøres sett gjennom øynene til indianeren Tonto. Han forteller historiene om hvordan John Reid (Armie Hammer) blir forvandlet fra en vanlig lovens mann til å bli en rettferdighetens legende, og tar med seerne på elleville overraskelser og morsomme gnisninger når de to usannsynlige heltene må lære seg å arbeide sammen og kjempe mor grådighet og korrupsjon.

K-PAX: K-Pax forteller historien om Prot (Kevin Spacey), en mystisk  pasient på en psykiatrisk institusjon, som hevder at han kommer fra den fjerne planeten K-PAX. Mens hans psykiater, Dr. Mark Fuller (Jeff Bridges), er forbløffet over denne overbevisende mannen, vekker Prots beskrivelser av livet på en annen planet 7000 lysår fra joden en følelse av mulighet blant de andre pasientene. Når Prot forteller at han skal reise tilbake til K-PAX på slutten av sommeren og kun kan ta med seg en person, konkurrerer pasientene på avdelingen om hvem som skal få reise med han. I dagene før Prots annonserte avreise fra jorden sliter Dr. Fuller med sine spørsmål om vitenskap i forhold til tro, og stiller spørsmålstegn ved sin egen evne til å skille virkelighet fra illusjon. Knowing: I 1959 blir en gruppe studenter spurt om å tegne sin versjon av hvordan verden vil se ut i fremtiden. Tegningene skal forsegles i en tidskapsel og lagres i 50 år. Alt vel og bra, men en gåtefull jente fyller arket med tilsynelatende tilfeldige tall, som hun hevder blir visket til henne av usynlige mennesker. Et halvt århundre senere, undersøker en ny gruppe studenter innholdet i kapselen, og jentas kryptiske besked faller i hendene på den unge Caleb Koestler. men det er Calebs far, John Koestler, professor i astrofysikk, som gjør en oppsiktsvekkende oppdagelse: Den kodede beskjeden forutser datoene og dødstallene fra alle store katastrofer de siste 50 årene. Ikke nok med det, den forutser ytterligere tre katastrofer, hvorav den siste hinter om ødeleggelser av et verdensomspennende format. 

Bare Bea: Det er ikke bare lett å være 16 år og aldri hatt sex. Bea går i 1. klasse og er den eneste av venninnene som aldri har vært i seng med en fyr. Da den lekre 3.klassingen Daniel blir interessert i henne, forelsker Bea seg i han på stedet, men venninnene råder henne til å finne seg en annen fyr å gå til seng med først. Hennes debut med Daniel må jo ikke bli en fiasko. Den sjenerte 19-årige Anders blir den utvalgte prøvekluten, og Beas første gang blir ganske riktig en fiasko. Men nå kan hun vie seg til drømmegutten Daniel. Det er bare én ting: Anders tror at Bea er interessert i han...

The Impossible: Maria, Henry og deres tre sønner drar på juleferie til Thailand og ser frem til nye idylliske, rolige dager i paradis. Om morgenen 2. juledag, når familien slapper av ved bassenget etter å ha feiret jul dagen før, høres et forferdelig brøl fra jordens indre. Maria stivner av frykt når hun ser en enorm vegg av vann rase over hotellområdet og rett mot henne. Så blir alt svart... The Impossible er den uforglemmelige og sanne historien om en familie fanget sammen med tusener av fremmede i kaoset som fulgte en av vår tids største naturkatastrofer. Men i elendigheten og lidelsen som fulgte, møter vi også menneskelig medlidenhet, mot, og ikke minst barmhjertighet som hjelper Maria og familien under deres livs mørkeste timer. The Impossible er både storslagen, intim, grufull og inspirerende, og er en fortelling om hvordan mennesker kan stå sammen når katastrofen er et faktum.

Når du minst venter det

 • 02.11.2013 - 18:10

De mest merkelige tilfeldighetene skjer når du minst venter det. Husker dere den dagen i sommerferien da jeg var på kino og så The Lone Ranger? Den samme Sara jeg var på kino med da støtte jeg på helt tilfeldig da jeg måtte på do etter filmen. Når det er sagt fikk jeg en følelse av at det vil bli en tredje film av Thor. Jeg ser så mye på film at jeg vet det vil komme en oppfølger når filmene ender slik. Det er nesten helt åpenbart. De som ikke vet det der og da ser ikke mye på film til vanlig. 

Jeg er ganske glad for at jeg valgte å dra på kino nettopp da jeg gjorde, for innmed det er den store kinodagen her i Oslo, er det utrolig vanskelig å skaffe seg billetter på akkurat den tiden du selv ønsker. Jeg pleier egentlig ikke å dra på kino før kveldstid, men dessverre var salen full på det tidspunktet jeg egentlig ønsket å se filmen på. Det er trist, men man kan ikke være like heldig hver gang. 


Wolf Children

 • 29.10.2013 - 17:10

I dag er første gangen på mange år jeg har sett en tegnefilm på kino, men denne gangen på japansk og ikke dubbet på norsk som det ville vært ellers. Jeg er ganske glad for at dette ikke var noe jeg trengte å bruke penger på, for om det hadde vært tilfelle ville sannsynligheten vært ganske liten for at jeg ville ha sett filmen. Manga og Anime tegnefilmer er helt okey for mange, men for meg faller det ikke i smak. 

Ved siden av vårt nesten tre timer lange kinobesøk har vi holdt til på skolen og jobbet med prosjektene våre. Jeg har utrolig nok kommet ganske mye lenger på lydprosjektet enn hva jeg hadde sett for meg. Vi har tross alt fått liten tid til å jobbe med prosjektene våre i dag, så for meg er det ganske overraskende at jeg i det hele tatt har kommet så langt som jeg har. Wolf Children handler om Hana, en søt ung jente som studerer. En dag møtte hun en mann som viste seg å være varulv, de ble etter en stund sammen og fikk to barn. Yuki og Ame. Barna deres ble slik som faren, halvt menneske og halvt ulv. Senere viser det seg at faren dør i følge av jakting på mat til sine to barn, og Hana må da oppdra barna deres helt alene. På grunn av at Yuki og Ame er varulver kan de ikke lenger bo i byen og må derfor flytte ut på landet. Etter hvert som Yuki og Ame blir eldre finner de ut av at de ønsker to forskjellige liv. Yuki ønsker ikke lenger "leve" som en varulv, men vil istedet leve blant sine menneskelige venner. Ame som alltid har blitt utstøtt fra miljøet velger å dra bort fra familen og leve som en fri ulv i fjellene. 

 Disconnect

 • 18.09.2013 - 20:36

Det er ikke hver dag man får muligheten til å se en film på skolen som en del av undervisningen, men filmen vi så i dag viste jeg å være ganske interessant. Nesten rart at jeg ikke har hørt om den før. Disconnect - tar for seg negative utspringere ved uforsiktig bruk av internett. Mange felte litt tårer, men jeg er så vandt med slike handlinger i filmer at det ikke virker like mye inn på meg lenger. 

Nå skal jeg bruke resten av det som er igjen av kvelden til å skrive ferdig portrettintervjuet som skal levers inn til fredag. Jeg liker ikke å være sent ute med ting.  

---Ragnfrid---

The Host

 • 01.09.2013 - 20:09

Jeg husker da Stephenie Meyer kom ut med Twilight sagaen, men etter å ha sett The Host er livet mitt snudd på hodet. Jeg er nå offisielt blitt hodestupt forelsket i Stephenie Meyer som forfatter. Både Twilight sagaen og The Host er blitt filmatisert på en ekstremt bra måte. Det er akkurat som om hun har pekt ut de perfekte rollene for karakterene sine. Jeg tror ikke jeg har sett så mange filmer der jeg i etterkant har tenkt at "det der var perfekt", og det er nesten merkelig selv til meg å være. For jeg har sett ekstremt mye film i mitt liv. 

Etter å ha sett filmer som The Host, sitter jeg alltid igjen med mange spørsmål og tanker. Kommer det en oppfølger, hva skjer videre med karakterene? Alt mulig. Noen ganger er slike filmer litt farlige for meg, for jeg har så lett for å leve meg alt for mye inn i filmen. Etterpå kan jeg ofte få gåsehud og fantasere at jeg lever i den verdenen selv. Likevel må jeg ta fatt i virkeligheten og si til meg selv at ting ikke fungerer sånn, men det hadde vært morsomt å tro.

 

 

---Ragnfrid---

latskapens dag

 • 18.07.2013 - 23:23

Hei!

Denne dagen har vært lat. 100% latskap. Ikke har jeg beveget meg utenfor husets fire vegger, ikke har jeg gjort noe fornuftig og ikke har jeg brukt dagen til å gjøre nytte ut av meg selv. Kun vært latskapen selv. Selv om jeg bare har vært i mitt late hjørne i dag, har jeg hatt en morsom dag sammen med tante. Vi har blant annet loket litt rundt på internettet (som det så fint heter) og funnet mange rare quiz på start.no. Det er mange av de vi ble litt overrasket over at vi kunne svarene på. 

Senere utover kvelden fant vi oss en morsom film på Viasat Film Action. Jeg ville nok puttet denne filmen i kategorien "ekstremt myk porno med en liten smule American Pie - humor". De aller fleste med den samme humor som meg har garantert sett denne filmen. Da den kom fikk den mye dårlig kritikk, men på en underlig måte kan jeg forstå hvorfor. Bruno het den filmen, for dere som lurte på det. Selv om denne filmen er veldig merkelig på veldig mange måter, hadde jeg noen stunder jeg braste ut i full latterkrampe. Tror ikke jeg skal gå så mye mer inn i detaljer. 

 

---Ragnfrid---

For en film...

 • 04.07.2013 - 21:30

For en filmopplevelse! Er nesten synd at The Lone Ranger fikk dårlig omtale av både VG og Dagbladet. De burde tenke seg om, for denne filmen var en av de beste jeg har sett på en god stund. Ingenting muntrer meg mer opp enn en god produsert film med Johnny Depp som en av hovedrollene. Det går rykter om at han legger opp, men jeg tror han vil angre. Blant skuespillere er Johnny en av de jeg virkelig har beundret og forelsket meg i. Hans arbeid er så spektakulert og fantastisk i mine øyne. 

Om du ennå ikke har sett denne fantastiske actionfylte filmen, bør du få vid åpen munn når du ser traileren. Dette er en film verdt å se, og det sier jeg fordi jeg har sett så mange filmer at jeg vet hva en god film er.  

 

---Ragnfrid---

Håpløs romantiker!

 • 27.06.2013 - 17:00

De siste timene har jeg brukt foran skjermen, men det er stort sett det vanelige. Var innom Youtube og så The Wedding Date. En ganske god film for de som liker sprudlende kjærlighetshistorier, men det er ganske typisk at jeg faller for alle slags sånne filmer. Så du kan vel si at jeg er mer eller mindre en håpløs romantiker i det virkelige liv. Siden jeg er en storelsker av den sjangeren mener jeg. Jeg kunne så klart ha vært opphengt i andre sjangere, men det er jeg tydeligvis ikke. Ihvertfall ikke like mye. 

 

---Ragnfrid---

Imellomtiden

 • 04.06.2013 - 22:00

Tirsdagen er snart over og jeg er klar for en ny skoledag. Sekken er pakket og klar og ingenting annet enn en god natts søvn gjenstår. For øyeblikket sitter jeg og leter etter en film å se fram til klokken blir 22:40. Nå som Grey's Anatomi hadde sesongslutt sist uke må jeg finne noe annet å se imellomtiden mens jeg venter på at Carrie skal begynne. For ikke alt for lenge siden tok jeg meg en dusj etter å ha sett på Kate & Leopold. Jeg vet det er en romance film, men om det gjør meg glad. Hva så? Håper dere har gjort noe fint med dagen deres. Må dere fortsette å kose dere utover kvelden.

 

---Ragnfrid---

 

Hellboy

 • 03.06.2013 - 15:35

Nå har jeg vært en god stund hjemme siden jeg var på skolen. Nå kjeder jeg meg grusomt, men likevel har jeg brukt disse to tre timene på å se Hellboy. For de som ennå ikke har sett den filmen har gått glipp av masse spenning og fantasy freaks. Det ser ut til at det kan ta en stund før mamma kommer hjem, men det skader jo ikke å sette på neste filmen i rekka. Hellboy er litt som Fantastic 4 filmene, men etter min mening mye bedre. Hvert sitt menneske har hver sin smak. 

Jeg av alle mennesker håper alle har hatt en utrolig morsom dag på skolen. Dere bør være glade for at dere har kunnet gjøre noe med store deler av dagen deres, istedet for å sitte inne og gro måse på nesa. Været ser ut til å være mye bedre enn i går så kanskje jeg tar meg en rolig spasertur ut etterpå. We'll se about that later. Kos dere masse så lenge da :)

 

 

---Ragnfrid---

Movie time!

 • 02.06.2013 - 15:22

Etter å ha brukt halve dagen på film har klokken snart blitt halv fire. Jeg forventer ikke akkurat så mye fra meg selv i dag, for det er tross alt møkkavær ute og fristelsen etter å gå ut og gjøre noe er lik null. Så da ble det heller litt over to timer med The Amazing Spider-man. Skulle nesten tro det var finvær alle andre steder i landet, for det blitt gradvis mindre trafikk på bloggen enn det var rundt vintertider. Det er bra noen utnytter finværet de har, for til og med jeg blogger mindre de dagene det er fint vær ute. Håper dere gjør noe bedre enn å late dere innendørs i dag, for det er virkelig kjedelig. Vedder på at jeg snart kommer til å sette på en ny film, men hvilken det blir er usikkert.

 

---Ragnfrid---

Love and honor

 • 28.04.2013 - 16:30

Fy flate! Nå må jeg snart stoppe å se romantiske filmer. Jo flere jeg ser jo mer misslykka føler jeg meg. Jeg er 16år og er forelsket i denne supre gutten jeg har kjent i 10år av mitt liv, men likevel sitter jeg igjen med hjertesorg. Ofte lurer jeg på om han fremdeles tenker på meg slik han gjorde da vi var små. Som jeg savner den tiden. Med årene har jeg vel blitt litt for besatt av drømmene mine og fokusert litt for lite på det som egentlig gjør meg lykkelig her i livet. Kanskje den veien jeg har valgt ikke er den jeg burde ha valgt. Det er sikkert masse som skjer rundt meg av spennende ting som jeg aldri fikk med meg fordi jeg var egoistisk nok til å tro at jeg kunne gjøre meg selv lykkelig. 

(Hvis dere ikke har sett denne filmen er det noe dere bør vurdere, så den nettopp og den er drit bra.)

---Ragnfrid---

The blind side

 • 19.03.2013 - 20:00

Wow! Livet er hardt hæ? Nettopp sett en film basert på en sann historie om en gutt som ikke hadde noen plass å være. Hadde ikke noe hjem å gå til, hans biologiske mor drev på med dop og ut av det blå oppdaget en fotballtrener hans talent og ønsket å gi denne gutten en mulighet i fremtiden. En yngre gutt på skolen kommer nærmere han og til slutt ender han opp som en av deres familiemedlem og får stipend til en ganske så bra skole. Tenk det. Vandre halve livet sitt uten toen på seg selv, og sånn helt ut av det blå få en varm velkomst hos en kjær familie som hjelper deg til å oppnå alt du egentlig hadde drømt om. Begynner å gråte hver gang jeg ser slike filmer. Filmer basert på en sann historie. Det får deg liksom til å tenke, tenke på hvor mye urettferdigheter det finnes der ute i den store verden.Er jeg heldig er mamma våken og kan hjelpe meg med samfunnsfagen. Hun sa jeg skulle vekke henne om hun sovnet mens hun la Miriam, og dessuten er jeg nesten nødt til å ha det meste av det jeg skal si ferdig til i morgen. Men jeg klarer meg alltid i slike situasjoner, på en ganske så merksnodig måte. Meg i et nøtteskal om jeg får si så. Jeg tar nok å drøyer tiden utover kvelden til lekser, siden det er en god stund til Grey's Anatomy og sånnt begynner. 

Må dere ha en strålende kveld videre søte dere !

---Ragnfrid---

En film jeg ikke har sett på år

 • 09.03.2013 - 15:19

Ettermiddagen er på vei mot sin slutt og jeg var så klar over at dette ville bli nok en kjedelig helg. Når det er så seint føler jeg det ikke er noe hensikt i å gå ut å finne på noe. Halve dagen er borte og kun noen usle timer til det er kveld. Jeg har planer om å få sett Skyfall til kvelden, men om jeg er opplagt nok til å kunne se den får tiden vise. Akkurat nå skal jeg sette på en film jeg ikke har sett på år, nemlig pirates of the Caribbean: the curse of the black pearl. Det tok meg lang tid å tenke gjennom om jeg skulle tillate meg selv å se den, men det er så lenge siden jeg så den at jeg kun husker handlingen og ikke hva som egentlig skjedde.
---Ragnfrid---

En ordentlig 3D opplevelse

 • 03.03.2013 - 10:39

Vi er kommet til siste dag i helgen, som vil si det er fullt på med skole i morgen. Gleder meg veldig mye til onsdag, for da kommer tante nedover og skal bli her til søndagen om jeg ikke husker så veldig feil. Vi har planer om å se en 3D film på kino om vi får sjansen til det, og jeg har allerede tenkt ut hvilken film vi kan se. Jeg vet tante er ganske så glad i dyr og fine naturopplevelser, og har hatt "Historien om Pi" litt i bakhode. Jeg har ikke fått sett den ennå, men mange sier at filmopplevelsen minner om den de fikk da de så "Avatar". Siden "Avatar" var en film jeg levde meg godt inn i, tenker jeg som så at "Hisotrien om Pi" kan være ett fint valg å gå for.---Ragnfrid---

Noen som bare må se denne?

 • 02.03.2013 - 14:15

Jeg har ventet så utrolig lenge på denne filmen. Jeg har ikke lest boken ennå, men mange sier den er drit bra. Så er det samme forfatter bak denne som Twilight sagaen. Wee! Jeg gleder meg som et lite barn til denne kommer på kino. JEG BARE MÅ SE DEN! Noen andre som også skal det eller?

---Ragnfrid---

Filmkveld

 • 18.02.2013 - 19:04

Oppdatering:

Nå sitter jeg her i stua sammen med verdens beste tante og er i ferd med å sette på en skikkelig grøsser "Supernatural Activity". Den varer i ca 1t og 30min og ser virkelig hårreisende ut. Det er kun sammen med tante jeg klarer å se grøssere. Så er det alltid morro å kose seg sammen med favoritt tanta si da. Tror ikke det blir så mye blogging i løpet av kvelden, for jeg tenker vel i grunn å bare kose meg så godt jeg kan resten av kvelden. Ikke glem å kose dere, dere også.

---Ragnfrid---

Anbefaling av filmer

 • 09.02.2013 - 15:07

                            

Life as we know it - en familie komedie                              Letters to Juliet - er en romanse film som
som passer for alle. Filmen handler om                             handler om Sophie. Hun er på ferie sammen 
Holly som nettopp har mistet sine beste                            med sin forlovede til Italia hvor hun finner et
venner i en tragisk ulykke. De har en sønn                        brev i en murvegg som er skrevet til en viss
de ønsker hun og Eric skal ta hånd om.                             Juliet. Hun blir nysgjerrig og gjør alt hun kan 
Holly og Eric kommer fra to vidt forskjellige                       for å finne denne kvinnen. Når hun gjør, får
planeter og har problemer med å sam -                            hun følelser for hennes sønn uten at hun 
arbeide, men gjennom filmen får de et                              egentlig forstår det selv. Sammen med Juliet
helt annet innblikk i hverandres liv og                                 og hennes sønn finner de "Romeo". Rundt 
utvikler føleleser for hverandre.                                            dette bygger det på mer følelser.

 

                          

Charlie St.Cloud - en drama film som                               Sweet home Alabama - en romanse film
handler om Charlie. Han og lillebroren                             som handler om Melanie som nettop har
Sam ble satt ut for en bilulykke, hvor Sam                        blitt forlovet med verdesberømte Anrew. 
døde. Charlie's savn for broren er stor                              Hun er nå nødt til å komme seg fort hjem 
og han låser seg inne i sitt eget univers                           til Alabama for å skille seg med sin mann 
hvor Sam fremdeles er i live. På vei ut                              Jake, som hun ikke har sett på flere år. 
av sorgen får han følelser for en tidligere                         Etter at Andrew finner ut av at Melanie er 
klassekamerat Tess. Hun og Charlie deler                     gift, blir det mye bråk og komplikasjoner
en interessen for seiling. Gjennom dette                         Melanie blir plutselig usikker på hvilken av
binder de sterkere bånd til hverandre.                              de to hun egentlig hører hjemme hos.


Håper dere ble inspirert av mine forklaringer av filmene. Jeg er like forelsket i alle fire. Som dere sikkert har lagt merke til ser jeg veldig mye på romanse filmer, og det er rett og slett fordi det er en idyllisk verden for meg. Noen ganger skulle jeg liksom hatt et slikt liv selv.

---Ragnfrid---

 

Hansel and Grethel witch hunters.

 • 02.02.2013 - 21:04

Hello, og god kved nydelige lesere.

Har nettopp kommet hjem fra en av de beste 3D opplevelsene siden Avatar. Hansel and Grethel witch hunters - er en film verdt å se. En bonus med filmen er at flere norske skuespillere er med. Det sier litt om hvor dyktige vårt lands skuespillere er. Alle barn og unge kjenner til det vakre eventyret om Hans og Grete som ble forlatt i skogen, fant en hytte laget av godteri og fanget av den onde heksen. I filmen gjør de en liten vri fra eventyret. Denne gangen finner vi at de har en helt annen bakgrunn en den vi har hørt om. De er nå blitt heksejegere og har lagt opp som en livsstil å drepe alt ondt hekseri. 

Det at filmen var i 3D fikk effektene til å virke dobbelt så interesante. Jeg var klistret som et frimerke fast i skjermen. Ulempen er at filmen ikke er lenger enn 90min. Endelsen på filmen ga meg et intrykk av at det vil bli en oppfølger. Om du ennå ikke har vurdert å se den, håper jeg at jeg klarte å overbevise deg om at filmen er verdt å se. Jeg ville garantert gitt denne filmen terningkast 6.-Har du sett den ennå?
-Skal du se den?
-Hva har du gjort i dag?

---Ragnfrid--- 

SO UNDERCOVER

 • 20.01.2013 - 12:21

Til alle dere Miley Cyrus fans der ute. Jeg har gleden av å få representere So Undercover på Youtube. Miley Cyrus selv har lagt denne ut på sin egen youtube channel i full HD. For deg som ikke orker å vente til den er på kino kan dere se den her på bloggen min.  Gjerne løs den opp i full skjerm. Gled dere.

 

 

---Ragnfrid---

The Dark Night.

 • 06.01.2013 - 13:05

Gårdagens film var Batman Begins, så hvorfor ikke like gjerne se oppfølgeren i dag. Så i dag er "Batman: The Dark Knight" som står for sin tur. Har så klart sett den før, men jeg er ikke 100% med i handlingen. Når den kom ut på DVD var ikke jeg så tøff og syntes at "The Joker og den oppbrente typen til Bruce's store kjærlighet (hva hun nå enn heter)"  Så nå er jeg blitt tøffere og er i ferd med å sette meg ordentlig inn i konseptet. Jeg håper for meg selv at det skal gå like bra som jeg har satt som en forventning. Jeg kan ikke tro jeg blir helt fasinert av filmen, men har man først begynt på en filmserie synes jeg på en måte man må se resten også.

 

---Ragnfrid---

Hvor mye har jeg egentlig?

 • 05.01.2013 - 14:04

Det er sikkert mange av dere der hjemme som lurer på hvor mange filmer jeg egentlig har, siden jeg snakker så mye om filmer jeg har sett. Det skal være sant og visst at jeg har sett alle filmene jeg har og tonnevis av flere filmer også. Det er nesten umulig for meg å telle på hendene hvor mange filmer jeg har sett gjennom mitt snart 16 år lange liv. Mange er det og fler vil det bli. Jeg tok så klart bilder av alle filmer jeg har, slik at dere kan SE hvor mye jeg faktisk har. Om dere har sett noen og anbefaler de til andre er det bare og tipse om det i kommentarfeltet.

Filmene mine:


Det kommer nok ikke som noe sjokk at jeg har så mye filmatiserte ting hvor Miley Cyrus har en hovedrolle.

Twilight Sagaen - kan ikke gås glipp av.

Personelig er jeg velidg glad i Zac Efron sine filmer, mest fordi han har en muskuløs kropp jeg smelter totalt over. Han er og forblir sexy.

Jeg liker å kjøpe filmer med kjente skuespillere og Reese Witherspoon er blandt de skuespillerne jeg har en del sans for.

Jeg er veldig glad i fantasy filmer. Det går mye i gammel myttelogi (skrives det sånn?) .

Johnny Depp er en skuespiller jeg har smeltet for og har falt ekstremt for filmene hans. Jeg har sett fler enn jeg har, men jeg har ikke råd til alt.

Som dere kanskje har fått med dere er jeg utrolig glad i film romanser og kjøper mer av det enn andre type sjangere. Jeg kan se action også, men det er ikke den sjangeren jeg går mest for.

Mer romanse blir det. Men jeg har også sans for komedier. Det er ikke hva jeg ser hele tiden, men oftest når jeg trenger noe å le av.

Filmer du må bruke hjernen for å helt skjønne poenget er jeg utrolig glad i. Filmer som kan virke veldig rare og uforståelige.

Filmer basert på virkelige hendelser og konsertfilmer er også noe jeg kan kose meg med. Ikke for mye av det da.

Eldre filmer, dokumentarer og katastrofe filmer kan fordøyes. Ikke det  første jeg ville valgt, men det man får av pappa sier du ikke nei til.

Jeg prøver ofte å unngå norske filmer, men jeg har satt min elsk på Bare Bea og Mannen Som Elsket Yngve.

Fler filmer har jeg ikke, men pc-spill eier jeg. Dette er de jeg spiller mest når jeg kjeder meg. Pluss Sims3, men det er ikke mitt (Buhu!).

 

-Nå ønsker jeg å vite hva dere tenker egentlig. Har dere like mye film i hylla, eller kanskje mer? Synes dere dette er mye eller lite?

---Ragnfrid---

 

 

Kino på lørdag.

 • 13.12.2012 - 19:12

Nå har jeg og Sigrid akkurat planlagt å se Hobitten på kino til lørdag 20:30 på Symra kino. Gleder meg som en liten unge allerede. 

Har du planer for helgen?

---Ragnfrid---

Denne ukens filmer jeg har lånt av pappa.

 • 08.12.2012 - 21:25

Filmene:

 • Sykt Lykkelig
 • Ran
 • Rotte Netter

 

Alle filmene er norske. velig rart å låne norske filmer av pappa, det er vanligvis ikke det jeg ser mest. Men de skal visst være bra alle sammen, så spørs om jeg synes det samme.

 

---Ragnfrid---

Om meg

AffiMizza

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no